Όντως ισχύει, χωρίς βεβαίως να αποτελεί πανάκεια. Πιο συγκεκριμένα, το λεμόνι είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών, όπως η βιταμίνη C και διάφορες πολυφαινόλες, που έχουν προστατευτική δράση στα αγγεία, καθώς και καλίου, το οποίο συμβάλλει στη μείωση της υψηλής πίεσης. Επιπλέον, τόσο ο χυμός όσο και το ξύσμα από φλούδα λεμονιού προσδίδουν γεύση στα περισσότερα τρόφιμα, οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν με σκοπό τον περιορισμό του αλατιού από υπερτασικά άτομα ευαίσθητα στο νάτριο. Εντούτοις θα πρέπει να αποφεύγεται η ταυτόχρονη κατανάλωση χυμού λεμονιού και αντιυπερτασικών φαρμάκων, καθότι ενδέχεται να αλληλεπιδρούν.
*Τα στοιχεία των αναγνωστών δεν δημοσιοποιούνται και δεν διατηρούνται σε αρχείο προσωπικών δεδομένων. Οι απαντήσεις δεν υποκαθιστούν τις προσωπικές, εξατομικευμένες συμβουλές των ειδικών.
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 165
Update: Νοέμβριος 2016