Το ραντεβού μπορεί να φαίνεται αμήχανο, άβολο και τρομακτικό και να μας αναγκάζει να υπεραναλύσουμε τον εαυτό μας και τα ελαττώματα μας. Ειδικά αν κάνουμε ραντεβού μετά από χωρισμό, διαζύγιο ή μακρά περίοδο αποχής, αυτοί οι φόβοι μπορεί να φανούν ακόμη πιο μεγεθυμένοι.
Το Harper’s Bazaar ζήτησε από τον Neil Wilkie που είναι εμπειρογνώμονας σχέσεων, ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας και ιδρυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας θεραπείας ζευγαριών The Relationship Paradigm, να αναλύσει τους πιο κοινούς φόβους για γνωριμίες και, κυρίως, πώς να τους ξεπεράσεις.
Για να δούμε λοιπόν 5 από τους πιο συνηθισμένους φόβους πριν από το πρώτο ραντεβού:
Δεν είμαι αρκετά καλή
Αυτό είναι ένα υπέροχο αυτο-σαμποτάζ. Πιστεύεις ότι δεν είσαι αρκετά καλή για να γνωρίσεις κάποιον που σου αρέσει, που θέλει να δει περισσότερα από εσένα και ίσως να έχει μια ερωτική σχέση μαζί σου; Εάν ναι, από πού προέρχεται αυτή η πεποίθηση και πώς σε βοηθάει στη ζωή σου αυτή τη στιγμή;
Προσπάθησε να πεις στον εαυτό σου ότι αξίζεις μια καλή σχέση και επίτρεψε στον εαυτό σου να έχει μια σχέση. Υπάρχει κάποιος στον κόσμο που είναι αυτό που θέλεις.
Δεν θα του αρέσω
Είναι πολύ σημαντικό να παρουσιάσεις τον εαυτό σου ως την καλύτερη εκδοχή σου αντί να προσποιείσαι ότι είσαι διαφορετική.
Αν δεν του αρέσεις τότε αυτό δείχνει ότι είναι το λάθος άτομο για εσένα. Είναι πολύ καλύτερο να το ανακαλύψεις από το πρώτο ραντεβού από το να χάνεις το χρόνο σου με λάθος άτομο.
Θα ξεπεράσει τα όρια μου
Προχώρησε και κάνε ότι αισθάνεσαι άνετα, ενώ του δίνεις την ευκαιρία να πει όχι. Εάν δεν είσαι σίγουρη ρώτησε τον για παράδειγμα, «Είναι εντάξει να σε αγκαλιάσω ή θα προτιμούσες μια χειραψία;».
Τι γίνεται αν θέλει σεξ από το πρώτο ραντεβού και δεν το θέλω;
Πες όχι! Αν σου αρέσει, πες του ότι θέλεις να απολαύσεις τον ρομαντισμό πριν πάτε στο κρεβάτι.
Πώς να του ζητήσω ένα δεύτερο ραντεβού;
Μπορεί συχνά να υπάρχει ένα άβολο τέλος σε ένα ραντεβού. Εάν σου αρέσει και θέλεις να τον δεις ξανά, δείξε του το με σαφήνεια. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να τον αφήσεις σε αβεβαιότητα ή να χάσεις μια ευκαιρία. Μια σημαντική ερώτηση στο τέλος είναι «και τι θα ήθελες να συμβεί στη συνέχεια;».
Θα τελειώσει άσχημα
Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί;
Εάν συναντηθείτε κάπου δημόσια και ασφαλή για μια σύντομη συνάντηση, μπορείς να το τερματίσεις όταν αισθανθείς άβολα. Μείνε αρκετά νηφάλια ώστε να μπορείς να παραμείνεις υπό έλεγχο.
Εάν δεν είναι αυτό που ήλπιζες ή δεν είσαι αυτό που ήθελε, αυτό είναι απογοητευτικό και προχώρησε παίρνοντας ότι μπορείς από αυτήν την εμπειρία.