Λιγότερες θερμίδες-περισσότερα χρόνια ζωής;

15.09.2019
Λιγότερες θερμίδες-περισσότερα χρόνια ζωής;
Μια νέα μελέτη που βασίζεται στις εργασίες από δύο ξεχωριστές ερευνητικές ομάδες, απέδειξε και ενίσχυσε προηγούμενα ευρήματα σύμφωνα με τα οποία, θερμιδικές περικοπές βοήθησαν πιθήκους να ζήσουν μια υγιέστερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια ζωή.

Επιπλέον, η έρευνα οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανόηση των παραγόντων που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ανθρώπινη μακροζωία.

Το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison σε μια συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης της Αμερικής (NIA) δημοσίευσαν στο περιοδικό Nature Communications τα ευρήματα των επί δεκαετίες συνδυασμένων ερευνών τους. Είναι η πρώτη φορά που αυτές οι ομάδες έχουν εργαστεί από κοινού σε έρευνα, μετά από αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το θέμα. Σε μια μελέτη του 2009, το Πανεπιστήμιο της ομάδας Wisconsin-Madison διαπίστωσε ότι οι πίθηκοι ρήσους (Macace mulatta) που έτρωγαν λιγότερο από ό, τι οι συνομήλικοί τους, εμφάνισαν μείωση των καρδιακών παθήσεων, των ποσοστών καρκίνου και αντίστασης στην ινσουλίνη - και έζησαν περισσότερα χρόνια. Το 2012 το ΝΙΑ διαπίστωσε ότι ο περιορισμός της πρόσληψης θερμίδων στους πιθήκους δεν φάνηκε να έχει καμία συνολική βελτίωση της επιβίωσης τους, παρόλο που υπήρχε γενικότερη βελτίωση της υγείας τους.

H συνέχεια στο itrofi.gr