Πώς κατακτάς έναν Λέοντα και τι να τον ταΐσεις

05.08.2014
Ξεκίνησε ο θερμός Αύγουστος, ο μήνας του Λέοντα, ο μήνας των διακοπών, του έρωτα, της ραστώνης, ο μήνας που κάνουμε re-boot για την υπόλοιπη χρονιά, ξεφορτώνοντας τις έγνοιες και τα άγχη μας, μήνας «φορτιστής» που μας μεταφέρει, για λίγοστα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων, που φάνταζαν ατέλειωτα...Μάθε τα τερτίπια του και πώς να τον κατακτήσεις σερβίροντας του ένα πιάτο ειδικά φτιαγμένο για εκείνον, υπό την καθοδήγηση της Madame Tina & του Food Spells.

"Αύγουστε μήνα και Θεέ, σε σένα ορκιζόμαστε, πάλι του χρόνου να μας βρεις, στο βράχο να φιλιόμαστε..."-

Οδυσσέας Ελύτης, Το θαλασσινό τριφύλλι

Ο βασιλιάς Λέων του ζωδιακού βρυχάται ακόμη πιο δυνατά το φετινό καλοκαίρι. Ο ενθουσιασμός και η όρεξη για ζωή που σας δίνει ο Δίας στο ζώδιό σας, θα διαρκέσει για ένα χρόνο. Πολλοί πναήτες συνωστίζονται στο ζώδιο σας, ανεβάζοντας στα ύψη την προσωπική σας ακτινοβολία, χωρίς να λέιψουν οι εντάσεις και τα προβλήματα…

Κάν'το όπως ο Λέοντας

Ο Ερμής μέχρις τις 14/8 και η Αφροδίτη από τις 12/8 και μετά θα σας χαρίσουν στιγμές πάθους, φλερτ, ξεγνοιασιάς, καλοτυχίας και περιπέτειας.

Η νέα σελήνη που ξεκίνησε στις 27/7 σηματοδοτεί μια πολύ καλή περίοδο μέσα στο καλοκαίρι,όπου –επιτέλους-μετά από αρκετούς μήνες, κάτι κινείται προς τα μπρος και μας παρακινεί να ελπίσουμε. Όσο εύθραυστη κι αν είναι η ελπίδα στις μέρες μας-και είναι πολύ-θα υπάρχουν λόγοι για να χαμογελάσετε όπως μόνο εσείς μπορείτε: από καρδιάς!

Ο πολεμοχαρής ΄Αρης στο Σκορπιό που άλλαξε κι αυτός στις 27/7 (αφήνοντας τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού ξέπνοα!) και που προσθέτει ένταση και βάθος σε κάθε μας σκέψη και σε κάθε συναίσθημα, θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε τα θέλω μας, αλλά και θα πιέσει, δημιουργώντας κάποια αγκαθωτά σημεία, βγάζοντας πάθη, και διαφωνίες σ’ ένα κατά τα άλλα λαμπερό, ανάλαφρο και γεμάτο διασκέδαση καλοκαίρι.

‘Άλλη μια έντονη Πανσέληνος, το δεύτερο από τα Super Moon του φετινού καλοκαιριού, μας περιμένει στις 10/8 στον Άξονα Υδροχόου-Λέοντα που θα φέρει στην επιφάνεια θέματα σχέσεων και θα ξεκαθαρίσει μια και καλή τα στάσιμα ύδατα της ζωής μας.

Ο Δίας στο Ζώδιο σας

Ο ευεργέτης Δίας ευνοεί όσους έχουν τον Ήλιο τους στον Λέοντα, ή σημαντικούς προσωπικούς πλανήτες και ωροσκόπο στο Λέοντα. Μη βιαστείτε να πείτε: μα που είναι η αλλαγή που περίμενα, η σχέση που θα φτιάξει, η δουλειά με τις καλύτερες συνθήκες;

Θα έρθουν, αλλά το ρητό «συν Αθηνά και χείρα κίνει» είναι το κλειδί για κάθε όνειρο που θα τολμήσετε να σκεφτείτε…

Ο Δίας ανοίγει πόρτες (ή και παράθυρα ενίοτε) αλλά τις κλείνει και γρήγορα-πρέπει να είστε έτοιμοι να τολμήσετε να κάνετε το άλμα, να πάρετε το ρίσκο,να αλλάξετε πιο γρήγορα από όσο υπολογίζατε κατεύθυνση, εργασιακό περιβάλλον, παρτενέρ ή σύντροφο ζωής, ακόμη και χώρα!

Η έλευση του Δία που σηματοδοτεί μια χρονιά γεμάτη εκπλήξεις,επιτυχίες, ανατροπές, μοιραίες συναντήσεις και μοναδικές ευκαιρίες για σας τα Λιοντάρια, ευνοεί περισσότερο τις ακόλουθες μοίρες: 12ο -23ο και θα συνεχίσει να σας ευνοεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και μέσα στο 2015.

