Οι νικητές των AMAS!

21.11.2011
Σίγουρα μ' όλα αυτά τα βραβεία, των Grammy, του Billboard, του MTV, των Brit, δεν θα έχεις προσέξει και πολύ τα λιγότερο glamorous American music awards που έγιναν χθες με αρκετές απουσίες και το youtube είχε αναλάβει το live streaming της βραδιάς.

Σίγουρα μ' όλα αυτά τα βραβεία, των Grammy, του Billboard, του MTV, των Brit, δεν θα έχεις προσέξει και πολύ τα λιγότερο glamorous American music awards που έγιναν χθες με κάποιες δυνατές απουσίες και το youtube είχε αναλάβει το live streaming της βραδιάς.

Ουσιαστικά η διαφορά με τα Grammy είναι πως οι υποψηφιότητες βασίζονται στις πωλήσεις, τα airplay, την πορεία των κομματιών στα social networks και τα κλικ στα βίντεο κλιπ τους και απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα άλμπουμ να έχουν κυκλοφορήσει το διάστημα 1ης Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους και 1ης Σεπτεμβρίου του τρέχοντος. Κι επίσης τα AMAS είναι λίγο περισσότερο αντιπροσωπευτικά της κοινής γνώμης αφού ψηφίζουν ο αγοραστές.

Τέλος τα τρίβια. Χθες οι Nicki Minaj, Katy Perry, Jennifer Lopez,Christina Aguilera, David Guetta, Drake Mary J Blige, Chris Brown, Justin Bieber και LMFAO, εμφανίστηκαν live με τους δύο τελευταίους να κάνουν κανονικό πάρτυ στο κλείσιμο με guest τον αιώνιο lifeguard David Hasselhoff και όχι δεν ήταν εκεί η Lady Gaga στη σκηνή. Μεγάλη έκπληξη ήταν η Taylor Swift η οποία όχι μόνο βγήκε Artist of the year αλλά μάζεψε κι άλλα δύο βραβεία (Favorite Female Country Artist, Favorite Country Album) οι συνήθεις ύποπτες Adele, Beyonce, Nicki Minaj και Rihanna ήταν μέσα στα ονόματα των νικητών και οι Maroon 5 ενώ ο Bieber και η Lady Gaga έμειναν με άδεια χέρια.

Αναλυτικά οι νικητές:

Pop/ Rock Music: Favorite Band, Duo or Group

Maroon 5

Favorite Female Country Artist

Taylor Swift

Favorite Country Album

Taylor Swift – Speak Now

Favorite Country Band, Duo Or Group

Lady Antebellum

Favorite Soul/R&B Album

Rihanna – Loud

Favorite Male Soul/R&B Artist

Usher

Favorite Female Soul/R&B Artist

Beyonce

Favorite Pop / Rock Male:

Bruno Mars

Favorite Pop / Rock Female:

Adele

Favorite Pop / Rock Band:

Maroon 5

Favorite Pop / Rock Album:

Adele, 21

Favorite Adult Contemporary Artist:

Adele

Favorite Alt Rock Band:

Foo Fighters

Favorite Rap/Hip-Hop Artist:

Nicki Minaj

Favorite Rap/Hip-Hop Album:

Nicki Minaj, Pink Friday

Sprint New Artist of the Year

Hot Chelle Rae

Favorite Latin Artist

Jennifer Lopez

Artist of the Year:

Taylor Swift

Κ.Π