Wake me up before you go gο...

29.04.2008
Η γκαλερί a.antonopoulou art παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Em Kei τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2008 με τίτλο «Wake me up before you go gο, I wasn’t planning on going solo».
Η γκαλερί a.antonopoulou art παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Em Kei τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2008 με τίτλο «Wake me up before you go gο, I wasn’t planning on going solo».

Η Εm Kei σπούδασε εικαστικά και εφαρμοσμένες τέχνες στην Αθήνα και παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Fine Art στο Chelsea College of Art & Design στο Λονδίνο. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης, η έκθεση Ότι Απομένει είναι Μέλλον κ.α. Είναι γνωστή για τις δράσεις της σε δημόσιους χώρους (para/site projects) αλλά και για τις «guerilla» ομαδικές εκθέσεις που έχει επιμεληθεί.

Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από τη μείξη διαφορετικών μέσων και υλικών, από εγκαταστάσεις και γλυπτά μέχρι βίντεο και φωτογραφία. Βασική επιδίωξη των έργων είναι η ανατροπή της παραδοσιακής ερμηνείας οικείων αντικειμένων και συμβόλων και ο επαναπροσδιορισμός τους, μέσα από μια διαδικασία σύγχυσης και διαστροφής, που αποκαλύπτει την κρυμμένη γκροτέσκ ή γελοία πλευρά τους.

Το σύστημα και οι μηχανισμοί προώθησης της τέχνης αποτελούν άλλο ένα προσφιλές πεδίο αναφοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο της με τίτλο "Em Kei’s Travelling Artist’s Museum" που παρουσιάστηκε στην έκθεση «Σύγχρονη Ελληνική σκηνή» (επιμέλεια Ν. Αργυρόπούλου), στο πλαίσιο της Art Athina 07. Το έργο είναι ένα κινητό στούντιο-φορτηγάκι, με το οποίο η καλλιτέχνης ταξιδεύει στην Ευρώπη και στρατοπεδεύει έξω από Μπιενάλε και διεθνείς εικαστικές εκθέσεις, κάνοντας ένα είδος "self promotion".

Στην πρώτη της έκθεση στην γκαλερί a.antonopoulou art παρουσιάζει κυρίως μικρές εγκαταστάσεις, γλυπτά και φωτογραφίες.

Οι σειρά φωτογραφιών με τίτλο "Towards a New Urban Vandalism (instant sculptures)" είναι μια καταγραφή από δράσεις στο δημόσιο χώρο που εντάσσονται στο εξελισσόμενο project para/site. Οι δράσεις αυτές έχουν αναφορά στο στοιχείο του αστικού βανδαλισμού και διερευνούν τη σχέση ανάμεσα στην καταστροφική και τη δημιουργική διαδικασία.

Η υστερική εμμονή της τέχνης με την καινοτομία και η αυξανόμενη ανάγκη της αγοράς για αισθητικά διαφοροποιημένα προϊόντα αποτελούν τον δεύτερο πυρήνα των κατασκευών της έκθεσης, οι οποίες λειτουργούν και σαν χρηστικά αντικείμενα. Αναπαράγοντας οικείες μορφές από την σύγχρονη εικαστική παραγωγή και τις υπάρχουσες τάσεις (cultural trends), αλλά και από την ποπ-φολκ, εγχώρια και μη, εικονογραφία, η καλλιτέχνης αποποιείται την αξία της αυθεντικότητας και δημιουργεί πολιτιστικά προϊόντα (cultural commodities) που βρίσκονται εγκλωβισμένα ανάμεσα στην τέχνη και τον καταναλωτικό φετιχισμό.

Αντικαθιστώντας τη νεωτερικότητα με το νεωτερισμό-novelty , το έργο τέχνης αποκαθηλώνεται και γίνεται φάρσα.

WAKE ME UP BEFORE YOU GO GO,
I WASN’T PLANNING ON GOING SOLO
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 21 Ιουνίου 2008
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 14:00-21:00, Σάββατο 12:00-16:00