Πώς σε επηρεάζει η Πανσέληνος στους Ιχθείς;

08.09.2014
Η Πανσέληνος στους Ιχθείς αύριο μας βάζει να είμαστε μεταξύ ονείρων και πραγματικότητας σαν να πρέπει να διαλέξουμε πλευρές. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας αυτό το διάστημα είναι να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα και να θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους.

Γενικά: Αυτή η Πανσέληνος φωτίζει το βάθος των σχέσεων, αποκαλύπτει την ουσία των γεγονότων, το μυστήριο της ζωής. «Γιατί είμαι εδώ; Τι με ενώνει με τους άλλους; Για ποιο στόχο, για ποιο όνειρο, για ποιους χτυπάει η καρδιά μου; Τι προσφέρω και τι μου προσφέρει ο κόσμος;». Διάκριση εναντίον καθολικότητας, τάξη εναντίον χάους, κριτική εναντίον συμπάθειας, τελειότητα εναντίον Όλου. Οι αντιθέσεις έχουν κοινά στοιχεία, και σε αυτή την περίπτωση ο κοινός τόπος είναι η προσαρμοστικότητα και η διάθεση για υπηρεσία. Στην καλύτερη περίπτωση, το ταλέντο για διάκριση που διαθέτει η Παρθένος μαζί με την κριτική ικανότητά της, όταν συνδυάζονται με την ταπεινότητα, τον αλτρουισμό και τη συμπόνια των Ιχθύων, οδηγούν στην ευγένεια και την επιθυμία να είμαστε χρήσιμοι. Η Παρθένος θέλει να είναι πρακτικά χρήσιμη στους άλλους, ενώ οι Ιχθείς διαθέτουν ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση και αφοσίωση. Μαζί σημαίνουν σεμνότητα και καλοσύνη, αν και υπάρχει και η τάση για αυτοθυσία, για την ανάληψη του ρόλου του θύματος ή, σε άλλες περιπτώσεις, του σωτήρα. Το να σώζεις κάποιον ή να επιθυμείς να σε σώσουν είναι ένα βασικό στοιχείο αυτής της αντίθεσης.

Η Παρθένος πιστεύει ότι αν εξετάσεις ένα πρόβλημα για πολύ, πετάξεις τα περιττά στοιχεία και έπειτα συνθέσεις ό,τι μείνει βρίσκεις τη λύση, τη σωστή απάντηση. Οι Ιχθύες από την άλλη δεν ενδιαφέρονται για τη σωστή απάντηση, αλλά πιστεύουν στη σχετικότητα με κάποιο τρόπο όλα μοιάζουν, όλα ενώνονται, όλα είναι ένα. Η Παρθένος ενδιαφέρεται για την εξέλιξη του εαυτού, των άλλων, της κοινωνίας. Οι Ιχθύες παραδίνονται στα πάντα και τους πάντες, πάνε με το ρεύμα.

Ο Ήλιος στην Παρθένο, σε αντίθεση με τον Χείρωνα στους Ιχθύς και σε σύνοδο με τη Σελήνη, υπενθυμίζει ότι τα τραύματά μας πολλές φορές εμποδίζουν την αυτοέκφραση και οδηγούν στην εσωστρέφεια. Όσο δύσκολο είναι να διαχωρίσουμε τον εαυτό μας από τα τραύματά του άλλο τόσο είναι να τον διαχωρίσουμε από την ίασή τους, όταν τα έχουμε συνειδητοποιήσει.

Αλλά και η αντίθεση της Αφροδίτης στην Παρθένο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς υπονοεί πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις σχέσεις μας. Ανεβάζοντας το αντικείμενο του πόθου μας σε βάθρο και προβάλλοντας πάνω του αυτό που θα θέλαμε να είναι, όχι μόνο του προσθέτουμε ένα δυσβάσταχτο βάρος αλλά βάζουμε και τον εαυτό μας στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσει την απομυθοποίηση και την απογοήτευση. Ούτε ο ρόλος του θύματος ούτε αυτός του σωτήρα ανήκει σε μια υγιή συντροφική σχέση.

Η Πανσέληνος στους Ιχθείς μάς θυμίζει ότι «ουκ επ’ άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος». Έχει και η ψυχή ανάγκη από τροφή, από όνειρα, από ευχαρίστηση, από ομορφιά, από αγάπη, από αισθήματα. Χρειάζεται να θυμόμαστε ότι η αγάπη είναι δράση. H αιωνιότητα της ψυχής είναι η προσφορά της.

Αν θέλεις να μάθεις πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιο σου, διάβασε παρακάτω για να είσαι προετοιμασμένη.

Κριός: μια πνευματική επαγρύπνηση ή κάποιου είδους “επανάσταση” είναι μέσα στο πρόγραμμα με αυτή την μαγική Πανσέληνο, στον δωδέκατο οίκο των ονείρων σου. Σίγουρα μπορεί να αισθανθείς πως δεν είσαι στο επίκεντρο πλέον αλλά καλό είναι να εκμεταλλευτείς λίγο τον προσωπικό χρόνο που έχεις στην διάθεση σου για να εκτοξεύσεις την δημιουργικότητα σου στα ύψη!

Ταύρος: μαθαίνεις πώς μπορείς να προσφέρεις τόσο στους φίλους όσο και στην δουλειά χωρίς όμως να “θυσιάζεις” πολλά από τον προσωπικό σου χρόνο αλλά και από τις προσωπικές σου ανάγκες. Ναι μεν προσφέρεις την βοήθεια σου στους ανθρώπους που θέλεις χωρίς όμως να βάζεις σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές σου φιλοδοξίες και ανάγκες.

