Πώς σε πηρεάζει η Πανσελήνος του Μαΐου;

30.04.2015
Η Πανσέληνος συνδυάζεται αυτή την περίοδο με ένα ταυ τετράγωνο, μια δυναμική όψη η οποία είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να χαλαρώσουμε και να απαλλαγούμε από ό,τι εμποδίζει την εξέλιξή μας.

Αυτή η Πανσέληνος, σε συνδυασμό με την αντίθεση Σκορπιού - Ταύρου, στρέφει την προσοχή μας στις επιθυμίες και τους φόβους μας. Στην ασφάλεια και τους πειρασμούς. Στο στάτους κβο και την κρίση. Η σύγχρονη φυσική μάς λέει ότι όλα είναι ενέργεια και ότι η αλλαγή είναι η μόνη βεβαιότητα. Αν η αλλαγή είναι η κινητήρια δύναμη του σύμπαντος, γιατί τη φοβόμαστε τόσο; Ο καθένας από μας μπορεί να δώσει τη δική του απάντηση. Ίσως το κενό του αγνώστου που βρίσκεται πίσω από αυτόν το φόβο να οφείλεται και σε μια περιορισμένη αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας και τον κόσμο.

Ό,τι βλέπουμε όμως μέσα από μια κλειδαρότρυπα είναι εντελώς διαφορετικό από ό,τι αντικρίζουμε όταν ανοίγουμε την πόρτα. Οι καιροί αλλάζουν, και μάλλον αλλάζουν πολύ γρήγορα. Ό,τι ήταν αλήθεια πριν από μερικές εβδομάδες δεν είναι σήμερα. Ό,τι ήταν χθες μπορεί να μην ισχύει τώρα. Άφησε πίσω ό,τι εμποδίζει την πορεία σου προς το μέλλον. Σκέψου τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σου και αφέσου στο παρόν. Όταν αμφιβάλλεις, πάρε μερικές βαθιές ανάσες, άδειασε το μυαλό σου κάνοντας διαλογισμό, βγες μια βόλτα στη φύση, σκέψου τα πράγματα που έχεις και σε ευχαριστούν αυτή τη στιγμή, και μετά παρατήρησε πώς αλλάζει η οπτική σου.

Σε αυτή την πανσέληνο δημιουργείται ένα ταυ τετράγωνο, σχεδόν ακριβείας, με τον Ήλιο (Ταύρος), τη Σελήνη (Σκορπιός) και τον Δία (Λέων) γύρω στις 13°. Να σημειώσω ότι ένα ταυ τετράγωνο δημιουργείται με δύο πλανήτες σε αντίθεση και έναν πλανήτη να τετραγωνίζει την αντίθεση. Πρόκειται για μια δυναμική όψη, που σηματοδοτεί εμπόδια ή κρίση, και την ανάγκη να την υπερβούμε μέσω της δράσης. Στην περίπτωση ενός ταυ τετραγώνου σε σταθερά ζώδια, όπως συμβαίνει σε αυτή την πανσέληνο, έχουμε αργή αλλά αποφασιστική δράση.

Ουσιαστικά αυτό το ταυ τετράγωνο μάς πιέζει να αφήσουμε πίσω μας σχέσεις, συμπεριφορές και απόψεις που παρέμειναν για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα ίδιες, εμποδίζοντας την εξέλιξή μας. Τα ταυ τετράγωνα στα σταθερά ζώδια σημαίνουν αξιοπιστία, αποφασιστικότητα, σταθερότητα, αλλά και έντονη αντίσταση απέναντι στις αλλαγές. Το πρόβλημα με τη σταθερή ποιότητα των συγκεκριμένων ζωδίων είναι η αυστηρή προσκόλληση στον υλικό κόσμο και στο αίσθημα της ασφάλειας
(Ταύρος), στα αισθήματα και τις επιθυμίες (Σκορπιός), στην υπερηφάνεια και την ατομικότητα (Λέων) και στις ιδέες και τις αρχές (Υδροχόος).

Στο συγκεκριμένο ταυ τετράγωνο λείπει ένας πλανήτης για να δημιουργηθεί Μεγάλος Σταυρός – αυτός ο πλανήτης που λείπει λειτουργεί ως μεσολαβητής, δίνοντας λύσεις. Από ζώδια, στο ταυ τετράγωνο λείπει ο Υδροχόος, στον οποίο βρίσκεται αυτή την εποχή, στις 7°, η Δήμητρα (Ceres) – ανιδιοτελής αγάπη, αφοσίωση, χωρισμός, απώλεια, πένθος. Μια λύση στα προβλήματά μας είναι ο σεβασμός στους άλλους και η αναγνώριση της διαφορετικότητας.

