1. Πάρτι & διασκέδαση μέχρι πρωϊας
Δεν υπάρχει τίποτα το κακό με τα πάρτι, αρκεί φυσικά να μη βγάινεις εκτός ορίων. Η υπερβολική κατανάλωση ποτού (δεν κάνουμε καν λόγο για ουσίες) είναι ο κίνδυνος. Η διασκέδαση από μόνη της ποτέ δεν έβλαψε κανένας. Βέβαια επειδή παν μέτρον άριστον, οφείλεις να φροντίζεις τον ύπνο σου αλλά καις τις υποχρεώσεις σου, αλλιώς δε μιλάμε για διασκέδαση αλλά για ανευθυνότητα.
2. Οι αλλαγές στα μαλλιά - ακόμη κι αν θέλεις να τα κάνεις μπλε
Τα έντονα χρώμα στα μαλλιά, όπως και το piercing ή το tattoo, σε αρκετές περιπτώσεις "δαιμονοποιούνται" και αυτομάτως δίνουν "στάμπα" σε όποιον τα επιλέξει. Κι όμως η έκφραση της προσωπικότητας, των προτιμήσεων και της ιδιαιτερότητας κάποιου είναι απόλυτα υγιής. Αν θέλεις να κόψεις τα μαλλιά σου, να τα βάψεις ή να δοκιμάσεις ένα νέο χτένισμα είναι καθαρά προσωπική απόφαση. Άλλωστε αν το μετανιώσεις, εύκολα αλλάζει.
3. Μια αγορά που ξεφεύγει λίγο από το πρόγραμμα
Η αλήθεια είναι πως δε θα ήθελες να μείνεις χωρίς ρεύμα ή χωρίς ένα φρούτο στο ψυγείο σου μόνο και μόνο για ν΄αποκτήσεις ένα ζευγάρι παπούτσια Μανόλο Μπλάνικ (Manolo Blahnik) ως μια άλλη Κάρι Μπράντσο. Από την άλλη αν έχεις εκπληρώσει τις βασικές σου οικονομικές υποχρεώσεις κι έχεις ένα μικρό περίσσευμα δε χάθηκε κι ο κόσμος μια φορά να κάνεις ένα μικρό έξοδο που θα σου δώσει χαρά και θα ανεβάσει τη διάθεσή σου. Μπορεί να είναι παπούτσια, τσάντα, ρούχο ή ακόμη κι ένα ταξιδάκι. Καλή η οικονονομία αλλά με μέτρο. Όπως άλλωστε και η σπατάλη.
4. Μια απροσδόκητη παραίτηση
Μια παραίτηση, ειδικά αν δεν υπάρχει back up πλάνο δεν είναι και η πιο σώφρων απόφαση. Παρόλο που το ν΄αφήσεις τη δουλειά που μισείς στην πραγματικότητα είναι το πιο υγιές που μπορείς να κάνεις. Στον εργασιακό χώρο περνάμε το 1/3 ή και περισσότερο της ημέρας μας σε σχεδόν καθημερινή βάση, οπότε δε μπορείς να συνεχίζεις να ζεις σε ένα περιβάλλον που σε γεμίζει αρνητισμό και τοξικά συναισθήματα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν αποφασίσεις την μεγάληξ αλλαγή είναι να ψάξεις για διέξοδο πριν την οριστική αποχώρησή σου.
5. Λες ότι σου έρχεται στο μυαλό
Πόσες φορές η συνήθειά σου να μιλάς αυθόρμητα σε έβαλε σε μπελάδες; Πόσες φορές σκέφτηκες πως σε κάποιες περιπτώσεις το μότο παλιάς διαφήμισης "καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς" σου ταιριάζει γάντι; Είναι γιατί τα λες "τεσκουράτα" και κάποιοι δεν αντέχουν την αλήθεια; Είναι πως δεν κρατάς τα προσχήματα; Όποιος κι αν είναι ο λόγος δεν έχει σημασία. Το να μιλάς από ψυχής και με ειλικρίνεια στην πραγματικότητα είναι κάτι θετικό αλλά αν θέλεις οι φιλικές και κοινωνικές σου σχέσεις να παραμείνουν δυνατές οφείλεις να κρατάς κάποια προσχήματα, χωρίς να βάλεις "φρένο" στην ειλικρίνεια και την παρορμητικότητά σου που στην πραγματικότητα είναι αρετές. Είναι υγιές να εκφράζεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου ενώ το να τα κρύβεις και να τα συγκρατείς μπορεί ν΄αποβεί τοξικό.