Τι σου θυμίζωωω;

12.06.2008
Την απόλυτη 'αλμοδοβαρική' μεταμόρφωση ζει αυτό τον καιρό ο Γιώργος Καπουτζίδης στις πρόβες του καλοκαιρινού του ρόλου. Ο γνωστός σεναριογράφος-ηθοποιός θα ερμηνεύσει τη Θεονόη στην «Ελένη» του Ευριπίδη, σε διασκευή-σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, ο οποίος επίσης, πρωταγωνιστεί, με τη Σμαράγδα Καρύδη στον ομώνυμο ρόλο.
Την απόλυτη 'αλμοδοβαρική' μεταμόρφωση ζει αυτό τον καιρό ο Γιώργος Καπουτζίδης στις πρόβες του καλοκαιρινού του ρόλου. Ο γνωστός σεναριογράφος-ηθοποιός θα ερμηνεύσει τη Θεονόη στην «Ελένη» του Ευριπίδη, σε διασκευή - σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, ο οποίος επίσης, πρωταγωνιστεί, με τη Σμαράγδα Καρύδη στον ομώνυμο ρόλο.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, έκλεισε την πόρτα σε δελεαστικές τηλεοπτικές προτάσεις για φέτος, και αποφάσισε να κάνει κάνει κάτι διαφορετικό στην καριέρα του: ανέλαβε τον ρόλο της μάντισσας Θεονόης, κόρης του Πρωτέα, που είχε προφητικές ικανότητες και που κατά τον Ευριπίδη βοήθησε -με τη σιωπή ιχθύος που τήρησε- την Ελένη να αποδράσει με τον Μενέλαό της.

Αυτό κινδύνευσε να το πληρώσει με τη ζωή της μια και ήταν μεγάλη η οργή του Θεοκλύμενου, οι Διόσκουροι όμως τον μετέπεισαν και έτσι το δράμα έκλεισε με τρόπο ειρηνικό.

Το στοίχημα για τον Γιώργο Καπουτζίδη είναι μεγάλο μιας και ένας γυναικείος ρόλος σε έργο του Ευριπίδη είναι δίκοπο μαχαίρι. "Εχω μικρή θεατρική εμπειρία", δηλώνει ο ηθοποιός, "και σίγουρα μια τέτοια δουλειά που γίνεται με μεράκι, προσοχή και όρεξη θα με προχωρήσει και θα μου ανοίξει νέους ορίζοντες! Για χάρη της απάτησα την τηλεόραση. Μου προτάθηκε να κάνω καινούργια σειρά, μα η προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή είναι το θέατρο. Εκεί κάνω focus και με το που θα ανέβει η παράσταση, θα κάνω τα επόμενα σχέδιά μου."

Η επόμενη τηλεοπτική του δουλειά θα βγει στον αέρα τη σεζόν 2009-2010! Θα κάνει και πάλι τηλεόραση, αλλά δεν θέλει να βιαστεί. Αυτή τη στιγμή προέχει το στοίχημα της Θεονόης!

Η «Ελένη» του Ευριπίδη θα παρουσιαστεί σε μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα από την Ελληνική Θεαμάτων σε διασκευή και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη με πρωταγωνιστές τον ίδιο στον ρόλο του Μενέλου, τη Σμαράγδα Καρύδη στον ρόλο της Ελένης, τον Γιάννη Βούρο στον ρόλο του Θεοκλύμενου, τον Γιώργο Καπουτζίδη στον ρόλο της Θεονόης. Μαζί τους οι Ανδρέας Νάτσιος, Γιώργος Κορμανός, Θανάσης Αλευράς, Νατάσα Κοτσουβού.

Τον δεκαμελή χορό απαρτίζουν οι Μένια Αναγνωστοπούλου, Ειρήνη Βουκελάτου, Ελπινίκη Γαβριηλίδου, Χαρά Ζησιμάτου, Λήδα Μανουσάκη, Μαρία Μησσήν, Αρετή Ντάλιου, Αντια Ολυμπίου, Εφη Ρευματά, Πόπη Χριστοδούλου.