Η κορύφωση της Λαμπρής με τον παραδοσιακό οβελία στη σούβλα

19.04.2020
Η κορύφωση της Λαμπρής με τον παραδοσιακό οβελία στη σούβλα
"Εορτών εορτή και πανήγυρης εστί πανηγύρεων" λέει το τροπάριο για το Πάσχα και το σουβλιστό αρνί είναι φυσικά, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού αλλά και ολόκληρης της ημέρας.

Σε κάποιες περιοχές το τραπέζι της Λαμπρής παραμένει στρωμένο για τρεις ημέρες, ενώ τα ψίχουλα που μένουν τα σκορπούν στ' αμπέλια για να έχει η σοδειά αφθονία.

H συνέχεια στο itrofi.gr