Wedding Budget: 8 tips για να δημιουργήσεις τον οικονομικό προϋπολογισμό του γάμου σου

21.06.2024
Wedding Budget: 8 tips για να δημιουργήσεις τον οικονομικό προϋπολογισμό του γάμου σου
ΠΗΓΗ:INSTAGRAM
Ο οικονομικός προϋπολογισμός ενός γάμου είναι το πιο δύσκολο κομμάτι!

Πρώτα έρχεται η πρόταση γάμου και στη συνέχεια το πιο δύσκολο part που είναι ο προγραμματισμός του οικονομικού προϋπολογισμού αυτού. Σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο κομμάτι στην οργάνωση ενός γάμου, αλλά κάπως πρέπει να γίνει και αυτό.

Ο καθορισμός και η τήρηση ενός προϋπολογισμού είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας ως ζευγάρι. Φυσικά, παίζει σημαντικό ρόλο στα έξοδα που θα προκύψουν το τι γάμο θες να κάνεις, αλλά όπως και να έχεις σήμερα σου έχουμε βρει 8 συμβουλές για να φτιάξεις τον προϋπολογισμό του γάμου σου και να μη βγεις εκτός budget.

Πόσα θα πρέπει να ξοδέψετε για τον γάμο σας;

Και πόσο από αυτό θα πρέπει να αφιερωθεί στο φαγητό, τα λουλούδια, τον χώρο του γάμου και όλα τα υπόλοιπα έξοδα που θα προκύψουν; Αν και δεν υπάρχει ένας στάνταρ προϋπολογισμός για όλους, υπάρχουν κάποιες χρήσιμες κατευθυντήριες γραμμές που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Ξεκινήστε καθορίζοντας ποιος θα συνεισφέρει στον γάμο.

Αποφασίστε ποιος θα πληρώσει για τον γάμο. Η παλιά παράδοση ότι οι γονείς της νύφης πρέπει να καλύψουν όλο το κόστος δεν ισχύει πλέον. Μπορεί να βοηθήσουν και οι δύο οικογένειές, αλλά το κόστος σήμερα είναι ξεκάθαρα του ζευγαριού.

{https://www.instagram.com/p/CzeRw2NoRwE/?img_index=1}

Πόσοι καλεσμένοι;

Με ένα κόστος ανά άτομο για τις περισσότερες υπηρεσίες catering, το μέγεθος της λίστας καλεσμένων επηρεάζει σημαντικά τον προϋπολογισμό σας. Ο χώρος και το φαγητό και τα ποτά θα αποτελέσουν μερικά από τα μεγαλύτερα τμήματα του προϋπολογισμού σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να υπολογίσετε πόσους καλεσμένους θα έχετε και ποια είναι η πιθανότητα να έρθουν.

Καθορίστε τον προϋπολογισμό γάμου πριν αρχίσετε τις αγορές.

Αποφύγετε το συνηθισμένο λάθος του να ερωτευτείτε έναν ακριβό χώρο, φόρεμα ή τούρτα πριν μιλήσετε για χρήματα. Ξεκινήστε με έναν προϋπολογισμό και μετά αρχίστε να εξερευνάτε προμηθευτές εντός του εύρους τιμών σας.

{https://www.instagram.com/p/CVQOEQmlAK7/}

Κατηγοριοποιήστε τον προϋπολογισμό σας ανά ποσοστό.

Ενώ δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες για το πόσα πρέπει να ξοδέψετε σε κάθε κατηγορία, υπάρχουν κάποιες σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές που μπορούν να σας βοηθήσουν να μην ξεφύγετε. Ακολουθεί μια ενδεικτική κατανομή:

Χώρος και Catering (40%): Μια καλή γενική κατευθυντήρια γραμμή είναι να ξοδέψετε όχι περισσότερο από 40% του συνολικού προϋπολογισμού για τον χώρο, τα ενοίκια, το φαγητό και τα ποτά, συνδυασμένα.

-Φωτογραφία και/ή Βιντεοσκόπηση (12%)

-Μουσική και Ψυχαγωγία (10%)

-Λουλούδια και Διακόσμηση (10%)

-Νυφική Ενδυμασία και Ομορφιά (9%)

-Τελετή (3%)

-Προσκλητήρια (3%)

-Δώρα και Μπομπονιέρες (2%)

Υπηρεσίες Μεταφοράς (2%)

-Βέρες (2%)

-Τούρτα (2%)

-Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών/Διάφορα (5%)

Προσοχή σε κρυφά κόστη γάμου

Στο budget σας πρέπει να είναι όλα μα όλα υπολογισμένα γι’ αυτό καλή μου νύφη μη ξεχάσεις και τις θεραπείες ομορφιάς, το bachelorette party, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, ή τις εξόδους με τις κολλητές για να το γιορτάσετε. Το ίδιο και εσύ γαμπρέ μου! Επίσης, οι φόροι και τα φιλοδωρήματα είναι συχνά ξεχασμένα έξοδα.

{https://www.instagram.com/p/Cy0VeDKo9bv/}

Ζητήστε προσφορά κόστους

Μια προσφορά κόστους γάμου είναι ένας λεπτομερής φάκελος που καταγράφει τα προβλεπόμενα έξοδα. Είναι καλή ιδέα να ζητήσετε μια προσφορά κόστους αφού έχετε κάνει κάποια έρευνα και έχετε ορίσει έναν προϋπολογισμό, αλλά πριν υπογράψετε κάποιο συμβόλαιο.

Μείνετε οργανωμένοι και παρακολουθείτε τα έξοδά σας

Δημιουργήστε ένα υπολογιστικό φύλλο στο Google Docs για να παρακολουθείτε τον προϋπολογισμό σας. Ταξινομείστε τα εκτιμώμενα κόστη για κάθε κατηγορία και εισάγετε τις πραγματικές τιμές και μετά τις προσφορές.

Μην φοβάστε να διαπραγματευτείτε με τους προμηθευτές γάμου.

Πολλοί προμηθευτές θα είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί σας για να προσαρμόσουν ένα πακέτο που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας. Να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς σχετικά με το πόσα μπορείτε να ξοδέψετε και μπορεί να καταφέρετε να πετύχετε μια συμφωνία που σας ικανοποιεί.

{https://www.instagram.com/p/CQ06kvNDwoX/?img_index=1}

Τελευταία τροποποίηση στις 22.06.2024 - 18:03