Ένα άλλο ταυ τετράγωνο σχηματίζεται ανάμεσα στον Ερμή στους Διδύμους (4°) σε αντίθεση με τον Κρόνο στον Τοξότη (3°), και με τους δύο αυτούς πλανήτες να τετραγωνίζουν τον Ποσειδώνα στις 9° των Ιχθύων. Ένα ταυ τετράγωνο σε μεταβλητά ζώδια συνήθως δείχνει αναποφασιστικότητα, δισταγμό, ανησυχία, ιδιοτροπίες, αλλά και προσαρμοστικότητα.

Όσο για τον Ερμή, που από τις 19 Μαΐου θα κινείται ανάδρομα, θα κάνει τρία ακριβή τετράγωνα με τον Ποσειδώνα (9 και 28 Μαΐου, 23 Ιουνίου), όλα στις 10° των Διδύμων - Ιχθύων. Στη διάρκεια αυτών των τετραγώνων θα έχουμε την τάση να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα, γεγονός ή εξαιρετικά δημιουργικό ή εντελώς παραπλανητικό. Η αλήθεια μπορεί να προσαρμόζεται στις επιδιώξεις, στους στόχους, στους ευσεβείς πόθους, οπότε αναμένεται χειραγώγηση, ψεύδη, αποπροσανατολισμός, καλυμμένες αλήθειες. Προσέχετε τι λέτε και ελέγχετε ό,τι ακούτε, βλέπετε, διαβάζετε.

Αυτή η πανσέληνος στον άξονα Σκορπιός - Ταύρος αφορά το χρήμα, το σεξ και την εξουσία. Είναι πιθανές οι αντιπαραθέσεις γύρω από αυτούς τους τομείς, η ζήλια, η κτητικότητα, ο θυμός. «Το έχω είναι μια απατηλή έννοια. Όσοι πιστεύουν ότι η κατοχή είναι η πιο φυσική ιδιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, θα εκπλαγούν αν μάθουν ότι πολλές γλώσσες δεν έχουν λέξη για το “έχω”.
Στα εβραϊκά, για παράδειγμα, το “έχω” εκφράζεται με τη φράση “είναι για εμένα”». (Έριχ Φρομ, «Να έχεις ή να είσαι;»).

Ποιους επηρεάζει η Πανσέληνος


Τα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) και κυρίως τους γεννημένους το δεύτερο δεκαήμερο, όπως και τους ωροσκόπους, αλλά και πλανήτες που βρίσκονται σε αυτά τα ζώδια, στις 10°-16°.

Κριός:

ίσως πολλές φορές δεν σκέφτεσαι πως οι λέξεις και τα λόγια που λες έχουν βαρύτητα και μάλιστα μεγάλη. Μην ξεχνάς πως για να έχεις την τρυφερότητα που θέλεις σε μια σχέση πρέπει να είσαι έτοιμη να ψάξεις βαθιά μέσα σου. Άνοιξε την καρδιά σου και θα συναντήσεις τον αγαπημένο σου στα μισά του δρόμου.

Ταύρος:

έχεις πολλές και μεγάλες ιδέες για το πόσα μπορείς να πετύχεις απλά ίσως κάποιες φορές δεν υπολογίζεις σωστά το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο μπορείς να τις κάνεις πραγματικότητα. Αν υποσχεθείς πως μπορείς να πετύχεις περισσότερα από αυτά που πραγματικά μπορείς τότε δεν αποκλείεται να δεις στα μάτια των άλλων την απογοήτευση. Προσπάθησε να ακούσεις τι έχουν να πουν οι γύρω σου πριν ετοιμαστείς να αμυνθείς αφού η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει τον τρόπο που σε βλέπουν οι γύρω σου.

Δίδυμοι:

μπορεί να μην είσαι έτοιμη να δεχθείς την κριτική εκείνων των ανθρώπων που δεν σε ενδιαφέρουν αλλά αυτό το διάστημα έχεις έντονο λόγο και είσαι κάπως απότομη αν κάποιος σου κάνει αρνητική κριτική. Αν νιώθεις πληγωμένη από κάποιους ανθρώπους τότε καλά θα κάνεις να πεις αυτά που σκέφτεσαι και να μην προσπαθείς να πεις την αλήθεια με χιούμορ, πάρε το ρίσκο και πες τα όσα σκέφτεσαι όπως τα σκέφτεσαι. Το να είσαι απλά ο εαυτός σου δεν είναι πάντα εύκολο αλλά είναι η μόνη επιλογή που έχεις τώρα.

Καρκίνος:

για κάποιον λόγο αυτό το διάστημα μπορεί να σκέφτεσαι το παρελθόν και τις σχέσεις που έκανες κάποτε όταν όλα έδειχναν και ήταν πιο εύκολα. Η συναισθηματική και έντονη αυτή Πανσέληνος επηρεάζει τις αισθηματικές σου σχέσεις και εσύ είσαι τώρα περισσότερο από ποτέ έτοιμη για αλλαγές. Το να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση που σε πιέζει ψυχολογικά ανάμεσα σε εσένα και κάποιον που αγαπάς θα φέρει την αρμονία που έχεις ανάγκη για να είσαι καλά.

