Η θρεπτική αξία της τομάτας

26.05.2022
Η θρεπτική αξία της τομάτας
Αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής διατροφής και αγαπημένο λαχανικό σε όλους, καταναλώνεται σχεδόν καθημερινά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι και η εποχή της. Η τομάτα είναι ένα δημοφιλές τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας που προσφέρει πλήθος πολύτιμων και ευεργετικών συστατικών.

Ητομάτα είναι καρπός του φυτού Solanum lycopersicum το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Σολανωδών (Solanaceae). Αν και είναι στενά συνδεδεμένη με την ιταλική κουζίνα στην πραγματικότητα κατάγεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές, γευστικό και ευπροσάρμοστο τρόφιμο το οποίο συναντάται σε χιλιάδες ποικιλίες που διαφέρουν σε σχήμα, μέγεθος και χρώμα. Αν και θεωρείται φρούτο από βοτανολογικής απόψεως, δεν διαθέτει την επιδόρπια γλυκύτητα των άλλων φρούτων, αντιθέτως διαθέτει μια όξινη και ελαφρώς καυστική γεύση. Εσωτερικά αποτελείται από σαρκώδη τμήματα και σπόρους τα οποία περιβάλλονται από μεγάλη ποσότητα νερού.

H συνέχεια στο itrofi.gr