Στρες τέλος με τις κατάλληλες ασκήσεις βάσει ζωδίου(Μέρος Β’)

08.11.2010
Έχεις πολύ ένταση και δεν ξέρεις πώς να χαλαρώσεις ή μήπως δεν ξέρεις ποιο είδος άσκησης σου ταιριάζει καλύτερα; Και εδώ τα άστρα έρχονται να σου ανοίξουν τα μάτια. Διάβασε παρακάτω πώς θα βρεις τις ασκήσεις αυτές που είναι κατάλληλες για να σε βοηθήσουν να απαλλαχτείς από το στρες μια και έξω!

Έχεις πολύ ένταση και δεν ξέρεις πώς να χαλαρώσεις ή μήπως δεν ξέρεις ποιο είδος άσκησης σου ταιριάζει καλύτερα; Και εδώ τα άστρα έρχονται να σου ανοίξουν τα μάτια. Διάβασε παρακάτω πώς θα βρεις τις ασκήσεις αυτές που είναι κατάλληλες για να σε βοηθήσουν να απαλλαχτείς από το στρες μια και έξω!
Ζυγός: ψάξε για κινήσεις με χάρη που θα σου χαρίσουν ηρεμία και πνευματική ισορροπία. Οι κινήσεις του μπαλέτου αλλά και ορισμένες χορευτικές στάσεις της γιόγκα είναι αυτές που αναλαμβάνουν να αποκαταστήσουν τη χαμένη σου ισορροπία. Η σωστή αναπνοή θα σε βοηθήσει να βρεις την ισορροπία σου και να φτιάξεις τη στάση του σώματος σου. Η στάση δέντρο είναι ότι πρέπει για να εξασκηθείς σε θέματα σωματικής και πνευματικής ισορροπίας.

Σκορπιός: η περιοχή της λεκάνης είναι για εσένα πολύ σημαντική και καλά θα κάνεις να διαλέξεις ασκήσεις που χαλαρώνουν αυτά σου τα σημεία. Εξάλλου η αισθησιακή σου φύση και ενέργεια είναι διάχυτη και καλά θα κάνεις να χαλαρώσεις τα πιο σημαντικά σημεία για τη σεξουαλικότητα σου. Δώσε έμφαση στο κάτω μέρος του σώματος και κάνε έντονες κινήσεις που απελευθερώνουν το πάθος σου.

Τοξότης: έξυπνες και ακαριαίες κινήσεις απελευθερώνουν την ενέργεια σου και σε χαλαρώνουν μονομιάς. Προσπάθησε να επενδύσεις στις ασκήσεις εκείνες που σε κάνουν να θέλεις αν φτάσεις ψηλά με σκοπό να πάρεις τη μορφή του βέλους που είναι και το σήμα κατατεθέν σου! Μεγάλα ανοίγματα με έμφαση στα χέρια και τους ώμους θα σου χαρίσουν τη γαλήνη και την ηρεμία που θέλεις.

Αιγόκερως: οι πειθαρχημένες κινήσεις είναι εκείνες που θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τη χαμένη σου ισορροπία. Δώσε το βάρος σε κινήσεις που απορροφούν την ένταση και χαλαρώνουν τα γόνατα σου αντί να τα κουράζεις περισσότερο. Καθίσματα , ασκήσεις για τα πόδια που δεν "πιέζουν" πολύ τα γονατάκια σου είναι ότι πρέπει για να βρεις τη χαμένη σου ισορροπία αλλά και να αποφορτιστείς από την πίεση της δουλειάς.

Υδροχόος: οι γρήγορες κινήσεις είναι ότι πρέπει για εσένα! Χόρεψε με την ψυχή σου και βγάλε από μέσα σου όλη την αρνητική ενέργεια που έχεις μαζέψει από η δουλειά, το φίλο σου ή τους γονείς σου και κουνήσου στο ρυθμό που σε απελευθερώνει. Είτε μιλάμε για λαϊκά ή για ηλεκτρονική μουσική βρες αυτή τη μουσική που σε χαλαρώνει ή σε αποφορτίζει και άνοιξε την στο τέρμα! Όποιο είδος άσκηση ς και αν σου προτείνουν εξάλλου μπορεί να σε καταπιέσει οπότε καλά θα κάνεις να βρεις μόνη σου τη φόρμουλα που χρειάζεσαι!

Ιχθείς: άφησε ελεύθερο τον εαυτό σου να νιώσεις την απελευθέρωση του χορού. Φαντάσου το σώμα σου να είναι φτιαγμένο από νερό και άρχισε να νιώθεις σαν να επιπλέεις στο νερό. Νιώσε έτσι ελεύθερη και χαλαρή ενώ κολυμπάς στην πισίνα του κολυμβητηρίου. Το νερό είπαμε είναι το στοιχείο σου και εκεί πρέπει να επενδύσεις για να νιώσεις θεά!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη