"Εφυγε" η ηθοποιός Ζωζώ Ζάρπα

19.04.2012
Άλλη μία σημαντική ηθοποιός, η Ζωζώ Ζάρπα, «έφυγε» την Πέμπτη 19 Απριλίου από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Άλλη μία σημαντική ηθοποιός, η Ζωζώ Ζάρπα, «έφυγε» την Πέμπτη 19 Απριλίου από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Η Ζωζώ Ζάρπα ίδρυσε μαζί με τους Νίκο Βασταρδή, Έντα Δημοπούλου και Γιάννη Νεγρεπόντη το 1981 το θέατρο Θεμέλιο και ακολούθως το 1992 την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης, στην οποία και δίδασκε τα τελευταία χρόνια Αρχαίο Δράμα.

Ήταν Αριστούχος του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο και επί 7 χρόνια έπαιξε σε όλες τις τραγωδίες και αττικές κωμωδίες σαν μέλος και κορυφαία του χορού με όλους τους μεγάλους δασκάλους Ροντήρη, Μινωτή, Μουζενίδη, Σολωμό κ.λ.π. , καθώς και στο χειμερινό ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου.

Στο Ελεύθερο Θέατρο συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους : θέατρο "Στοά" Θανάση Παπαγεωργίου, θέατρο "Λαμπέτη" Γιώργου Λεμπέση, θέατρο "Θεμέλιο" Νίκου Βασταρδή.
'Εχει παίξει σε αρκετές ταινίες του νέου ελληνικού κινηματογράφου όπως: "Φωτογραφία" του Νίκου Παπατάκη, "Ο κλοιός" του Κώστα Κουτσομύτη, "Ιωάννης ο βίαιος" της Τόνιας Μαρκετάκη, "Πέρασμα" της Βασιλικής Ηλιοπούλου, "Οι τέσσερις εποχές" της Μαρίας Ηλιού, "Ο παράδεισος δεν είναι εδώ" της Δήμητρας Αράπογλου, "Δυο ήλιοι στον ουρανό" του Γιώργου Σταμπουλόπουλου, "ΟΡΑ" του Ο' Νταγιάν κ.α. .

Στην τηλεόραση είχε την τύχη να συνεργαστεί με τις σημαντικότερες παραγωγές όπως: "Κίτρινος Φάκελος", "Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά", "Πρόβα νυφικού", "Η αγάπη άργησε μια μέρα" όλα σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη, "Ο χήρος η χήρα και τα χειρότερα" του Ερρίκου Ανδρέου, "Τμήμα Ηθών" και "Δρόμοι της πόλης" του Μανούσου Μανουσάκη, "Ιστορίες αγάπης" της Λένας Βουδούρη, "Τα φτερά του έρωτα" σε σενάριο Ε. Ακρίτα-Γ. Κυρίτση, "Επιθυμίες", " Όσο υπάρχει αγάπη", "Επαφή" όλα σε σενάριο Άννας Αδριανού, "Μια αγάπη μια ζωή" του Σπύρου Καπώνη.

Τελευταία συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, δύο χρονιές με τον Βασίλη Τσιβιλίκα και η πιο πρόσφατη συνεργασία της ήταν με τον Χάρη Ρώμα στο θέατρο και την τηλεόραση.

Οι συγγενείς και οι φίλοι της θα την αποχαιρετήσουν την Παρασκευή στις 16:30 στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.