Λέων:

να είσαι βέβαιη πως η κατάσταση θα βελτιωθεί με την Πανσέληνο του Μαίου σε θέματα που αφορούν τα οικογενειακά σου. Η ένταση μπορεί να σε κάνει να νιώσεις κάπως άβολα και δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι γρήγορο και εύκολο που μπορείς να κάνεις για να διορθώσεις ταην κατάσταση. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείς να κάνεις για να έρθεις κοντά με την οικογένεια σου και να είσαι εκεί για τα πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία.

Παρθένος:

υπάρχει μια πίεση για αλλαγή που την νιώθεις έντονα τώρα με την Πανσέληνο αυτή να επηρεάζει την επικοινωνία σου. Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι πως είσαι έτοιμη να αποκαλύψεις αισθήματα σου. Βέβαια το να μοιραστείς τα όσα θέλει η καρδιά σου είναι πάντα ένα βήμα προς τα εμπρός.

Ζυγός:

ακριβώς επειδή δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις κάποιες φορές δεν σημαίνει πως αυτή είναι μια αδυναμία σου. Πολλές φορές βγαίνεις από τον δρόμο σου για να είσαι αντικειμενική όταν διαλέγεις την μια επιλογή ή την άλλη. Η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει τα πιστεύω σου και σε ωθεί στο να επιμείνεις στη θέση σου ακόμη και αν δεν είσαι 100% βέβαιη. Προσπάθησε να είσαι δυαντή και μείνε πιστή στις αξίες σου. Αν ακολουθήσεις το ένστικτό σου θα δεις πως δεν θα το μετανιώσεις.

Σκορπιός:

αν αποκαλύψεις τώρα τα συναισθήματα σου τότε μπορεί να αποδυναμώσεις την αποτελεσματικότητα σου και καλό θα ήταν να ακολουθήσεις μια καλύτερη στρατηγική και να μην αντιδράσεις παρορμητικά. Πρόσεξε να μελετήσεις πως θα κινηθείς και να περιμένεις για την κατάλληλη στιγμή που θα είσαι ψύχραιμη να πεις όλα όσα θέλεις στο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει ή ακόμη και σε μια φίλη ή ένα φίλο σου.

Τοξότης:

το πεπρωμένο είναι το βασικό των ημερών για εσένα αφού η ζωή σε σπρώχνει σε δρόμους που θα παίξουν σημαντικό ρόλο για το μέλλον σου. Το να αντιδράσεις υπερβολικά δεν είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις αυτό το διάστημα ενώ αν βλέπεις πως τα σχέδια σου για το μέλλον είναι εκτός ελέγχου απλά άφησε τα πράγματα να κυλήσουν. Το βασικό που έχεις να κάνεις είναι να είσαι ειλικρινής με αυτούς που αγαπάς και θα δεις πως θα σου έρθουν πολλά καλά.

Αιγόκερως:

οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σου είναι το βασικό που σκέφτεσαι αυτές τις μέρες αν και αυτό δεν σημαίνει πως έχεις χαθεί απλά προσπαθείς να ιβρεις την λύση στα θέματα που σε απαχολούν. Αν και καταλαβαίνεις ποιο είναι το παιχνίδι που πρέπει να παίξεις δεν έχεις βρεις ακόμη πώς πρέπει να κινηθείς προς την σωστή κατεύθυνση. Αν χαλαρώσεις λιγάκι και αφήσεις τα πράγματα να πάρουν μόνα τους τον δρόμο θα δεις που θα βρεθεί η λύση.

Υδροχόος:

οι γύρω σου φαίνεται πως πιστεύουν πως δεν κάνεις και πολλά αυτό το διάστημα και εσένα φαίνεται να σε απαχολεί αρκετά το γεγονός πως δεν ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες τους. Δεν είναι πως δεν έχεις αποφασιστικότητα απλά η πίεση του να τα κάνεις όλα σωστά σε καταπιέζει. Σίγουρα δεν πρόκειται να τα παρατήσεις έτσι εύκολα. Μην αφήσεις τους φόβους σου να σε κρατήσουν πίσω. Πάρε μια βαθιά ανάσα και βάλε τα δυνατά σου, οι πραγματικοί σου φίλοι δεν ζητάνε τίποτα παραπάνω.

Ιχθείς:

η φαντασία σου σε βάζει να δεις τα πράγματα διαφορετικά. Το μέλλον είναι αυτό που σε απασχολεί αυτές τις μέρες και σκέφτεσαι πως θα είναι οι αλλαγές που ετοιμάζεσαι να κάνεις στην ζωή σου. Το μόνο βέβαιο είναι πως πρέπει να εμπιστευτείς το ένστικτο σου που δεν θα σε οδηγήσει σε λάθος δρόμο.

Από τον Γιώργο Πανόπουλο (fb/ www.cosmictelegram.gr )

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη