Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε μία από τις κύριες αιτίες τύφλωσης, τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας. Η ανάπτυξη της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας (AMD) είναι μία από τις κύριες αιτίες της απώλειας όρασης σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ophthalmology, η μεσογειακή διατροφή μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου για την ανάπτυξη και την πρόοδο της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με τη γήρανση, μια προοδευτική χρόνια ασθένεια του κεντρικού αμφιβληστροειδούς και μια κύρια αιτία ανεπανόρθωτης και σοβαρής απώλειας όρασης στις δυτικές χώρες.
Η συνέχεια στο itrofi.gr