Γιατί πρέπει να αντικαταστήσεις το "Προσποιήσου μέχρι να τα καταφέρεις" με μια πιο σημαντική φράση

06.03.2020
Γιατί πρέπει να αντικαταστήσεις το "Προσποιήσου μέχρι να τα καταφέρεις" με μια πιο σημαντική φράση
Το "Fake it till you make it" αποτελεί ένα πασίγνωστο διαχρονικό τσιτάτο - είναι όμως τελικά χρήσιμο;

Το "πράξε σαν να" είναι μια ισχυρή παρακίνηση που αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για εφαρμογή όταν δεν είσαι στην καλύτερη σου φάση.

Δες και αυτό: Έχεις χάσει το κέντρο σου; 6 γρήγοροι και αποτελεσματικοί τρόποι για να ανασυγκροτηθείς

Είναι ένας τρόπος να μετακινηθείς σε μια θετική διανοητική κατάσταση και να βοηθήσεις τον εαυτό σου επιβεβαιώνοντας σε ότι τα καλά πράγματα είναι εδώ για εσένα τώρα ή θα βρεθούν στο δρόμο σου σύντομα. Το "πράξε σαν να" μπορεί να σε βοηθήσει όταν τα συναισθήματά σου σε ελέγχουν, υπαγορεύοντας μια αρνητική νοοτροπία και, ως εκ τούτου, επηρεάζοντας τη στιγμή με έναν αντιπαραγωγικό τρόπο. Έχεις τη δύναμη να μεταφέρεις τα συναισθήματά σου ενεργώντας σε μια διαφορετική συναισθηματική κατάσταση και, ως εκ τούτου, γράφοντας μια διαφορετική πορεία για τη ζωή σου.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι ότι "ενεργείς σαν" το πρόβλημα έχει ήδη λυθεί ή ότι αισθάνεσαι διαφορετικά (όταν δεν το κάνεις), ώστε να μπορείς να συνεχίσεις με τη ζωή σου όταν αντιμετωπίζεις χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος, ή φόβο. Και με την αλλαγή της νοοτροπίας της αποτυχίας, εσύ, αντίθετα, θέτεις την σκηνή για την πραγματικότητα που πραγματικά επιθυμείς προγραμματίζοντας το μυαλό σου για αυτό που θέλεις. Αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με το θάψιμο του κεφαλιού σου στην άμμο και την αποφυγή των πραγματικών περιστατικών της ζωής, όπως η ελπίδα ότι οι λογαριασμοί θα πληρώνονται από μόνοι τους ή ότι οι προκλήσεις θα λειτουργήσουν χωρίς εσένα.

Αυτό το είδες; Πώς να διώξεις την κακή διάθεση σε λιγότερο από 10 λεπτά

Αλλάζεις ένα αρνητικό συνηθισμένο σχέδιο σκέψης και προβάλλεις ένα άλλο ευεργετικό αποτέλεσμα και στη συνέχεια «ενεργείς σαν να» συμβαίνει ήδη. Δεν ψεύδεσαι στον εαυτό σου, αλλά ανοίγεις θετικά προς το μέλλον. Δεν λαμβάνεις υπόψη τις αμφιβολίες και τους φόβους μέχρι τα συναισθήματά σου να καλύψουν τη νέα πραγματικότητα στην οποία κατευθύνεσαι.

Πολλές φορές εμπλεκόμαστε σε αυτό-σαμποτάζ μέσω δυσλειτουργικών αυτόματων σκέψεων όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις. Μια σκέψη όπως "Δεν έχει σημασία τι κάνω, δεν θα πετύχω" μπορεί να είναι τόσο εξουθενωτική όταν προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι. Η σκέψη παρεμποδίζει την πραγματική μας ικανότητα να κάνει το έργο καλά, και στη συνέχεια γίνεται μια αυτοτελής προφητεία.

Πώς να το καταφέρεις:

- Παρατήρησε την αυτόματη απαισιόδοξη σκέψη όταν αυτή προκύπτει και την σταμάτησε την στην διαδρομή της πριν από την πλημμύρα της ανησυχίας.
- Αντικαταστήστε την με την αντίθετη σκέψη.
- "Πράξε σαν να" γνωρίζεις ότι το θετικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο και συμπεριφέρσου όπως θα έκανες σαν επιτυχημένη: ντύσου ανάλογα και κάνε πραγματικά βήματα για να μετακινηθείς προς τα εμπρός. Αυτή η αίσθηση-κατάσταση της επιτυχίας είναι σαν μαγνήτης που τραβάει ό, τι θέλεις κοντά σου.

Διάβασε επίσης: Οι "μαγικές" φράσεις που διώχνουν το stress