Τα λουλούδια στην κυρία!

19.12.2002
Το Θέατρο της Άνοιξης παρουσιάζει την κωμωδία του Άκη Δήμου "Τα λουλούδια στην κυρία". Πρόκειται για ένα έργο με ήρωες τρεις νέους που πασχίζουν να γίνουν άνδρες.
Το Θέατρο της Άνοιξης παρουσιάζει την κωμωδία του Άκη Δήμου "Τα λουλούδια στην κυρία".
Πρόκειται για ένα έργο με ήρωες τρεις νέους που πασχίζουν να γίνουν άνδρες. Τρία αγόρια, δέσμια της ηλικίας των πρώτων τριγμών, αγαπούν ξαφνικά την ίδια απρόσιτη γυναίκα, μοιράζουν μεταξύ τους τα βλέμματα, τις κινήσεις και τους ψιθύρους της, αλλά δε φθάνουν ποτέ ως την καρδιά της. Σα να διασχίζουν την άσφαλτο με μια χάρτινη βαρκούλα.
Μια καθημερινή ιστορία σαν ένα τραγούδι που μπορεί να το ακούς στο ραδιόφωνο ένα χειμανιάτικο πρωινό. Μια ιστορία που δεν πρέπει να την πάρει κανείς προσωπικά. Ούτε και σοβαρά. Απλώς πρέπει να την ακούσει δυνατά.

O σκηνοθέτης της παράστασης, Σέργιος Γκάγκας μίλησε στο e-go.gr και ανέφερε για το έργο ότι καταπιάνεται με τα αδιέξοδα τριών νέων ανθρώπων που η ζωή τους περιορίζεται σε αφηγήσεις για την ίδια γυναίκα. Το έργο αυτό είναι στη βάση του κωμωδία καθώς έιναι πολύ εύθυμο και προκαλεί γέλιο καθώς οι συγκρούσεις των τριών νέων είναι πολύ σύντομες και οι διαφορές τους - που αφορούν πράγματα πολύ απλά- λύνονται αμέσως. Το σημαντικό σ' αυτήν την παράσταση είναι ότι πρωταγωνιστούν τρεις νέοι ηθοποιοί που η ηλικία τους ταυτίζεται με την ηλικία των ηρώων και αυτό δίνει μία έντονα ρεαλιστική αίσθηση στο κοινό.

Η σκηνοθεσία είναι το Σέργιου Γκάγκα, τα σκηνικά της Έλενας Χριστούλη και τα κοστούμια της Mαρίας Κοντοδήμα. Παίζουν ο Δημήτρης Ζωγραφάκης, ο Νίκος Καρίμαλης και ο Ζήσης Ρούμπος.
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.15.
Τιμές εισιτηρίων 18 και 12 ευρώ.

Η επόμενη παραγωγή του Θεάτρου της Άνοιξης θα είναι το τελευταίο και άπαικτο στην Ελλάδα έργο του Έντουαρντ Άλμπι "Η γίδα ή ποια είναι η Σύλβια" σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη.