Το μέλι που προέρχεται από τα κούμαρα ναι μεν έχει κάπως πικρή γεύση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι περιέχει πολύ λιγότερα σάκχαρα σε σύγκριση με άλλους τύπους μελιού ή ότι έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.
Πρόκειται λοιπόν για μύθο παρόμοιο με αυτό που ακούγεται για τα ξινόμηλα σε σχέση με τα κοινά μήλα!
Ωστόσο, όπως και κάθε άλλη τροφή, μπορεί να καταναλώνεται αραιά και που από διαβητικά άτομα με καλά ρυθμισμένο σάκχαρο, πάντα σε μικρές ποσότητες και πάντα στα πλαίσια μιας ποικίλης και ισορροπημένης δίαιτας.