"Lights on You", πλησιάζει!

12.05.2008
Με μια πρωτότυπη παράσταση σύγχρονου χορού, υπό την καλλιτεχνική και σκηνοθετική διεύθυνση της Τζένης Αργυρίου, η Coca-Cola light μάς προσκαλεί να φωτίσουμε στιγμές μοναδικότητας της ζωής μας!
Τι: "Lights on You"
Πότε: 16, 17 και 18 Μαΐου
Πού: Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» Κτίριο 56, Είσοδος Γʼ, Πειραιώς 254, Ταύρος.
Η προπώληση εισιτηρίων θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου 2008 στα Δισκοπωλεία Metropolis (Κηφισιά, Κολωνάκι, Ομόνοια), στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και online στο www.ticketservices.gr.

Με μια πρωτότυπη παράσταση σύγχρονου χορού, υπό την καλλιτεχνική και σκηνοθετική διεύθυνση της Τζένης Αργυρίου, η Coca-Cola light μάς προσκαλεί να φωτίσουμε στιγμές μοναδικότητας της ζωής μας!

Δεκαπέντε χορευτές σε ρόλο δημιουργού, οι περισσότεροι επιλεγμένοι μέσα από τη διαδικασία ακροάσεων μεταβαίνοντας από ιδιωτικούς σε δημόσιους χώρους, θα συνθέσουν ιστορίες προσωπικής έκφρασης, ρίχνοντας φως στις μικρές ή μεγάλες στιγμές που γεμίζουν την καθημερινότητα και ορίζουν τη διαφορετικότητά μας.

Η χορογράφος της παράστασης Τζένη Αργυρίου δήλωσε: «Η παράσταση χτίζεται γύρω από τους ανθρώπινους χαρακτήρες και τα θέλω τους. Προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε τη σύγχρονη ζωή με χιούμορ και τρυφερότητα. Η μοναδικότητα στο έργο, όπως και στη ζωή, αναδεικνύεται μέσα από στιγμές που ο άνθρωπος βρίσκει την ιδιαίτερη δύναμη να εκφράσει τον πραγματικό του εαυτό.»

Στην παράσταση Lights on You ο θεατής θα έχει την ευκαιρία, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, να βρεθεί πολύ κοντά στην εξέλιξη της σκηνικής δράσης και να εκτεθεί σε πολλές οπτικές γωνίες της. Τρισδιάστατες κατασκευές σε διαφορετικά επίπεδα θα ορίσουν το σκηνικό χώρο, και σε συνεργασία με τα ψηφιακά μέσα θα μεταλλάσσουν συνεχώς το περιβάλλον που πλαισιώνει τις διαφορετικές πορείες των πρωταγωνιστών.

Η μουσική θα δώσει ρυθμό και ταυτόχρονα θα αναδείξει το συναισθηματικό υπόβαθρο των χαρακτήρων. Ένα παζλ χρωμάτων πάνω σε γκρι φόντο, χαρακτηρίζουν τα κοστούμια των ερμηνευτών, τονίζοντας λεπτομέρειες που αναδεικνύουν τη μοναδικότητά τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Καλλιτεχνική και σκηνοθετική διεύθυνση: Τζένη Αργυρίου
Σκηνικά: Όλγα Λεοντιάδου
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Σεναριακή Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μιστριώτης
Βοηθός καλλιτεχνικού διευθυντή: Αθηνά Σιδηροπούλου
Visuals: Glasshopper, Ορφέας Εμιρζάς
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη συστημάτων καλλιτεχνικής Ερμηνείας: Πάνος Τσαγκαράκης, Στάθης Χρυσίδης
Virtual performer/ δημιουργός: Rowan Thorpe
Performers / δημιουργοί: Ευριπίδης Λασκαρίδης, Ερμής Μαλκότσης, Σταυρούλα Σιάμου, Αιμίλιος Αράπογλου, Ιπποκράτης Δελβερούδης, Σία Σουρέλου, Μαριέτα Βέττα, Κατερίνα Φωτιάδη, Μανόλης Θεοδοράκης, Alvaro, Δάφνη Στεφάνου, ʼΕλενα Σταυροπούλου, Τέτα Μποσινάκου, Ράνια Γλυμίτσα
Φωτογραφίες: Λίλα Σωτηρίου