Κάτι τρέχει με τους My Wet Calvin!

26.04.2012
Η Μαίρη της Κάμερον Ντίαζ με τον Χριστό του Φράνκο Τζεφιρέλι τους περιμένουν στη σκηνή, εκείνοι μόλις έχουν ξυπνήσει παρέα με τους Magnetic Fields, οι 300 τους περιμένουν για να τους ντύσουν μουσικά και οι ιατροί αυτής της χώρας συνεχίσουν να τους απογοητεύουν.

Η Μαίρη της Κάμερον Ντίαζ με τον Χριστό του Φράνκο Τζεφιρέλι τους περιμένουν στη σκηνή, εκείνοι μόλις έχουν ξυπνήσει παρέα με τους Magnetic Fields, οι 300 τους περιμένουν για να τους ντύσουν μουσικά και οι ιατροί αυτής της χώρας συνεχίζουν να τους απογοητεύουν.

Οι My Wet Calvin, δύο από τους πιο ιδιαίτερους τύπους που κυκλοφορούν στις ελληνικές σκηνές, εμφανίζονται πάντα με περιέργα κουστούμια στα live τους, έχουν ήδη στα ράφια τον καινούριο τους δίσκο "Happened Before", ετοιμάζονται για το πάρτυ της παρουσίασης του στο Bios και κατέβηκαν στο σταθμό που οδηγεί προς τα εδώ. Όχι δεν μας αποκάλυψαν τι θα φορέσουν αυτή τη φορά...

Λίγα λόγια για τον καινούριο σας δίσκο “Happened Before”…
Πρόκειται περισσότερο για συλλογή τραγουδιών, παρά για συμπαγές album. Ο λόγος είναι ότι έχουν βάλει το χέρι τους στην παραγωγή πέντε άνθρωποι, ενώ τα κομμάτια που έχουν γραφτεί σε διαφορετικές περιόδους του group, προορίζονταν αρχικά για μεμονωμένες κυκλοφορίες. Είναι πιο σπιτικός δίσκος σε σχέση με τον προηγούμενο, με την έννοια ότι είναι σχεδόν ολόκληρος ηχογραφημένος στο ίδιο δωμάτιο, ενώ δεν υπάρχουν φυσικά τύμπανα, ή άλλες συμμετοχές από μουσικούς, εκτός από κάποια φωνητικά, που έκαναν ο Εgg Ηell, η Στέλλα από τους Expert Medicine και μια χορωδία φίλων.

Σε ποιους βάλατε ν’ ακούσουν πρώτοι τα τραγούδια για να σας πουν τη γνώμη τους και πόσο σας επηρεάζει η κριτική των γύρω σας;
Στις συντρόφους μας, μάλλον. Η κριτική όταν επιβεβαιώνει μια υποψία που έχουμε για το υλικό μας, μπορεί να κόψει ολόκληρα κομμάτια από έναν δίσκο, όπως έγινε σε μια-δύο περιπτώσεις στο Happened Before. Από την άλλη, όταν είναστε σίγουροι για κάτι, δεν ακούμε τίποτα!

Με ποιες μουσικές ξυπνάτε το πρωί;
Εξαρτάται για ποιο πρωι μιλάμε. Συνήθως κάτι ήρεμο και σχετικά "ματζόρε" σε διαθεση πάντως, όπως ίσως το διαχρονικό "69 love songs" των Magnetic fields.

Τι σας νευριάζει γενικά στην ελληνική πραγματικότητα σε σημείο που δε μπορείτε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας;
Η πλειοψηφία των Ελλήνων ιατρών. Αδικαιολόγητα υπερόπτες, ανενημέρωτοι, επικίνδυνοι άνθρωποι, που συνεχίζουν να έχουν υπέρογκα εισοδήματα στηριζόμενοι στην ανάγκη των συνανθρώπων τους. Πιο βρωμεροί από τους πολιτικούς.

Πως θα ήταν ένα live μέσα στη Βουλή;
Ωραία ιδέα, να παίζουμε ταυτόχρονα με τις ομιλίες. Πάντα θέλαμε να επενδύσουμε μουσικά μια θεατρική παράσταση.

Προεκλογική καμπάνια που έχετε γελάσει πολύ…
Παρά το έντονο κωμικό στοιχείο στις περισσότερες καμπάνιες του είδους, διαλέγουμε την εξαιρετική δουλειά που έκανε ο Δημοσθένης Βεργής στην περίφημη αφίσα της εποχής των Ιμίων. Γυμνός, πυρωμένος, πάνω σε ένα βράχο και δίπλα η φράση "Τσιλέρ, έλα να την πάρεις".

Δύο κινηματογραφικοί ήρωες που θα μπορούσαν να βρίσκονται μαζί σας στη σκηνή…
Ο Χριστός του Τζεφιρέλι και η (κάτι τρέχει με την) Μαίρη.

Τι ετοιμάζετε για το live στο Bios;
Δεν είμαστε σίγουροι ακόμα. Προς το παρόν απορρίπτουμε διάφορα μεγαλεπίβολα σχέδια.

*Ψάξε, ψάξε και θα τους βρεις:

- Στο release party του νέο τους άλμπουμ "Happened Before" στο Bios

- Στα πολύχρωμα επίσημα τους

- Στο Μyspace καταφύγιο

Κική Παπαδοπούλου