H Art Athina επανέρχεται στο Helexpo

15.05.2008
Μετά από ένα πετυχημένο restart το Μάιο του 2007, η 14η διοργάνωση της Art Athina θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Μαΐου 2008 στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace.

Μετά από ένα πετυχημένο restart το Μάιο του 2007, η 14η διοργάνωση της Art Athina θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Μαΐου 2008 στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace.

Λαμβάνοντας υπόψη τα θετικά σχόλια και το έντονο ενδιαφέρον των διεθνών γκαλερί και την καθολική αναγνώριση των ελληνικών γκαλερί, η Art Athina επανέρχεται, για να παρουσιάσει και φέτος ένα δυναμικό πρόγραμμα σε συνεργασία με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του χώρου της τέχνης (Μαρίνα Φωκίδη, Bettina Busse, Sarah Belden, Isabella Bortolozzi) και καλλιτέχνες.

Στόχος της Art Athina αποτελεί η ανάδειξη της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, η ενεργοποίηση συλλεκτών καθώς επίσης και η ανάδειξη της ελληνικής εικαστικής δημιουργίας διεθνώς.

Η φουάρ χωρίζεται σε τέσσερα βασικά τμήματα: το Basic Plan, το Open Plan, το Focus: Berlin-New York και το Parallel Plan.

Στο Basic Plan τοπικές και διεθνείς γκαλερί σύγχρονης τέχνης θα παρουσιάσουν σε περίπτερα (booths) τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν. Το project "1+9" είναι ένα αυτόνομο τμήμα μέσα στο Basic Plan, στο οποίο η Isabella Bortolozzi (Bortolozzi Gallery, Βερολίνο) προσκαλεί διεθνείς δυναμικές γκαλερί.

Το Open Plan παρουσιάζει γκαλερί με εκθεσιακό τρόπο σε ειδικά διαμορφωμένο, ενιαίο χώρο (όχι περίπτερα). Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν μεγάλου μεγέθους έργα και εγκαταστάσεις, που η παρουσίασή τους σε περίπτερα είναι συχνά δύσκολη. Παράλληλα παρέχονται νέες αγοραστικές δυνατότητες στους συλλέκτες, σε σχέση με αυτές που κατά κανόνα συναντάμε στις φουάρ. Επιμελήτρια: Bettina Busse (Βερολίνο)

Το project Focus: Berlin-New York, με τίτλο: "First we take Manhattan then we take Berlin" είναι το φετινό ειδικό αφιέρωμα σε νέες, ανερχόμενες γκαλερί από τη Νέα Υόρκη και το Βερολίνο, δύο σημαντικά μητροπολιτικά κέντρα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Την επιμέλεια έχει αναλάβει η Sarah Belden (Curators without Borders, Βερολίνο).

Το Parallel Plan είναι σχεδιασμένο προκειμένου να λειτουργήσει ως πλατφόρμα για ειδικά project - στο χώρο της Helexpo αλλά και εκτός, σε διάφορα σημεία της Αθήνας - και περιλαμβάνει εκθέσεις, performances, συζητήσεις και συναντήσεις, που θα μεγιστοποιήσουν το ενδιαφέρον ειδικών και κοινού.

Πληροφορίες για την έκθεση στο http://www.art-athina.gr