Burn baby burn με φοντο Μπλε Βελούδο

25.02.2011
Το "Burn baby burn" project ανάβει το φυτίλι, βάζει την αντίστροφη μέτρηση για την έκρηξη στους ενισχυτές και κάνει την πρώτη του περιοδεία ξεκινώντας από την Ελλάδα. Μέσα εκεί θα δείς μερικούς από τους πιο avant garde, underground κι εκκεντρικούς αρτίστες και μουσικούς, οι οποίοι θ’  

Το "Burn baby burn" project ανάβει το φυτίλι, βάζει την αντίστροφη μέτρηση για την έκρηξη στους ενισχυτές και κάνει την πρώτη του περιοδεία ξεκινώντας από την Ελλάδα. Μέσα εκεί θα δείς μερικούς από τους πιο avant garde, underground κι εκκεντρικούς αρτίστες και μουσικούς, οι οποίοι θ’ ανέβουν όλοι μαζί στη σκηνή για να δείξουν πως φτιάχνεται η μουσική πίσω από τη mainstream πλευρά της μουσικής φάμπρικας.

Μαζέψαμε τη μούσα των David Lynch και Angelo Badalamenti, τον μπασίστα των Einstürzende Neubauten μαζί με τη μόνιμη mutimedia συνοδό του, μια από τις μεγαλύτερες μορφές της dance μουσικής και τον blues rock κιθαρίστα που εμπιστεύθηκαν ανάμεσα σε άλλους ο Nick Cave και οι Cramps για να λύσουν διάφορες απορίες υψηλών θερμοκρασιών. Υποδεχτείτε αποκλειστικά εδώ τους Julee Cruise, Alexander Hacke, Danielle De Picciotto και Kid Congo Powers από τους Kid&Khan.

Η Danielle De Picciotto μαζί με τον Alexander Hacke μάζεψαν τους υπόλοιπους κι έτσι γεννήθηκε όλο αυτό το ιδιαίτερο project. Όπως λέει η De Picciotto είναι «κάτι μια μικρή αναβίωση της επανάστασης των 60’s- σήμερα η μουσική βιομηχανία βουλιάζει γρήγορα αλλά δε θα υποκύψουμε. Οι πρώτοι μουσικοί που πρέπει να προσέξεις είναι φυσικά οι underground οπότε…Burn baby burn!» ενώ ο Kid Kongo Powers προσθέτει πως «η περιοδεία αυτή καίει ολοσχερώς τις προσδοκίες για το πώς θα πρεπε να είναι η ροκ ή η ηλεκτρονική dance μουσική. Η συνεργασία διαφορετικών μουσικών με υπέροχες ιστορίες μέσα σε μουσικές. Σίγουρα uplifting.»

Από το Twin Peaks σύμπαν, η Julee Cruise θα παίξει με τους Kind & Kongo και μας υπόσχεται ότι δε θα βαρεθούμε κι αν παρ όλα τα υπάρξουν κάποιο που δεν αλλάξουν διάθεση δηλώνει αποφασισμένη ότι «θα τους πάω για ένα δείπνο στη Νέα Υόρκη και θα τους γυρίσω πίσω!» Μπορεί τ' όνομα της να είναι συνδεδεμένο με τον σκηνοθέτη των ψυχεδελικών μπερδεμάτων ντυμένα με μπλε βελούδα και παρατημένα σε χαμένες λεωφόρους και τον κύριο που έχει τους έχει βάλει τις μουσικές αλλά δεν έμεινε εγκλωβισμένη σ’ αυτούς. «Είμαι τρομερά ευπροσάρμοστη και μπορώ εύκολα να μπω σε άλλους ρόλους. Το πιο κουλ στοιχείο που ο David Lynch έβγαλε από μένα είναι ότι πήρε όλη την ομορφιά από μέσα μου και μ’ έκανε να μπω μέσα σ’ αυτή. Αν ξαναδουλέψω και με τους δύο ξανά θα ήταν μεγάλη χαρά αλλά σε κάτι διαφορετικό απ’ όλα αυτά που έχουμε κάνει.»

Μετά από τα τρία άλμπουμ της και τις διάφορες συνεργασίες, η Cruise είναι στο στούντιο με τον Dj Dimitri για καινούρια πράγματα και τρελαίνεται από τον ενθουσιασμό όταν της ζητάς να μιλήσει γι’ αυτό. Η ίδια λέει «Είμαι εξτασιασμένη για το Secret Life στο οποίο συνεργάζομαι με τον Dj Dimitri γιατί είναι η καλύτερη δουλειά που έχω συμμετάσχει, είναι μια ομαδική διαδικασία και όλοι από τον δισκογραφική εταιρία μέχρι τον Dimitri και μένα έχουμε πολύ καλή συνεργασία κι όλα δουλεύουν μια χαρά.»

