Οι γεύσεις του Ηφαιστεiου

12.08.2008
Τα εστιατορια που αναδεικνύουν το νησί σε γαστρονομική Μέκκα των Κυκλάδων και αποτελούν εγγυήση απόλαυσης.

Κουκουμαβλος: To εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση αποτελεί έναν καλό λόγο για να πάτε στη Σαντορίνη, τόσο λόγω ατμόσφαιρας όσο και λόγω γεύσεων, βραβευμένων επί χρόνια με Χρυσό Σκούφο. Με όχημα τη φαντασία, ο Πουλιάσης μας οδηγεί στον δικό του γευστικό κόσμο, όπου και θα γευτούμε?καρδιά μπριζόλας σε βάση από χόρτα, κάστανα με σαφράν και σάλτσα από μαύρο λάδι πασατέμπο. -Φηρά, τηλ.: 22860 23807,

www.koukoumavlos.eu

Δiχτυα: Ο Μιχάλης Τρουλλάκης έχει μία από τις καλύτερες ψαροταβέρνες στις Κυκλάδες. Το διαπιστώνετε μόλις δοκιμάσετε τις σπεσιαλιτέ του, ήτοι μελιτζανόπιτα, ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά, ροφό στη γάστρα με θαλασσινό νερό και ελαιόλαδο και ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά. -Περίβολος, τηλ.: 22860 82818,

www.tadichtia.gr

Seaside: To beach bar restaurant του Tάσου Μπαχαρίδη στον Αγιο Γεώργιο συνεπαίρνει τις αισθήσεις, με αιθέριο ντεκόρ, με ένα μοναδικό τραπέζι-βάρκα τοποθετημένο πάνω στην άμμο και δημιουργική new age κουζίνα που προτείνει αστακοκροκέτες με σος από φρέσκο μάνγκο, κολοκυθοτηγανίτες με ντιπ από στραγγιστό γιαούρτι και μέλι και σαρδέλες μαριναρισμένες σε λάιμ. -Περίβολος, τηλ.: 22860 82801,

www.notos-restaurant.gr

Μεταξύ μας: Cozy βεράντα με απεριόριστη θέα και κουζίνα με έμφαση στις γεύσεις της Σαντορίνης και της Κρήτης. Μια ταβέρνα με προσωπικότητα, ατμόσφαιρα και προσιτές τιμές. -Eξω Γωνιά, τηλ.: 22860 31323

Sunset: Mε ειδικότητα στην αστακομακαρονάδα, το Sunset προσφέρει από το 1983 το κλασικό τρίπτυχο της καλοκαιρινής απόλαυσης: φρέσκα ψάρια, τραπέζια δίπλα στη θάλασσα και ποικιλία τοπικών μεζέδων όπως φάβα και ντοματοκεφτέδες. - Αμμούδι, τηλ.: 22860 71614,

Vinsanto: Μυσταγωγικό περιβάλλον στο ξενοδοχείο Vedema Resort.Πρόκειται για ένα υπόσκαφο εστιατόριο από μαύρη λάβα και εξίσου ατμοσφαιρικό εξωτερικό χώρο με κόκκινα πανιά που ανεμίζουν. Ελληνική και μεσογειακή δημιουργική κουζίνα, εξαιρετικά γλυκά και μεγάλη ποικιλία κρασιών. -Μεγαλοχώρι, τηλ.: 22860 81796

Αμβροσiα: Το περιοδικό Conde Nast Traveller θεωρεί ότι από τα τραπέζια του απολαμβάνεις μία από τις ωραιότερες θέες στον κόσμο. Από την?gourmet μεσογειακή κουζίνα του «εμβολιασμένη» με διεθνείς αναφορές, παράγονται πιάτα όπως φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και μιλφέιγ με μελιτζάνα Σαντορίνης. Φρέσκα ψάρια και πρωτότυπες συνταγές κρεάτων, όπως αρνίσιο κότσι με σως από δεντρολίβανο ολοκληρώνουν την εμπειρία. -Οία, τηλ.: 22860 71413

Sphinx: Η θέα στην Καλντέρα και τα φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά είναι το δυνατό του σημείο. Προτείνουμε μαύρες ταλιατέλες με όστρακα και σκόρδο, σφυρίδα με σταφύλια και σος γκράπας και φετουτσίνε με σπαράγγια. -Φηρά, τηλ.: 22860 23823

Αμβροσiα και Νeκταρ: Ο Τοny Mosiman έχει δημιουργήσει ένα χώρο με ατμόσφαιρα και αισθητική, όπου κυριαρχεί μία ευρηματική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, βασιζόμενη σε πολύ καλές πρώτες ύλες. -Οία, τηλ.: 22860 71504