Πώς κατακτάς έναν Καρκίνο και τι να τον ταΐσεις

02.07.2014
Το τέταρτο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου, ξεκίνησε πριν λίγες μέρες να ανατέλλει στον ορίζοντα. H Νέα Σελήνη που σχηματίστηκε στις 27/6, ευνοεί κάθε είδους επικοινωνία, συναισθηματικό ξεκαθάρισμα ή εξομάλυνση εντάσεων, καθώς και restart σε νέες σχέσεις και συνεργασίες. Μάθε τα τερτίπια του και πώς να τον κατακτήσεις σερβίροντας του ένα πιάτο ειδικά φτιαγμένο για εκείνον, υπό την καθοδήγηση της Madame Tina & του Food Spells.

Το τέταρτο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου, ξεκίνησε πριν λίγες μέρες να ανατέλλει στον ορίζοντα. H Νέα Σελήνη που σχηματίστηκε στις 27/6, ευνοεί κάθε είδους επικοινωνία, συναισθηματικό ξεκαθάρισμα ή εξομάλυνση εντάσεων, καθώς και restart σε νέες σχέσεις και συνεργασίες.

Ο Καρκίνος με κυρίαρχο πλανήτη του τη μυστηριώδη, λαμπερή αλλά και σκοτεινή Σελήνη, βουτάει βαθιά στη θάλασσα του υποσυνείδητου, αφήνοντας τις αισθήσεις και τα συναισθήματά του να τον παρασέρνουν και να κυριαρχούν ως βασικό κριτήριο επιλογής καταστάσεων, σχέσεων και ανθρώπων.

Μην πληγώσετε ένα Καρκίνο, δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Η μνήμη του έχει μάθει να «αποθηκεύει στο σκληρό» ακόμη και τα πιο μικρά, απειροελάχιστα τραύματα και να συνδέει ανθρώπους, μέρη, γεγονότα μ’ αυτά. Δεν ξεχνούν επίσης ποτέ τα λόγια που τους πλήγωσαν. Οι λέξεις έχουν πάντοτε ειδικό βάρος για τους Καρκίνους και γι’αυτό ο ήχος, δηλαδή η μουσική έχει θεραπευτική επίδραση πάνω τους.

Ζώντας συχνά στο παρελθόν, τους χρειάζεται ένα ζώδιο όπως ο Δίδυμος, ο Λέων, ο Τοξότης ή ο Κριός για να τους ξεκουνήσει και τους κάνει να πατήσουν ξανά το fast-forward.

Δεν είναι τυχαίο που ο Κάβουρας είναι το ζώδιο-σύμβολο που τους εκπροσωπεί: ο Καρκίνος κουβαλάει το σπίτι του μαζί, άρα και το παρελθόν, τις μνήμες, τις μυρωδιές, τα χρώματα και τις γεύσεις από τα παλιά.

Παρορμητικά, τρυφερά, εκδηλωτικά, μυστηριώδη, αφοσιωμένα, γεμάτα αντιθέσεις και δοτικά, τα Καρκινάκια είναι και πολλές φορές άκαμπτα, πεισματάρικα και σκληρά, ειδικά όταν πρέπει να αμυνθούν.

Πάντοτε ελκυστικοί, με μια υπόγεια, αδιόρατη γοητεία, ειδικά οι άντρες Καρκίνοι, παρ’όλο που θεωρούνται γενικά κτητικοί, πιστοί σύντροφοι & δύσκολα χωρίζουν (κι ακόμη πιο δύσκολα φεύγουν από ένα γάμο ή μια σοβαρή σχέση), φλερτάρουν εξακολουθητικώς και απατούν συστηματικά! Ψάχνουν την επιβεβαίωση και το συναίσθημα, κι όταν δεν την παίρνουν από τη βασική πηγή, την αποζητούν αλλού.

Καν'το όπως ο Καρκίνος

Ο αισθησιασμός, η γλυκύτητα, η γοητεία αλλά και η ευαισθησία τους στις ανάγκες των άλλων είναι από τα πιο βασικά τους όπλα. Φύση καλλιτεχνική και ευαίσθητη, ο Καρκίνος γίνεται λαμπρός σεφ, με έφεση στη ζαχαροπλαστική, χορευτής, ηθοποιός, ζωγράφος, μέντιουμ, λογοτέχνης αλλά και τεχνοκράτης και αφοσιωμένος επιστήμονας. Διαπρέπει σε όσους τομείς χρειάζεται εξυπνάδα, παρατηρητικότητα, διεισδυτικότητα, διαίσθηση, επιμονή, και εμβριθής μελέτη των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζεται. Διαθέτει εξαιρετική «μύτη» για κάθε είδους business και οικονομική συναλλαγή. Στο περιβάλλον εργασίας, ο Καρκίνος είναι εργατικός, φιλότιμος, υποστηρικτικός, καλός συνεργάτης, με διάθεση να βοηθήσει και να συνδράμει το συνάδελφο.

Με τον Άρη στο Ζυγό, οι σχέσεις τους τελευταίες μήνες, υπέστησαν μεγάλα σκαμπανεβάσματα, κάποιες δεν άντεξαν του κραδασμούς, άλλες διατηρήθηκαν με τη συνδρομή του αυστηρού Κρόνου που τους κάνει τρίγωνο. Τώρα βρίσκονται στις τελευταίες δυο βδομάδες του Δία στον Καρκίνο, οπότε ειδικά οι του 3ου δεκαημέρου, τρεχάτε να προλάβετε ευκαιρίες, γνωριμίες, νέες συνεργασίες ή και σχέσεις.

Άξιοι εκπρόσωποι του ζωδίου: η ανεπανάληπτη Meryl Streep, ο γεμάτος γοητεία Tom Cruise, η τολμηρή και αισθησιακή Frida Kahlo, o Rembrandt, ο Franz Kafka, ο Marcel Proust (φυσικά, τι άλλο θα ήταν;) αλλά και ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας, η πιο σημαντική προσωπικότητα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ο Ιούλιος, άλλωστε, ο μήνας του Καρκίνου, πήρε το όνομά του από τον μεγάλο στρατηλάτη.

Τip: Ο Καρκίνος θα αποζητά πάντοτε την ιδανική αγάπη και το πιο συγκινητικό του χαρακτηριστικό, εκτός από την συντροφικότητα και την αφοσίωση, είναι πως όταν βρει το άλλο του μισό, θα κάνει τα πάντα για να παραμείνουν σ’ένα μαγικό, παραμυθένιο «Μαζί».

Αυτή τη φορά, το πιο διάσημο comfort food που έχει θρέψει γενιές και γενιές, η μακαρονάδα με κιμά επανα-δημιουργείται από τον πολύ γνωστό, (Καρκίνο of course!) food blogger, το Γαστροναύτη Παναγιώτη Παπανικολόπουλο:

“Μακαρόνια με κιμά, που θα ζήλευε η μαμά!”

Συστατικά

Ε.Π. Ελαιόλαδο Καλαμάτας

5 χοντρές φέτες καπνιστό μπέικον (σε κυβάκια)

3 φιλετάκια αντζούγιας

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κλωνάρι σέλερι σε χοντρές φετούλες (αφαιρώντας πρώτα τα νεύρα)

1 μέτριο καρότο χοντροτριμμένο

50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini

100 ml. βραστό νερό

500 γρ. ιταλικά ντοματάκια στον τρίφτη

5 κ.τ.σ. πελτές ντομάτας Σαντορίνης

250 ml. κόκκινο κρασί

250 γρ. πλήρες γάλα

500 ml. ζωμός μοσχάρι

500 γρ. Χοιρινός κιμάς (περασμένος μια φορά)

500 γρ. κιμάς από μοσχαρίσιο διάφραγμα (περασμένος μια φορά)

Θαλασσινός ανθός αλατιού

Χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 ξυλάκι κανέλα

5 κόκκους μπαχάρι

1 φύλλο δάφνης

3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

1 κουταλιά της σούπας γούστερ σως

φλοίδες παρμεζάνας

1 πακέτο ζυμαρικά “πλεξούδες”

Άφθονη τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

* Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι & σωτάρετε σε μέτρια φωτια το μπέικον.

* Προσθέστε τις αντζούγιες, το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και το σέλερι. Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν & να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

* Μουλιάστε τα’ αποξηραμένα μανιτάρια για 5 λεπτά σε μπωλ με λίγο καυτό νερό. Αφαιρέστέ τα, στίψτέ τα κι αφού τα ψιλοκόψετε προσθέστέ τα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας το ζωμό τους.

* Σε βαριά κατσαρόλα τσιγαρίστε τον κιμά με λίγο λάδι. Συνεχίστε ν’ ανακατεύετε για τουλάχιστον 20 λεπτά, παράλληλα με τα λαχανικά στο τηγάνι, μέχρι να ροδίσει!

* Μετά προσθέστε το κρασί, κι αφήστε να εξατμιστεί εντελώς. Προσθέστε τη ντομάτα, άφθονο αλάτι και πιπέρι και τον πελτέ. Συνεχίστε το αργό ανακάτεμα για αλλά 5 λεπτά.

* Ρίξτε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με τον κιμά, προσθέτοντας το ζωμό, μαζί με το απόσταγμα των μανιταριών, τη γούστερ σως, το γάλα, τα μπαχαρικά & τα μυρωδικά.

* Μην αμελήσετε να βάλετε τελευταίες στην κατσαρόλα τις φλοίδες από την παρμεζάνα που θα τρίψετε στα μακαρόνια σας.

* Αφήστε να βράζει για τουλάχιστον 3 ώρες σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα, πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε μετά βίας κάποιες μικρές φουσκάλες ν’ αναδύονται στην επιφάνεια.

* Στο τέλος, αφαιρέστε τις φλοίδες παρμεζανας, προσθέστε άφθονο φρέσκο βασιλικό και τα βρασμένα σε καλά αλατισμένο νερό ζυμαρικά που θα σουρώσετε 2 λεπτά πριν από το χρόνο βρασίματος. Συνεχίστε το βράσιμο σβήνοντας τη φωτιά, και προσθέτοντας λίγο ακόμη φρέσκο λάδι, που θα καταφέρει να “δέσει” όλες τις γεύσεις.

* Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα με άφθονη τριμμένη παρμεζάνα. Καλή σας όρεξη!

Από τη Madame Tina & το Food Spells