Κυριακάτικες συναντήσεις με το σινεμά της λογοτεχνίας!

03.12.2002
Ο θεσμός της κυριακάτικης κινηματογραφικής Λέσχης στον Απόλλωνα με συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης μετά τις προβολές όχι μόνο επανεργοποιείται, αλλά παίρνει και συγκεκριμένη θεματική μορφή. Κάθε Κυριακή ο κινηματογράφος συναντά τη λογοτεχνία.
Πότε: Κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί, εναρξη 8 Δεκεμβρίου
Που: ΑΠΟΛΛΩΝ FILMCENTER, Δίκτυο αιθουσών του ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Ο θεσμός της κυριακάτικης κινηματογραφικής Λέσχης στον Απόλλωνα με συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης μετά τις προβολές όχι μόνο επανεργοποιείται, αλλά παίρνει και συγκεκριμένη θεματική μορφή. Κάθε Κυριακή ο κινηματογράφος συναντά τη λογοτεχνία. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου προτείνουν έναν κύκλο ταινιών με λογοτεχνική προέλευση, που επιτρέπουν να ανιχνεύσουμε τις συγγένειες αλλά και τις διαφορές ανάμεσα στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, με ομιλητές που θα προέρχονται και από τους δυο αυτούς χώρους.
Οι Κυριακάτικες Συναντήσεις ξεκινούν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου με την προβολή της πολύκροτης ταινίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ ΛΟΛΙΤΑ, το σενάριο της οποίας είναι προσαρμογή από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Βλαδιμίρ Ναμπόκοφ.
Μετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει συζήτηση με ομιλητές την συγγραφέα Έρση Σωτηροπούλου, τον συγγραφέα και μεταφραστή του βιβλίου του Ναμπόκοφ στα ελληνικά Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη και τον κριτικό κινηματογράφου και δημοσιογράφο Μπάμπη Ακτσόγλου.