"Περιμένοντας τον Γκοντό" από τον Γκραουζίνις

11.06.2008
Ο Σάμιουελ Μπέκετ μεταφέρει στο θέατρο τη ρήση του Δημόκριτου και αλλάζει τους κανόνες της δραματουργίας. Περιμένοντας τον Γκοντό (1953) σ’ έναν έρημο δρόμο μ’ ένα γυμνό δέντρο, δυο παρίες - παλιάτσοι, πρόσωπα χωρίς ρόλο, συζητούν και παίζουν για «να κρατηθεί στη γωνία η σιωπή».
Τι: Cezaris Graužinis: Samuel Beckett, Περιμένοντας τον Γκοντό
Που: Πειραιώς 260, Χώρος Δ
Πότε: 29 - 31 Ιουλίου 2008, 21:00
Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει στις 8 Ιουλίου.

«Τίποτα πιο πραγματικό από το τίποτα».
Ο Σάμιουελ Μπέκετ μεταφέρει στο θέατρο τη ρήση του Δημόκριτου και αλλάζει τους κανόνες της δραματουργίας. Περιμένοντας τον Γκοντό (1953) σ’ έναν έρημο δρόμο μ’ ένα γυμνό δέντρο, δυο παρίες - παλιάτσοι, πρόσωπα χωρίς ρόλο, συζητούν και παίζουν για «να κρατηθεί στη γωνία η σιωπή». Ο ένας ασχολείται με το καπέλο του, ο άλλος με το παπούτσι του (ο δυϊσμός πνεύματος-σώματος;) ενώ ένα δεύτερο ζευγάρι εκπροσωπεί τη δυάδα αφέντη-δούλου σε αμοιβαία εξάρτηση.
Αρνητική παραβολή και μεταφυσική φάρσα, με στοιχεία τσίρκου και μιούζικ χολ, και τον Γκοντό (God ? Godot) να μην έρχεται ποτέ, το έργο γράφτηκε από τον μεγάλο ιρλανδό στα γαλλικά. Σήμερα παρουσιάζεται από μια ομάδα ταλαντούχων συντελεστών που απαρτίζεται από τον λιθουανό σκηνοθέτη Τσεζάρις Γκραουζίνις και έλληνες ηθοποιούς.

Μετάφραση: Αλεξάνδρα Παπαθανασοπούλου
Σκηνοθεσία: Cezaris Graužinis
Σκηνικά - Κοστούμια: Vytautas Narbutas
Μουσική: Martynas Bialobžeskis
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρω Παπαδοπούλου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Video: Νίκος Μακρής
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Γκέλυ Καλαμπάκα


Ερμηνεύουν: Μανώλης Μαυροματάκης, Ταξιάρχης Χάνος, Αγγελική Στελλάτου, Χρήστος Σαπουντζής, Μάρω Παπαδοπούλου