Να αποκλείσουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό...

19.05.2008
«Να αποκλείσουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό: κατανοώντας, μαθαίνοντας, συμμετέχοντας» είναι ο τίτλος της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα Κοινωνικός Αποκλεισμός που διοργανώνει το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ) από 19 έως 26 Μαϊου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
«Να αποκλείσουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό: κατανοώντας, μαθαίνοντας, συμμετέχοντας» είναι ο τίτλος της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα Κοινωνικός Αποκλεισμός που διοργανώνει το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ) από 19 έως 26 Μαϊου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42) στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου "Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων" με την ενεργό συμμετοχή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.) του Ε.Π. «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας .

Μέσα από την ματιά των φωτογράφων επιδιώκεται η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό στις ενότητες: μετανάστες και πρόσφυγες, άστεγοι, ρομά, τρίτη ηλικία, φτώχεια, πορνεία.

Στην Έκθεση Φωτογραφίας συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Δημήτρης Θεοδόσης, Ντίνα Καφίρη, Μάρω Κουρή, Cassi Moghan, Νικιάννα Σιάνου, Ιάκωβος Χατζησταύρου.

Μέσα από την έκθεση προωθείται η ιδέα της καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από την ανάδειξη των βαθύτερων αιτιών και της συμμετοχής για την χάραξη πολιτικών που θα επιλύουν τα προβλήματα. Αναδεικνύονται οι αξίες της συνύπαρξης, της αποδοχής της διαφορετικότητας, του σεβασμού στην αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου, της προσέγγισης με τα κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα, για μία κοινωνία συνοχής, για μία καλύτερη κοινωνία.

Ώρες Λειτουργίας καθημερινά (Δευτέρα-Κυριακή): 11:00?14:00 & 18:00?23:00.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 20 Μαΐου στις 20.00 με ελεύθερη είσοδο.
‘Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα ? Κυριακή
11:00 ? 14:00 & 18:00 ? 23:00