Στη φριτέζα! Κι αυτό γιατί στη φριτέζα οι μεν πατάτες απορροφούν λιγότερο ελαιόλαδο, το δε ελαιόλαδο έρχεται σε μικρότερη επαφή με το ατμοσφαιρικό οξυγόνο κι έτσι καταστρέφεται λιγότερο.
Επιπλέον, με το θερμοστάτη της μπορείς να ελέγχεις τη θερμοκρασία τηγανίσματος ώστε να μην υπερβαίνει τους 180 οC, οπότε αναπτύσσονται λιγότερες τοξικές ουσίες.
Απαράβατος κανόνας υγιεινού μαγειρέματος είναι η συχνή -πλήρης- αλλαγή του λαδιού που χρησιμοποιείς κι όχι απλώς το «φρεσκάρισμά» του με καινούριο.