Οι γερμανοι ξανάρχονται με τα μπάσα τέρμα. O Alexander Hacke από τους Einstürzende Neubauten συνεργάζεται με τη Danielle De Picciotto όχι μόνο στην προσωπική του ζωή αλλά και την καλλιτεχνική αφού έχουν φτιάξει αρκετά projects τα τελευταία 10 χρόνια.

Το καινούριο τους λέγεται Hitman's Heel αλλά ποιες είναι οι κύριες διαφορές από τα άλλα side projects σας και ποια είναι το όλο κόνσεπτ στο οποίο βασίστηκε; «Τα θέματα που βασίστηκαν τα προηγούμενα projects (ανάμεσα στις τελευταίες μας «περιπέτειες» ήταν το Mountains of madness, Τhe history of electricity και το Ship of fools) ήταν ή πιο αφηρημένα ή η λογοτεχνία και η χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών μέσων ήταν ένα αναπόσπαστο μέρος της performance. Αυτή τη φορά με το Hitman's Heel θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι στο οποίο θα βασιζόμαστε ολοκληρωτικά στις ικανότητες μας ως ορχηστικοί μουσικοί κι επίσης οι στίχοι των τραγουδιών λένε ιστορίες από τη σύγχρονη ζωή και αντιπροσωπεύουν την δική μας αντίληψη για την πραγματικότητα.»

Την De Picciotto τη βοήθησε να αλλάξει τον κύριο στόχο που είχε τόσο καιρό, την visual τέχνη και να δώσει περισσότερο βάρος στη μουσική . «Σ αυτό τα οπτικά εφέ που φτιάχνω είναι μόνο «αξεσουάρ». Ένιωσα την ανάγκη να παίξω μουσική ξανά, να τραγουδήσω πιο πολύ και να αφοσιωθώ στους στίχους. Από τότε που σταμάτησα να παίζω στις μπάντες Space Cowboys και συνεργάστηκα με τον Gudrun Gut το 2000, είχα επικεντρωθεί περισσότερο στην τέχνη μου αλλά η μουσική ήταν πάντα μέρος της ζωής μου.» Για όλες αυτές τις απόπειρες με τα video installations και τα μουσικά πειράματα έχουν μια μικρή ευθύνη και κάποιοι κύριοι και κυρίες που εμπνέουν τον Hacke και τη Danielle. Ιδού η πεντάδες τους:

Για εκείνη:

Bob Dylan για τους στίχους

Nico για το στυλ του

Pj Harvey για τον πόνο της

Massive Attack για το μυστήριο τους

Kristin Hersh για το κουράγιο της

Για εκείνον:

Captain Beefheart για το πείσμα του

Townes Van Zadnt για τη μελαγχολία του

Reverend Billy Gibbons για το στυλ

Snoop για την αίσθηση του χιούμορ του

Dolly Parton για το γράψιμο της

Το άλλο δίδυμο που βρίσκεται δίπλα τους είναι οι Kid&Kongo, δύο τελείως διαφορετικοί μουσικοί που συνδυάζουν blues rock και electro.Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία τους; O Kid παίρνει το λόγο και λέει πως «Συναντηθήκαμε στη Νέα Υόρκη και συνειδητοποιήσαμε κι οι δύο ότι είμαστε μουσικοί που τους αρέσει να μιξάρουν διάφορα είδη για να δημιουργήσουν μια καινούρια γλώσσα στη μουσική." και προειδοποιεί «Ετοιμαστείτε για danceable weird fun και λίγο θέαμα». Μετά από τόσα χρόνια υποθέτουμε ότι θα υπάρχουν φιλοδοξίες και «πόθοι» που δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Η απάντηση του όμως μας κάνει να μην είμαστε και τόσο σίγοροι αφού δηλώνει εργασιομανής και η επιθυμία του για καινούρια μουσική δεν τελειώνει ποτέ.

Burn m@@@@@r burn λοιπόν και ραντεβού στο Fuzz το Σάββατο 5 Μαρτίου..

*Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: ΘΡΙ ΣΙΞΤΙ / PUBLIC / FLORAL / TICKET HOUSE & www.ticketpro.gr

Κική Παπαδοπούλου