Ποιοι πουλάνε τα περισσότερα βινύλια αυτή τη στιγμή;

02.11.2011
Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αυξηθεί όλοι αυτοί που ξεκινάνε συλλογές από βινύλια και τα πικ απ τους παίρνουν φωτιά. Όπως επίσης είναι πιο πολλοί πλέον και οι μουσικοί που κυκλοφορούν τα άλμπουμ τους εκτός από το ίντερνετ και σε cd σε δίσκους που περιμένουν να μπουν κάτω από τις βελόνες για να παίξουν. Το 2005 είχαν φτάσει οι πωλήσεις στα 351.000 κι απ ότι λέει το Οfficial

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αυξηθεί όλοι αυτοί που ξεκινάνε συλλογές από βινύλια και τα πικ απ τους παίρνουν φωτιά. Όπως επίσης είναι πιο πολλοί πλέον και οι μουσικοί που κυκλοφορούν τα άλμπουμ τους εκτός από το ίντερνετ και σε cd σε δίσκους που περιμένουν να μπουν κάτω από τις βελόνες για να παίξουν. Το 2005 είχαν φτάσει οι πωλήσεις στα 351.000 κι απ ότι λέει το Οfficial charts company που κατέγραψε πόσα άλμπουμ πήγαν στα σπίτια τα τελευταία έξι χρόνια, τα νούμερα έχουν φτάσει τους 240.000 δίσκους.

Και κάπως έτσι διαμορφώθηκε η δεκάδα που κατέχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις την οποία ανοίγουν και κλείνουν δύο από τα συγκροτήματα που έχουν δημιουργήσει πολλές από τις μεγαλύτερες μουσικές εμμονές- οι Radiohead με το "The Kings of Limbs" στην κορυφή και οι Nirvana με το "Nevermind" στο τέλος. Αναλυτικά οι υπόλοιποι:

1. Radiohead - The Kings Of Limbs

2. Adele - 21

3. Beady Eye - Different Gear, Still Speeding

4. Arctic Monkeys - Suck It And See

5. PJ Harvey - Let England Shake

6. Bon Iver - Bon Iver

7. Alex Turner - Submarine OST

8. Kate Bush - Director’s Cut

9. Elbow - Build A Rocket Boys!

10. Nirvana – Nevermind

Κ.Π