Τρίζεις τα δόντια σου
Η μεγαλύτερη αιτία τριξίματος των δοντιών είναι το άγχος. Μπορεί να βρεθείς να δαγκώνεις ή να σφίγγεις τα δόντια σου υποσυνείδητα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ενώ κοιμάσαι. Ένα από τα ενδεικτικά σημάδια ότι ξεκίνησες αυτή τη συνήθεια είναι ένας πόνος στο σαγόνι το επόμενο πρωί. Μπορεί επίσης να παρατηρήσεις ότι τα δόντια σου φαίνονται πιο κοντά από το συνηθισμένο. Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείς προστατευτικό στόματος για να προστατεύσεις τα δόντια σου ή να ξεκινήσεις θεραπεία.
5 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να ζητήσεις βοήθεια για το άγχος σου
Ιδρώνεις πολύ
Η εφίδρωση εμφανίζεται για πολλούς λόγους: άσκηση, υψηλές θερμοκρασίες ή όταν ο εγκέφαλός σου αντιλαμβάνεται μια απειλή. Ωστόσο, εάν ιδρώνεις συνεχώς, μπορεί να είναι σημάδι ότι είσαι υπερβολικά ανήσυχη. Το σώμα μας πρέπει να αφαιρέσει όλο το νερό μέσω του δέρματος και μετά μέσω των νεφρών, ώστε να μην χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα ακριβώς στη μέση της άμυνας μας. Ως αποτέλεσμα, ενεργοποιείται η αντίδραση μάχης ή φυγής, με αποτέλεσμα να ιδρώνεις υπερβολικά.
Χάνεις περισσότερα μαλλιά από το συνηθισμένο
Το να βρίσκεις περισσότερες τρίχες στο μπάνιο ή στη χτένα σου μπορεί να είναι σημάδι κρυφού στρες. Η συναισθηματική αναταραχή μπορεί να διαταράξει τη φάση ανάπτυξης του κύκλου της τρίχας. Ακόμα κι αν δεν έχει συμβεί τίποτα τρομερό πρόσφατα, να θυμάσαι ότι η τριχόπτωση συνήθως καθυστερεί. Έτσι, μπορεί να εμφανίσεις απώλεια μαλλιών 6-12 εβδομάδες μετά από ένα αγχωτικό γεγονός.
Έχεις κόκκινες κηλίδες ή σημάδια
Εάν δεν υποφέρεις από αλλεργίες αλλά εξακολουθείς να «φουντώνεις», μπορεί να έχεις περάσει συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Επιπλέον, μπορεί ακόμη και να εμφανίσεις κόκκινες κηλίδες στο στόμα σου λόγω άγχους. Μπορεί να έχεις επηρεαστεί τόσο συναισθηματικά που το σώμα σου να απελευθέρωσε κάποιες χημικές ουσίες που άλλαξαν την απόκριση του σώματός σου στις άλλες λειτουργίες του.
Έχεις άγχος: 10 μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές που μπορούν να σε... σώσουν!
Το στόμα σου είναι πάντα στεγνό
Εάν διψάς συνεχώς και δεν έφαγες τίποτα αλμυρό, δώσε προσοχή στη συναισθηματική σου υγεία. Οι παρατεταμένες περίοδοι στρες μπλοκάρουν τους σιελογόνους αδένες σου, προκαλώντας ξηροστομία. Μπορεί επίσης να βρεις δυσκολία στην κατάποση λόγω του πόσο αφυδατωμένη είσαι.