30 χρόνια μετά: Η διάσημη δίαιτα HMR για γρήγορη απώλεια κιλών επιστρέφει

07.03.2018
30 χρόνια μετά: Η διάσημη δίαιτα HMR για γρήγορη απώλεια κιλών επιστρέφει
Πάνε πολλά χρόνια από τότε που ακούστηκε για τελευταία φορά το όνομα της δίαιτας HMR, που έγινε γνωστή χάρη στα άμεσα αποτελέσματά της και τη λατρεία που της έδειξε κάθε γυναίκα που μπήκε στον πειρασμό να τη δοκιμάσει.

Βασικό της χαρακτηριστικό; Ο συνδυασμός φρούτων, λαχανικών και… συσκευασμένων τροφών.

Τι πρέπει να γνωρίζεις

Πρόκειται για μία δίαιτα δύο φάσεων, η οποία δεν είναι τυχαίο πως αρχικά χρησιμοποιήθηκε σε ασθενείς νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων της Αμερικής, οι οποίοι κρίθηκε απαραίτητο να χάσουν βάρος.

Κατά τη φάση της «γρήγορης έναρξης», καλείσαι να χάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο βάρος μπορείς σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Σύμμαχός σου τα φρούτα και τα λαχανικά της αρεσκείας σου, δύο κυρίως γεύματα HMR συσκευασμένων τροφίμων και τρία HMR shakes. Με άλλα λόγια, τέλος το μαγειρευτό φαγητό.

Μετά την απώλεια των πρώτων κιλών, μπαίνουμε στη δεύτερη φάση διάρκειας 4 – 8 εβδομάδων. Εδώ, μειώνεται η κατανάλωση HMR τροφίμων προκειμένου ο οργανισμός μας να μπει σε μια πιο «φυσιολογική» ρουτίνα, προσλαμβάνοντας, ωστόσο, λιγότερες θερμίδες ημερησίως.

Bunus: Η απώλεια 2.000 θερμίδων την εβδομάδα, τις οποίες καλούμαστε να κάψουμε με τη σωματική άσκηση! Πρόκειται για ένα στάδιο που δυσκολεύει πολύ τους περισσότερους που μπαίνουν στη διαδικασία της HMR δίαιτας, γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητη η επικοινωνία με ειδικούς ψυχολόγους που θα μας στηρίξουν και θα μας καθοδηγήσουν.

Δε λέμε, η μέθοδος αυτή έχει αποδειχθεί αποτελεσματική. Αξίζει, όμως, να μπούμε σε τέτοια διαδικασία ή θα ήταν πιο έξυπνη κίνησα να υιοθετήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή που θα μας βοηθήσει να ξεφορτωθούμε τα περιττά κιλά και να αποκτήσουμε την εικόνα που επιθυμούμε; Μήπως να προτιμήσουμε κάτι πιο... μεσογειακό;

Εμείς, ψηφίζουμε το δεύτερο…