Όσα σε κάνουν λιγότερο ελκυστική με επιστημονικά κριτήρια

09.01.2017
Δεν έχεις φίλους; Σε αντίθεση με άλλους δεν καταφέρνεις να έχεις καλή επαφή με τους συναδέλφους; Μήπως κάνεις μικρά λαθάκια που σε κάνουν να δείχνεις κάπως... αποκρουστική; Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε όσα μας κάνουν να φαινόμαστε αντιπαθείς.

#1 Δεν έχεις αίσθηση του χιούμορ

Το χιούμορ και το γέλιο είναι το πρώτο στοιχείο προσωπικοτητας που ανοίγει το "πράσινο φως" σε φιλίες και συνεργασίες.

#2 Η ανεντιμότητα

Το να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κάποιους είναι από τα πρώτα στοιχήματα για την οικοδόμηση μιας γερής σχέσης.

#3 Το άγχος

Το άγχος είναι αναποφευκτη συνέπεια της σύγχρονης ζωής και της καθημερινότητάς μας, ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις μας κάνει να φαινόμαστε λιγότερο ελκυστικοι μιας και δείχνει προς τα έξω την εικόνα μας του θυμού και της έντασης.

#4 Τεμπελιά

Είναι κι αυτό από τα στοιχεία που μας κλέβουν πόντους αντί να μας ανεβάζουν στα μάτια των άλλων.

#5 Κακία

Ουδείς αγάπησε τον κακό άνθρωπο. Ο κανόνας είναι ένας: μη συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως δε θα ήθελες να συμπεριφερθούν σε εσένα.

#6 Η αυπνία

Μπορεί να σου ακούγεται αστείο, είναι όμως κι αυτό ανάμεσα σε όσα σου στερούν ελκυστικότητα οπότε δώσε σημασία και κοιμήσου καλά.,

#7 Η "μαζεμένη" στάση σώματος

Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι καμπουριάζουν, στέκονται σκυμμένοι ή με τα χέρια σταυρωμένα, θεωρούνται λιγότερο ελκυστικοί από ότι όσοι στέκονται με τον κορμό ίσιο.

#8 Έχεις παρόμοιο άρωμα δέρματος με κάποιον άλλο

Πρόκειται για καθαρά επιστημονικό δεδομένο που μας πηγαίνει πίσω στην εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους, όταν η οσμή του δέρματος ήταν αποκλειστικά το μόνο στοιχείο που αποθάρρυνε το ζευγάρωμα συγγενών.

#9 Κοιτάζεις με περηφάνεια

Σε γενικές γραμμές, η αυταρέσκεια και η περηφάνεια μπορούν να μεταφραστούν ως αλαζονεία ή επιδειξη ισχύος και να καταστήσουν το άτομο σντιπαθές.

#10 Δείχνεις ευτυχισμένη

Ακούγεται παράδοξο αλλά ισχύει. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, άνδρες και γυναίκες που φαίνονται «πολύ χαρούμενοι», δείχνουν υπερβολικά απρόσιτοι.