"[...] δυο άνθρωποι πηγαίναμε ανοργάνωτοι στα βάθη της Τουρκίας, γυρεύοντας το διάολό μας. [...] Θα περνάγαμε από τη Σμύρνη, θα φτάναμε στην Άγκυρα [...], θα διασχίζαμε κάθετα τη μακρινή Καππαδοκία [...] κι ύστερα θα κατεβαίναμε προς τη Μεσόγειο [...] (αν ξέραμε τι κάναμε, δε θα το τολμούσαμε...)"
Ο Κώστας Λογαράς, συγγραφέας του Οδοιπορικού, περιγράφει απρόσμενες καταστάσεις από το ταξίδι του στη γειτονική Τουρκία και καταγράφει τις εντυπώσεις του από αυτήν. Διατρέχοντας τις αχανείς εκτάσεις τη Μεσοτουρκίας με βλέμμα δεκτικό στα ερεθίσματα και με την επικίνδυνη περιέργεια ενός πλάνητα, σχολιάζει -πολλές φορές με χιούμορ- τις ιδεοληψίες του, τους εμπεδωμένους φόβους ή τις χρόνιες προκαταλήψεις του.
Αναμοχλεύει μοιραία τις δικαιολογημένες αντιθέσεις του και διαπιστώνει τις μεγάλες διαφορές (πολιτιστικές, κοινωνικές, αισθητικές) ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελλάδα, εκφράζοντας ωστόσο και τη βαθιά επιθυμία του για την προσέγγιση των δυο λαών. Έτσι, ο συγγραφέας-ταξιδιώτης διέρχεται μέσα από μια διελκυστίνδα αισθημάτων -συμπάθειας και αποστροφής, αποδοχής και δυσπιστίας- που φαίνεται να βρίσκουν, ίσως την ισορροπία τους. Το οδοιπορικό συνοδεύουν 12+1 φωτογραφίες του Νίκου Οικονομόπουλου.
Ο Κώστας Λογαράς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1950. Σπούδασε φιλολογία. Γράφει ποίηση και πεζό. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Το 1988 παρουσιάστηκε το λιμπρέτο του Σπίτια της μνήμης, σπίτια της σιωπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου. Έχει διασκευάσει Ντοστογιέφσκι και Άντερσεν για το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας. Από το 1997 συνεργάζεται ως επιφυλλιδογράφος με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Συγγραφέας: Κώστας Λογαράς
Τίτλος: Στη χώρα του Νεντίμ μύριζε πεύκο
Σελίδες: 80
ISBN: 960-375-512-5
Ο συγγραφέας του Οδοιπορικού περιγράφει απρόσμενες καταστάσεις από το ταξίδι του στη γειτονική Τουρκία και καταγράφει τις εντυπώσεις του από αυτήν. Διατρέχοντας τις αχανείς εκτάσεις τη Μεσοτουρκίας με βλέμμα δεκτικό στα ερεθίσματα και με την επικίνδυνη περιέργεια ενός πλάνητα, σχολιάζει -πολλές φορές με χιούμορ- τις ιδεοληψίες του, τους εμπεδωμένους φόβους ή τις χρόνιες προκαταλήψεις του.