Αύγουστος '15: Tι να προσέξεις βάσει ζωδίου

06.08.2015
Από τη μια ερωτισμός, πάθος, συναισθηματική προβολή και θέληση για αποδοχή, από την άλλη πίεση για σύνεση και μετρημένες κινήσεις. Η σύγκρουση αντίρροπων ενεργειών θα μας μεταμορφώσει σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη που μας εξηγεί τι να περιμένουμε από τον φετινό Αύγουστο.

Ο Λέων ωθεί την Αφροδίτη να εκφραστεί. Έτσι, θα κυριαρχήσουν η τάση για διάκριση και η κοινωνικότητα. Η «λιονταρίσια» Αφροδίτη θέλει να χαρίσει όλο τον κόσμο σε αυτούς που αγαπά, αλλά όπως και όποτε αυτή νομίζει, με αποτέλεσμα η γενναιοδωρία της να γίνεται συχνά καταπιεστική. Με την Αφροδίτη στον Λέοντα, όλοι όσοι έχουν το επικοινωνιακό χάρισμα και μεταδοτικότητα θα επηρεάζουν ευκολότερα τους συνανθρώπους τους. Και παρά το ότι ο πλανήτης του έρωτα θα κινείται ανάδρομα αυτόν το μήνα, θα αναδείξει μνήμες από το παρελθόν και θα οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε διορθώσεις.

Επίσης, θα σπρώξει πολλούς στη διασκέδαση και στην επιλογή διακοπών που θυμίζουν το παρελθόν. Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου η επαφή της Αφροδίτης με τον Δία θα είναι άμεση και θα τονίσει τον τυχοδιωκτισμό και τον πειραματισμό σε έρωτα και διασκέδαση. Ο Άρης θα αναλάβει να τη συντροφεύσει από τις 9 Αυγούστου κι έπειτα. Άρης και Αφροδίτη αποτελούν συμβολικά ένα σημαντικό δίπολο για την ανθρώπινη έκφραση, που συνδέει προβολή και δεκτικότητα, διείσδυση και ένωση, πρωτοβουλία και συνεργασία, ερωτισμό και συναίσθημα.

Το φετινό Αύγουστο η δύναμη και η αγάπη ενώνονται, και θα δούμε πολλά πράγματα να συμβαίνουν σε όλα τα πεδία, ερωτικό, κοινωνικό, πολιτικό. Από την άλλη, ο Άρης στον Λέοντα έχει την τάση να επιβεβαιώνει τη δύναμή του τόσο μέσα από την ερωτική συνεύρεση όσο και μέσα από τη δημιουργία σε υλικό επίπεδο. Και οι δυο εκδοχές αποσκοπούν στο θαυμασμό και στην κοινωνική αποδοχή. Με τον Κρόνο στον Σκορπιό, από την άλλη, θα δοκιμαστεί η δύναμη της επιθυμίας, η ειλικρίνεια των συναισθημάτων και η γενναιοψυχία όσων θα εκφραστούν ερωτικά ή δημιουργικά. Ο Αύγουστος του 2015, λοιπόν, είναι σημείο-σταθμός για μια σταδιακή μεταμόρφωση του σκηνικού, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Ο Ερωτας είναι εδω!
Ο Αύγουστος του 2015 θα είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους, με καλύτερες πλανητικές όψεις και αστρικές επιρροές. Μέσα στο χάος μιας εποχής που θα συνεχίσει να είναι σκληρή μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ο Αύγουστος αποτελεί ένα μήνα αναψυχής, ερωτικής χαράς, έκπληξης, νέων γνωριμιών και έκφρασης ακραίων ερωτικών συναισθημάτων.

Βέβαια, για μια μερίδα ανθρώπων θα είναι έντονος, αποφασιστικός, ίσως και μοιραίος. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή σε πρωτοβουλίες και επιλογές, για να μην προκύψουν ψυχολογικά τραύματα, ειδικά μετά τις 10 Αυγούστου.

Η συνάντηση Άρη - Αφροδίτης θα επηρεάσει τις εξελίξεις στα αισθηματικά, θα αναδείξει την πραγματικότητα και θα υποχρεώσει πολλούς να συνεχίσουν υπό το καθεστώς του ενθουσιασμού ή να δώσουν ένα τέρμα στο ενδεχόμενο της ανατροπής της εικόνας του αντικείμενου του πόθου τους. Το τι θα συμβεί στον καθένα από εμάς θα φανεί μέχρι το τέλος του μήνα. Αυτό δεν πρέπει να μας κάνει ανήσυχους, αλλά να μας προετοιμάσει, ώστε να διαχειριστούμε καλύτερα τις καταστάσεις. Η πανσέληνος στο τέλος του Αυγούστου θα σημάνει ένα κρεσέντο στην εξέλιξη ερωτικών σχέσεων, συνεργασιών ή στη διεκδίκηση συμφερόντων.

