Το νέο τηλεοπτικό σποτ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

03.10.2011
Νέοι Έλληνες κινηματογραφιστές δημιουργούν τη νέα τηλεοπτική διαφήμιση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η νέα τηλεοπτική διαφήμιση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την καλλιτεχνική περίοδο 2011-12, είναι ήδη στον αέρα. Το, κινηματογραφικής αισθητικής, σποτ έχει ήδη προκαλέσει την προσοχή του κοινού και έχει αποσπάσει θετικά σχόλια.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανέθεσε για την φετινή σεζόν την δημιουργία των τηλεοπτικών της σποτ σε μια ομάδα νέων Ελλήνων κινηματογραφιστών. Ο Παναγιώτης Φαφούτης, η Ελίνα Ψύκου και η Σοφία Εξάρχου έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στον κινηματογράφο και συνεργάζονται με την Εθνική Λυρική Σκηνή για πρώτη φορά.

Η ιδέα για το νέο διαφημιστικό της ΕΛΣ, ήταν να παρουσιάσει την παραγωγική διαδικασία του οργανισμού της Λυρικής και να δείξει την τεράστια δουλειά που γίνεται για την προετοιμασία μιας παράστασης όπερας από το καλλιτεχνικό, το τεχνικό και το βοηθητικό προσωπικό. Η Εθνική Λυρική Σκηνή είναι μια μικρή πολιτεία αποτελούμενη από επαγγελματίες πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων οι οποίοι συνεργάζονται για την επίτευξη του υψηλού καλλιτεχνικού αποτελέσματος. Η σωστή συνεργασία όλων αυτών των ειδικοτήτων και των επαγγελματιών είναι κρίσιμη για το αποτέλεσμα, ενώ η συμβολή της κάθε ειδικότητας είναι εξαιρετικά σημαντική για την παραγωγή.
Έτσι, στο τηλεοπτικό σποτ βλέπουμε την παραγωγική αλυσίδα της ΕΛΣ, την οποία συντονίζει ένας μαέστρος, η οποία αποτελείται από ενδύτριες, ζωγράφους σκηνικών, τεχνικούς, φωτιστές, τραγουδιστές, χορευτές, μουσικούς, μοδίστρες, μακιγιέζ, κομμωτές, οι οποίοι εργάζονται για την παραγωγή μιας όπερας.

Στο σποτ συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της Λυρικής και συγκεκριμένα οι χορευτές του μπαλέτου (οι οποίοι υποδύθηκαν και τους εργαζόμενους των τεχνικών επαγγελμάτων), τραγουδιστές και μουσικοί.
Στο σποτ ακούγεται απόσπασμα από την εισαγωγή της Όπερας Lulu του Friedrich Kuhlau.

Η σκηνοθεσία του διαφημιστικού είναι των Παναγιώτη Φαφούτη, Ελίνας Ψύκου και Σοφίας Εξάρχου, ενώ την επιμέλεια της κίνησης είχε ο διευθυντής του μπαλέτου της ΕΛΣ Ρενάτο Τζανέλλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