Τα σενάρια για τους μεγαλόκαρδους, ευγενείς και αρχοντικούς πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς είναι πολλά. Ανοιχτοί ορίζοντες, καινούρια πρόσωπα, η χαρά και η έξαψη του καινούριου, σε όποιο τομέα της ζωής σας κι αν πέφτει, θετική διάθεση των άλλων απέναντί σας, βελτίωση των σχέσεων και των συνεργασιών,αλλά παράλληλα πολλή και σκληρή δουλειά για να πάει καλά κάθε νέο εγχείρημα, ακόμη και γάμος ή ένα παιδί είναι στο πρόγραμμα!

Το βασικό σύνθημα, ένα: Τι θέλω πραγματικά; Τι μπορώ να κάνω που να δώσει χαρά σε μένα και στους άλλους και να εμπνεύσει τον κόσμο; Πόσο τολμηρός μπορεί να γίνω ως φλογερός Λέων στο να κάνω την έμπνευσή μου ένα δημιούργημα που θα το θαυμάσουν πολλοί αλλά και θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου;

Σ’αυτή τη γενεθλιακή χρονιά που μολις ξεκίνησε, ακολουθήστε την καρδιά σας, τολμήστε να κυνηγήσετε τα όνειρά σας και θα βγείτε κερδισμένοι!

Συνταγη:

Μια πρωτότυπη,αρωματική αλλά και ελαφριά συνταγή,αφιερωμένη στα Λιοντάρια, που ως νάρκισσοι του Ζωδιακού, προσέχουν και τη διατροφή τους! Συνοδέψτε τη με ένα ποτήρι σαμπάνια (το αγαπημένο ποτό του Λέοντα) ή Prosecco.

Eύκολο,γρήγορο, ελαφρύ, γεμάτο αρώματα καλοκαιριού:

Κοτόπουλο με φράουλες, φρέσκο βασιλικό και ξύδι balsamico!

Μμμμμμμ, μυρίζει υπέροχα!

Photo: Brooke McLay

Blog: Cheeky Kitchen

Κοτόπουλο με φράουλες και balsamico; κι όμως! Είναι ένα πολύ εύκολο και αρωματικό πιάτο, που συνοδεύεται από ένα απλό ρύζι basmati, ή τρώγεται και μόνο του, σαν ελαφρύ βραδινό ή μεσημεριανό.

Τις φράουλες τι έχουμε συνδυάσει ξανά με το balsamico, αλλά στο συγκεκριμένο πιάτο, ο βασιλικός είναι που δίνει το ξεχωριστό του άρωμα, και μυρίζει καλοκαίρι. Με υλικά που έχετε πάντοτε στο σπίτι και λίγο πλατύφυλλο βασιλικό από τη γλάστρα σας, θα φτιάξετε ένα υπέροχο, πρωτότυπο πιάτο. Ακόμη υπάρχουν βιολογικές φράουλες στα μεγάλα σουπερμάρκετ, οπότε...δοκιμάστέ το!

Κοτόπουλο με φραόυλες, balsamicο, βασιλικό

(Μερίδες: 2)

2 μέτρια στήθη κοτόπουλου, κομμένα στη μέση

1 1/2 κούπα φράουλες, κομμένες στη μέση

Βασιλικός πλατύφυλλος- μια χούφτα φύλλα

Υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι:

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

1 κούπα απλό ξύδι Balsamicο ή μισή κούπα από

Εκτέλεση: Πλύντε και σκουπίστε τα στήθη του κοτόπουλου. Αλείψτε τα με το λάδι, τρίψτε από πάνω το πιπέρι, προσθέστε το αλάτι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.Αφήστε τα να μαριναριστούν για 20 λεπτά. Ψήστε σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά, ή στο γκριλ του φούρνου.

Στο μεταξύ, έχετε βάλει να βράσει το ξύδι Balsamicο σε ένα μικρό κατσαρολάκι, μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.

Ρίξτε τις φράουλες στη σάλτσα του Balsamicο και κατεβάστε την αμέσως από την εστία. Περιχύστε με αυτήν το κοτόπουλο και ρίξτε από πάνω φρέσκο, ψιλοκομμένο, πλατύφυλλο βασιλικό. Yum yum yum!.

Tip #1 Tου πάει το ροζ πιπέρι σε κόκκους, το οποίο μπορείτε να βάλετε στη σάλτσα του Balsamicο ή στη μαρινάδα του κοτόπουλου.

Tip #2 Σερβίρετέ το με ένα απλό ρύζι basmati on the side.

Tip #3 Το μόνο άλλο υλικό που του πάει πολύ, είναι το στραγγιστό γιαούρτι, που δένει υπέροχα με τη σάλτσα του Balsamicο. Βάλτε μια γεμάτη κουταλιά, δίπλα στο κοτόπουλο.

Enjoy!

Από τη Madame Tina & το Food Spells