Ως από μηχανής θεός, θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις και θα θέσει σε λειτουργία νέους μηχανισμούς συμπεριφοράς και αλληλοκατανόησης. Η υπομονή και η επιμονή θα επιβραβευτούν, ο εντυπωσιασμός θα φτάσει στο αποκορύφωμά του. Οι νεότεροι και όσοι είναι το τελευταίο διάστημα μόνοι θα τύχουν υποστήριξης. Οι διαδικασίες θα γίνουν ευκολότερες έτσι ώστε ο έρωτας να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του, ρίχνοντας τα βέλη του σε όλα σχεδόν τα ζώδια.

ΦΩΤΙΑ

Κριός: Αναζητώντας την ισορροπία

Το φαινόμενο του Αυγούστου σας προειδοποιεί να προσέξετε στη δραστηριότητά σας, την επιχειρηματική αλλά και την «ψυχαγωγική». Ο μήνας θα σας δελεάσει με πολλούς πειρασμούς, και εσείς δεν αποκλείεται να παρασυρθείτε από τις εντυπώσεις. Υπάρχουν αόρατοι κίνδυνοι, όμως, και παγίδες, που πρέπει να αποφύγετε. Προσπαθήστε να διατηρήσετε άθικτες τις ισορροπίες στις σχέσεις σας με τους ανθρώπους που αγαπάτε, μην αμελείτε τις υποχρεώσεις σας και βάλτε χαλινάρι στα έξοδά σας. Οι ανάγκες σας δεν είναι τόσες όσες νομίζετε. Επίσης, αποφύγετε τις ανοιχτές συγκρούσεις και προτιμήστε τη συνθηκολόγηση μέχρι να είστε καλά εξοπλισμένοι για να κερδίσετε μάχες.

Λέων: Μετρημένες κινήσεις

Άμεσα πρόκειται να σας επηρεάσει το φαινόμενο του μήνα, και πρέπει να περιορίσετε τη ματαιοδοξία, τον εγωισμό και την αυστηρά υποκειμενική και συναισθηματική στάση σας στις σχέσεις σας με άτομα με τα οποία συμβιώνετε ή συνεργάζεστε. Βέβαια, Άρης και Αφροδίτη, μαζί στο ζώδιό σας, θα βοηθήσουν να διακριθείτε και να ξεχωρίσετε, να κερδίσετε τις εντυπώσεις, να κάψετε καρδιές, να επεκταθείτε επαγγελματικά. Ωστόσο, δεν θα λείψει ο απόηχος δυσκολιών του παρελθόντος ή η πίεση να κλείσετε οριστικά εκκρεμότητες. Όσοι έχετε εποχιακό επάγγελμα προσέξτε, ενώ όσοι φύγετε για διακοπές ελέγξτε το κόστος, που θα ανεβεί αρκετά.

Τοξότης: Πότε πάνω πότε κάτω

Για τους περισσότερους από εσάς ο μήνας θα είναι και δύσκολος και ευνοϊκός. Δύσκολος γιατί κάποια γεγονότα θα προκαλέσουν φόβο και ανασφάλεια και ευνοϊκός γιατί μια γνωριμία θα σας βοηθήσει να κάνετε σχέδια για το μέλλον. Η καλή πλευρά του φαινομένου αυτής της περιόδου ευνοεί την ερωτική περιπέτεια και τα ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ προσφέρει ευκαιρίες για νέους στόχους δυναμικού χαρακτήρα. Η συνεύρεση πάντως Αφροδίτης και Άρη στον Λέοντα αποτελεί για εσάς διευκόλυνση, θα ενισχύσει την τύχη σας και θα φέρει προτάσεις στο δρόμο σας με μακροπρόθεσμες προοπτικές.

ΑΕΡΑΣ

Δίδυμοι: Πιο κοινωνικοί από ποτέ

Ελέγχετε τη συμπεριφορά σας στην επικοινωνία, στις συναναστροφές σας, και προσέξτε σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις που δίνετε και τις συμφωνίες που κλείνετε. Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε λάθη στις συναλλαγές σας και επιλέξτε προσεκτικά σε ό,τι έχει να κάνει με διακοπές και μετακινήσεις. Η αντίληψη και η εκφραστική σας ικανότητα θα σας «σώσουν» πολλές φορές αυτόν το μήνα. Η κοινωνικότητά σας θα εκτιναχτεί στα ύψη και το ταλέντο σας στη διπλωματία θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε δύσκολους ανθρώπους. Βρείτε το χρόνο να ξεκουράζεστε και αποφύγετε τα πολλά έξοδα και τις περιττές αγορές. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δώστε έμφαση στη διαχείριση της δουλειάς σας.

Ζυγός: Ερωτικές προκλήσεις

Η ερωτική σας ζωή μπαίνει στο μικροσκόπιο με αφορμή το φαινόμενο του Αυγούστου, όπως και οι φιλοδοξίες σας σε κοινωνικό επίπεδο. Σε ό,τι αφορά τα αισθηματικά σας, μάλλον θα περάσετε μια δοκιμασία, και πολλοί θα εκπλαγείτε με την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα σε μια σχέση σας. Άλλοι θα έρθετε αντιμέτωποι με άτομα που θα σας φέρουν σε δύσκολη θέση. Τέλος, το οικονομικό θα παίξει και αυτό το ρόλο του στη διάθεσή σας. Πιο συγκεκριμένα, δυσκολίες θα βάλουν φρένο σε ευχάριστες δραστηριότητες, στη διασκέδασή σας, ή θα επηρεάσουν τις διακοπές σας.

Υδροχόος: Ευέλικτοι και ωραίοι!

Το φαινόμενο του Αυγούστου στη δική σας περίπτωση έχει να κάνει πολύ με τον έρωτα και το γάμο, αλλά και τις συναναστροφές και τις φιλίες, που φαίνεται να πληθαίνουν. Κυρίως μετά τις 12-15 Αυγούστου, θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, και πρέπει να ανταποκριθείτε έξυπνα. Πολλά θα ακούσετε και θα δείτε! Κρατήστε αποστάσεις, καθαρή σκέψη, και πάρτε με το χέρι στην καρδιά αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Οι όποιες δυσκολίες αφορούν περισσότερο τον εργασιακό τομέα. Μην τις υποτιμάτε, αλλά μην τις φοβάστε κιόλας. Διαχειριστείτε ευέλικτα οτιδήποτε σας αιφνιδιάσει ή σας στεναχωρήσει, και θα βγείτε νικητές στο τέλος.

ΓΗ

Ταύρος: Επιλέξτε προσεκτικά

Μια μεγάλη αναταραχή στον άξονα οικογένεια - εργασία σάς περιμένει με αφορμή το φαινόμενο του Αυγούστου. Αν πάτε διακοπές, πάντως, θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε όμορφα, αν και δεν αποκλείεται να ξεφύγετε στα έξοδα. Προσπαθήστε να το αποφύγετε αυτό. Κατά τα άλλα, αρκετοί θα είναι αυτοί που θα σας εντυπωσιάσουν αυτή την περίοδο, ενώ κάποιοι άλλοι θα σας κάνουν την πρόταση να σας φιλοξενήσουν στο σπίτι τους. Υπολογίστε καλά ποιους θα ακολουθήσετε. Από την άλλη, οι εντάσεις με δικούς σας ανθρώπους είναι πιθανές, και εδώ θα πρέπει να επιδείξετε ευελιξία. Ενδεχομένως να περάσετε μια μικρή δοκιμασία στην ερωτική σας ζωή, αλλά με το πείσμα δεν θα λυθεί τίποτα.

Παρθένος: Οι στόχοι σας μπροστά!

Το φαινόμενο του μήνα θα σας επηρεάσει ψυχολογικά. Θα προκύψουν γεγονότα που θα σας ταλαιπωρήσουν ή θα σας στεναχωρήσουν, αλλά θα υπάρξουν και στιγμές που θα κάνετε όνειρα για το μέλλον. Πολλοί θα αφοσιωθείτε σε ένα νέο σκοπό, θα δουλέψετε πιο εντατικά σε μια εποχιακή εργασία, ενώ όσοι έχετε τη δυνατότητα θα επιλέξετε για πρώτη φορά έναν ιδιότυπο τρόπο διακοπών σε κάποιο μέρος όπου δεν έχετε πάει ποτέ μέχρι σήμερα. Όσο για τη δυσαρμονία Αφροδίτης - Κρόνου, σημαίνει ότι θα παρουσιαστούν εκκρεμότητες, και θα σας πιέσουν πολύ για την τακτοποίησή τους. Γενικότερα, πρέπει να είστε διορατικοί, προνοητικοί και οργανωμένοι ρεαλιστικά όλο τον Αύγουστο.

Αιγόκερως: Έτοιμοι για όλα

Η επιρροή του φαινομένου του Αυγούστου στη δική σας περίπτωση είναι πρακτικής και ψυχολογικής φύσεως, και έχει να κάνει τόσο με τα αισθηματικά όσο και με τα οικονομικά σας. Πολλοί θα ανεφοδιαστείτε και θα έχετε την ευκαιρία να ξεκουραστείτε σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, άλλοι όμως θα είστε σε εγρήγορση με αφορμή έναν κίνδυνο ή την εκτέλεση ενός καθήκοντος. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι δύσκολο να χαλαρώσετε ή να φύγετε ήρεμοι για διακοπές. Γενικά, τόσο τα ερωτικά ενδιαφέροντά σας όσο και οι οικονομικές υποθέσεις σας μπαίνουν σε μια δύσκολη φάση. Προσπαθήστε να είστε ετοιμοπόλεμοι, αλλά χωρίς να καλλιεργείτε το φόβο και την προκατάληψη μέσα σας.

ΝΕΡΟ

Καρκίνος: Οργάνωση και ασφάλεια

Βάλτε σε σειρά καθετί που αφορά τη συναισθηματική και οικονομική σας ασφάλεια. Ευκαιρίες για οικονομικό ανεφοδιασμό θα υπάρξουν, αλλά δεν αποκλείεται και να ξοδευτείτε άσκοπα. Γενικά, το φαινόμενο του Αυγούστου θα επηρεάσει πολύ τις εξελίξεις στα οικονομικά σας, όπου είναι πιθανό να συμβούν ατυχήματα. Μη γίνεστε αφελείς ή παραδίνεστε αμαχητί στη βούληση συγγενών και συνεργατών. Όσοι είστε χωρίς σύντροφο και νιώθετε άσχημα γι’ αυτό, μην πιέζετε καταστάσεις οι οποίες δεν φαίνεται πως θα σας δώσουν αυτό που χρειάζεστε. Μπορείτε βέβαια να βρείτε υποκατάστατα, σας διαβεβαιώνω ότι η περίοδος αυτή θα φέρει πολλά στο κατώφλι σας.

Σκορπιός: Τα μάτια σας δεκατέσσερα!

Για εσάς, που ο Κρόνος θα είναι για λίγο στο ζώδιό σας και θα πιέζει για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων, η περίοδος αυτή θέλει προσοχή και επιστράτευση της εμπειρίας που σας άφησαν τα προηγούμενα χρόνια. Γενικά, θα διαταραχτεί η κοινωνική σας ζωή, η καριέρα και το προσωπικό περιβάλλον σας, ή μια προσωπική σχέση σας. Σε αυτά τα τέσσερα πεδία χρειάζεται να υπάρξει επαγρύπνηση, ενώ εσείς πρέπει να καλλιεργήσετε την ψυχραιμία και την υπομονή. Αυτό ισχύει κυρίως για τις φορές που η ατμόσφαιρα θα ηλεκτρίζεται και οι δύσκολες καταστάσεις θα παίρνουν απειλητικά μεγάλες διαστάσεις.

Ιχθείς: Τα «πρέπει» προηγούνται

Το φαινόμενο του Αυγούστου επιφυλάσσει για εσάς κυρίως συναισθηματικές αναμοχλεύσεις και περίεργες συναντήσεις. Κατά τα άλλα, πρέπει να μεριμνήσετε για την υγεία σας, να προφυλαχτείτε από τα ατυχήματα της εποχής και να μη συμμετέχετε σε «ύποπτες» παρέες. Έτσι άλλωστε θα μπορούσατε να παγιδευτείτε σε ασύμφορες καταστάσεις δελεαζόμενοι από τα φαινόμενα και τις υποσχέσεις. Όσοι πρέπει να εργαστείτε, κάντε το με πάθος, ακόμα κι αν σας κοστίσει σε χαρά και ξεκούραση. Γενικότερα, μην είστε επιπόλαιοι και μην αμελείτε τη διεκπεραίωση πάγιων υποχρεώσεων που έχετε αναλάβει, διότι κανένα άλλοθι δεν θα σας σώσει αργότερα.

Πηγή: Astra &Orama