SEX

Ερωτικό GPS: Οι 5 ερωτογενείς ζώνες της γυναίκας

17.07.2024
Ερωτικό GPS: Οι 5 ερωτογενείς ζώνες της γυναίκας
ΠΗΓΗ:@evgenia.revenko
Δεν είναι αυτή που φαντάζεστε, υπάρχουν κι άλλες και είναι σημαντικές

Όταν ακούμε τον όρο ερωτογενείς ζώνες, το μυαλό μας πηγαίνει αμέσως στα γεννητικά όργανα και το στήθος. Παρά το γεγονός ότι αυτά είναι τα πιο ισχυρά και προφανή σημεία, υπάρχουν πολλά άλλα μέρη στο σώμα που, με τον κατάλληλο χειρισμό, μπορούν να προκαλέσουν έντονη διέγερση και να οδηγήσουν σε αξέχαστους οργασμούς.

Είτε ανακαλύπτουμε το σώμα μας μόνες μας, είτε με σύντροφο, είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε τις πηγές απόλαυσής μας. Αν δεν ξέρουμε εμείς το σώμα μας, πώς θα το μάθουν οι άλλοι;

Τα χείλη του αιδοίου

Ενώ συνήθως εστιάζουμε στην κλειτορίδα και τον κόλπο, δεν είναι τα μόνα σημαντικά σημεία. Τα χείλη του αιδοίου, που εκτείνονται από το ηβικό οστό μέχρι το περίνεο, έχουν ευαίσθητες νευρικές απολήξεις παρόμοιες με αυτές της κλειτορίδας. Μπορούν να διεγερθούν με τα δάχτυλα, τα χάδια, το στόμα ή οποιοδήποτε άλλο μέσο προτιμάς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα παραμελούμε.

Λαιμός και αυτιά

Ένα απαλό άγγιγμα ή φιλί στον λαιμό μπορεί να προκαλέσει έντονη διέγερση. Σύμφωνα με μια έρευνα του 2013 που ανέλυσε τις ερωτογενείς ζώνες σε 800 ενήλικες, το πίσω μέρος του λαιμού και τα αυτιά είναι πολύ ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων.

Οι καρποί

Το σημείο όπου φαίνονται οι φλέβες έχει πολύ λεπτό δέρμα. Ένα φιλί σε αυτό το σημείο μπορεί να αποκαλύψει γιατί πρέπει να το προσθέσεις στις ερωτογενείς ζώνες σου.

Στήθος και θηλές

Αν και γνωστός προορισμός διέγερσης, συχνά του δίνουμε σημασία μόνο στο τέλος του σεξ. Ωστόσο, η ενασχόληση αποκλειστικά με το στήθος και τις θηλές μπορεί να οδηγήσει σε οργασμό, γνωστό και ως «boobgasm».

Κρανίο

Ένα από τα λιγότερο αναμενόμενα σημεία που προκαλούν σεξουαλική διέγερση. Αν σου αρέσει το αίσθημα όταν λούζεις και τρίβεις το κεφάλι σου, τότε γιατί να μην ισχύει το ίδιο και με τα ερωτικά χάδια; Είναι ο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσεις και να μπεις σε ερωτική διάθεση.

Με αυτές τις πληροφορίες, μπορείς να ανακαλύψεις νέες διαδρομές προς την απόλαυση και να εμπλουτίσεις την ερωτική σου ζωή με τον σύντροφό σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 18.07.2024 - 13:31