Δίδυμοι: τα επαγγελματικά σου είναι στο προσκήνιο με την Πανσέληνο αυτή στον δέκατο οίκο της καριέρας σου, αφού οι απαιτήσεις στον χώρο της δουλειάς σου είναι μεγάλες. Καλό είναι να μην λες “ναι” σε όλες τις αρμοδιότητες που σου αναθέτουν αλλά να ξέρεις τι μπορείς να αναλάβεις και τι όχι. Τώρα δεν αποκλείεται να έχεις την έμπνευση και την όρεξη να ξεκινήσεις μια δική σου δουλειά που μπορεί να πάει καλά.

Καρκίνος: αυτό το διάστημα ξεφεύγεις από την ρουτίνα της καθημερινότητας και το μυαλό σου γυρίζει στο να κάνεις κάποια πράγματα που πάντα ήθελες είτε πρόκειται για κάποια εκπαιδευτικά σεμινάρια ή ταξίδια που θα “ανοίξουν” το μυαλό σου και θα σε γεμίζουν νέες εμπειρίες και γνώση.

Λέων: είσαι αρκετά ευαίσθητη στις πιο σημαντικές προσωπικές σου σχέσεις με το άλλο σου μισό ή τους στενούς σου φίλους. Αν είσαι μόνη δεν αποκλείεται να προσελκύσεις κοντά σου ανθρώπους που δείχνουν ή είναι ευάλωτοι, δεν είναι σίγουροι για τον εαυτό τους ενώ εσύ τους δείχνεις την πιο ευαίσθητη πλευρά σου. Η εμπιστοσύνη και η πίστη σου στους ανθρώπους μεγαλώνουν μέσα σου ακόμη και αν δεν έχεις πάντα όλες τις απαντήσεις σε όλα τα θέματα.

Παρθένος: τώρα μαθαίνεις να μοιράζεσαι την ζωή σου με τους γύρω σου αλλά και να μην αναλύεις μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια στο κάθε τι. Αν αφήσεις την λογική λίγο στην άκρη θα καταφέρεις να δώσεις και στην αγάπη αλλά και στα όνειρα μια ευκαιρία και σίγουρα δεν θα σου βγει σε κακό.

Ζυγός: η λεπτή γραμμή που ξεχωρίζει την πραγματικότητα από την φαντασία γίνεται περισσότερο ξεκάθαρη από ποτέ με αυτή την Πανσέληνο στους Ιχθείς. Εσένα σε επηρεάζει στον τομέα της δουλειάς και πρέπει να προσέξεις πώς λειτουργείς έτσι ώστε να είσαι πιο αποτελεσματική στην δουλειά σου αλλά και να νιώθεις καλύτερα γενικότερα.

Σκορπιός: η μαγεία υπάρχει στην ατμόσφαιρα με αυτή την Πανσέληνο αφού η δημιουργικότητα και το ρομάντζο είναι στο επίκεντρο αυτές τις μέρες, ειδικά αν αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη. Βρες ποιο είναι το όνειρο σου τι θα ήθελες να κάνεις, πώς θα ήθελες να είναι ο άντρας που θα ήθελες στην ζωή σου και στην συνέχεια βρες τον τρόπο για να κάνεις τα πάντα πραγματικότητα!

Τοξότης: η Πανσέληνος αυτή στον οίκο που σχετίζεται με τις ρίζες σου σου υπενθυμίζει θέματα του παρελθόντος που συνδέονται με ανθρώπους της οικογένειας σου. Το να παραδοθείς στο συναίσθημα μπορεί να σου δημιουργεί μια σχετική αβεβαιότητα αλλά το να αντιμετωπίσεις θέματα που δεν λύθηκαν στο παρελθόν είναι σίγουρα ένα βήμα για να πας μπροστά.

Αιγόκερως: οι συζητήσεις που κάνεις αυτό το διάστημα είναι ...”ευαίσθητες” αλλά και έχουν μια γλύκα με την Πανσέληνο αυτή να επηρεάζει τον οίκο της επικοινωνίας σου. Η γλώσσα του σώματος αλλά και το βλέμμα σου μπορούν να πουν πολλά και σίγουρα είναι το κλειδί για να επικοινωνήσεις καλύτερα με τους γύρω σου.

Υδροχόος: μια νέα φρέσκια προσέγγιση στα έσοδα σου είναι τα καλά που σου φέρνει η Πανσέληνος αυτή. Τώρα έχεις την απαραίτητη έμπνευση γύρω από αυτό που αποφασίζεις να κάνεις αφού επενδύεις σε αυτό που πραγματικά σου αρέσει και που σίγουρα θα γεμίσει και το πορτοφόλι σου αργά ή γρήγορα!

Ιχθείς: αυτή η Πανσέληνος στο ζώδιο σου σε βάζει στο επίκεντρο και ακόμη και αν δεν σε κοιτάζουν εσύ νιώθεις όλα τα βλέμματα επάνω σου! Τώρα τα όνειρα σου έχουν γερές βάσεις και έχουν και μια πιο πρακτική διάσταση. Το να βγάλεις από την ζωή σου ανθρώπους που δεν χρειάζεσαι είναι κάτι που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να υπάρχει χώρος για τους ανθρώπους που πραγματικά θέλεις να έχεις κοντά σου.

Aπό τον Γιώργο Πανόπουλο

(fb/www.cosmictelegram.gr)

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη