Γιατί αξίζει να έχεις κατοικίδια...

14.03.2018
Γιατί αξίζει να έχεις κατοικίδια...
Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο σκύλος (και όχι μόνο θα προσθέσω εγώ).

Ψάξαμε, μάθαμε και σου λέμε πως μετά από διεθνής έρευνες

που έχουν γίνει για την συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα, υπάρχουν πολύ σημαντικά ψυχικά

και σωματικά οφέλη. Είτε είναι λοιπόν σκύλος είτε γάτα ή οποιοδήποτε άλλο ζωάκι να είσαι σίγουρη πως παρακάτω θα διαβάσεις μόνο θετικά για εκείνα.

Ψυχολογία

Πρέπει να ξέρεις ότι η συνύπαρξη με ένα σκύλο ή μια γάτα προσφέρει ανακούφιση και καταπολεμά την κατάθλιψη. Αυτή η ατελείωτη αγάπη και η παρέα που σου προσφέρουν σου δίνει ψυχική σταθερότητα και διώχνει τη μοναξιά. Έχεις παρατηρήσει πως όταν παίζεις με τον σκύλο σου μετά νιώθεις περισσότερη χαρά;

Αυτό συμβαίνει γιατί εκείνη την ώρα ο εγκέφαλος απελευθερώνει χημικές ουσίες που σχετίζονται με τη χαρά.

Αν είσαι από εκείνες που έχουν γατάκι να ξέρεις πως έχει αποδειχθεί ότι τείνες να είσαι λιγότερο μοναχική και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, συγκριτικά με εκείνες που δεν έχουν. Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός παράγει την ωκιτοκίνη η οποία θεωρείται η ορμόνη της αγάπης.

Κοινωνικοποιήσαι

Όλοι ξέρουμε πως ένα κατοικίδιο μπορεί να σε κάνει να γνωρίσεις καινούργια άτομα. Λίγο οι βόλτες, λίγο οι επισκέψεις στον κτηνίατρο σε κάνουν να έρχεσαι σε επαφή με άλλους ανθρώπους που έχουν την ίδια αγάπη με τα ζώα όπως κι εσύ.

Δραστηριοποιήσαι

Ειδικά αν έχεις σκύλο ξέρεις ότι η βόλτα στο πάρκο είναι κάτι καθημερινό. Αυτή λοιπόν η βόλτα είναι ένας καλός τρόπος να αθληθείς κι εσύ. Μπορείς να παίξεις με το τρετράποδο φίλο σου τρέχοντας μαζί του πετώντας του το μπαλάκι ή απλά να απολαύσεις τον περίπατο περπατώντας για αρκετή ώρα.

Βελτιώνεις την υγεία σου

Είναι και ιατρικά αποδεδειγμένο πως τα ζώα μειώνουν τις αλλεργίες και την εκδήλωση άσθματος.

Αν σου κάνει εντύπωσει αυτό να σου εξηγήσω πως αυτό συβαίνει όχι γιατί το κατοικίδιο δεν έχει μικρόβια αλλά γιατί έτσι ο οργανισμός σου αναγκάζεται να παράγει αντισώματα με αποτέλεσμα να αρρωσταίνεις λιγότερο.Επίσης να ξέρεις ότι έρευνες αποδεικνύουν ότι ο χρόνος που περνάς με τους φίλους σου από το ζωικό βασίλειο μπορεί να έχει καταπραϋντικές ιδιότητες σε διάφορους πόνους.

΄Oλα αυτά λοιπόν σου προσφέρουν οι μικροί φίλοι. Όμως κι εσύ από την μεριά σου θα πρέπει να έχεις πλήρη συνείδηδη ότι θα το έχεις κοντά σου φροντίζοντάς το για όλη του τη ζωη...

Α.Π.

.