Gwyneth Paltrow: Η δίαιτα με την οποία χάνει 6 κιλά σε μία εβδομάδα και που εσύ δεν πρέπει να την ακολουθήσεις

15.03.2018
Gwyneth Paltrow: Η δίαιτα με την οποία χάνει 6 κιλά σε μία εβδομάδα και που εσύ δεν πρέπει να την ακολουθήσεις
Το κορμί της Gwyneth Paltrow μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Και πώς να περάσει, δηλαδή, όταν η όμορφη ηθοποιός έχει κλείσει τα 45 της χρόνια και παρόλα αυτά μοιάζει να διανύει τη δεκαετία των 30;

Μη νομίζεις φυσικά πως τα έχει καταφέρει άκοπα, μιας και η ίδια έχει δηλώσει ανοιχτά φανατική της υγιεινής διατροφής και της συστηματικής άσκησης, τολμώντας πολλές φορές να ακολουθήσει τεχνικές που κανείς γιατρός δεν θα μας πρότεινε τόσο σε αισθητικό όσο και σε διατροφικό επίπεδο.

Αυτή τη φορά, όμως, η Gwyneth το παράκανε. Με ποιον τρόπο; Μπαίνοντας στη διαδικασία να ακολουθήσει μια δραματικά εξαντλητική για τον οργανισμό της δίαιτα την οποία καμιά μας δεν θα έπρεπε να δοκιμάσει. Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για ένα πρόγραμμα διατροφής που… την αναζωογονεί (αδυνατούμε να το πιστέψουμε!) και τη βοηθά να επανέρχεται στα κιλά της κάθε φορά που ξεφεύγει.

Ποιο είναι το επικίνδυνο πρόγραμμα που ακολουθεί η χολιγουντιανή ηθοποιός;

Πρόκειται για μια διατροφή που δεν ξεπερνά… τις 300 θερμίδες και την οποία η ηθοποιός ακολουθεί για επτά ημέρες! Την ώρα μάλιστα που μια μέση γυναίκα θα πρέπει να λαμβάνει καθημερινά 1.200 – 1.400 θερμίδες.

Όπως αποκάλυψε η ίδια, τις τρεις πρώτες ημέρες του συγκεκριμένου προγράμματος δεν τρώει καμία στερεή τροφή πριν τις 6 το απόγευμα, ενώ μετά «ξεγελά» το στομάχι της με μικρή μερίδα στήθους κοτόπουλου. Τις υπόλοιπες, απαρνείται τις επεξεργασμένες τροφές, τη ζάχαρη, τη γλουτένη, τον καφέ, το αλκοόλ, τα αβγά και το κρέας.

Αναρωτιέσαι ακόμα γιατί δεν πρέπει να την ακολουθήσεις κι εσύ;

Σε αυτή την περίπτωση, θα σου πούμε πως μια διατροφή από την οποία απουσιάζουν βασικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά μόνο να σε εξαντλήσει μπορεί, ενώ το μόνο βέβαιο είναι πως με τη διακοπή της, θα ξαναβάλεις σχεδόν αμέσως τα κιλά που έχασες.

Μην ξεχνάς: Αν θέλεις να χάσεις βάρος, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή βασισμένη στο μεσογειακό στοιχείο.