Ο κόσμος της Mozzarella: Διατροφική αξία και Ποικιλίες!

29.11.2019
Ο κόσμος της Mozzarella: Διατροφική αξία και Ποικιλίες!
Ένα τυπικό τυρί της Καμπανίας στη νότια Ιταλία, η mozzarella είναι ιδιαίτερα αγαπητή από πολλούς σε όλο τον κόσμο για την απαλή υφή της και την αψιά της γεύση.

Ενώ η κλασική ποικιλία fior di latte φτιάχνεται από φρέσκο, πλήρες αγελαδινό γάλα είναι η πιο γνωστή, υπάρχουν ακόμη και άλλοι τύποι mozzarella που ποικίλλουν στο σχήμα, τα μεγέθη, την υφή, ακόμη και τη γεύση.

Σύμβολο της Ιταλίας και της φρεσκάδας, ένα απαράμιλλο και μοναδικό τοπικό προϊόν, τόσο ταπεινό όσο και νόστιμο, παράγεται παραδοσιακά από γάλα βουβάλου (Mozzarella di Bufala) γύρω από την περιοχή της Νάπολης. Είναι ένα ημι-μαλακό, κρεμώδες τυρί που έχει γεύση σαν φρέσκο ​​γάλα με ελαφρώς ξινές νότες. Λιώνει καλά και έχει μια μοναδική ελαστικότητα που την καθιστά το κλασικό τυρί πίτσας. Η mozzarella παρασκευάζεται πλέον κυρίως από αγελαδινό γάλα σε όλη την Ιταλία καθώς και σε άλλες χώρες.

Η συνέχεια στο itrofi.gr