Ο Ανδρέας, ο μεγάλος νικητής

11.06.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, τα πήρε όλα κι έφυγε το βράδυ της Δευτέρας ο Ανδρέας. Ο "Παππούς" εξόν των λαχταριστών, ζεστών και κολλαριστών 150 χιλιάδων ευρώ, ως φαίνεται θα πάρει... πακέτο και την εκλεκτή του Bar, τη Μαίρη.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,

τα πήρε όλα κι έφυγε το βράδυ της Δευτέρας ο Ανδρέας. Ο "Παππούς" εξόν των λαχταριστών, ζεστών και κολλαριστών 150 χιλιάδων ευρώ, ως φαίνεται θα πάρει...πακέτο και την εκλεκτή του Bar, τη Μαίρη.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή καθότι ένα είναι το σίγουρο: από χθες χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια. Ο μόνος κερδισμένος είναι ο Ανδρέας, περί ου το παρακάτω γράμμα. Ο κρητικός, λοιπόν, με ποσοστό 43% εκτόπισε τα δύο μεγαθήρια του παιχνιδιού, Γιώργο και Μαίρη με ποσοστό 28% και 29% αντίστοιχα.

Η "μάχη" ήταν τω όντι σκληρή, όμως, ο κόσμος έδειξε μια προτίμηση προς το πρόσωπο του Ανδρέα, ο οποίος τις 14 εβδομάδες μεσα στο σπίτι ήταν η "χαρά του παιδιού". Ωστόσο, το ζουμί της βραδιάς δεν ήταν τελικά, ούτε η παρουσία των υπολοίπων παικτών επί σκηνής, ούτε οι οδυρμοί (ενδεχομένως) της Γιώτας, ούτε γενικότερα η συγκίνηση της στιγμής. Ούτε καν ένα πιθανό μαλλιοτράβηγμα ανάμεσα στη Σοφία, τη Μαίρη, τη Γιώτα, τη Ρεβέκκα, την Κρίστα και την...Στέλλα έτσι για την τιμή των όπλων. Η μεγάλη έκπληξη ήρθε και πάλι από τον "παππού".

Ο Ανδρέας, μεταξύ σοβαρού και αστείου, κατακόκκινος σαν το παντζάρι και τον ιδρώτα να κυλάει ποτάμι, προσέφερε στη Μαίρη ένα δαχτυλίδι κάνοντας της συγχρόνως πρόταση γάμου! Όσοι το άκουσαν θεώρησαν ότι είναι ένα ακόμη αστείο του παιδιού, όμως στην ουσία πρόκειται για έναν έρωτα μεγάλο. Το είπε, άλλωστε και ο ίδιος, δηλώνοντας πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες ένιωσε τη... μεγάλη φούντωση.

Η Μαίρη, πάλι, θα ήταν έκπληξη αν έλεγε: "Ναι, αγάπη μου θέλω να σε παντρευτώ". Τρακαρισμένη καθώς ήταν (κοινώς τα έπαιξε η γυναίκα) άφησε ανοικτή την πρόταση για την επόμενη εβδομάδα και χωρίς την παρουσία καμερών. Βλέπεις, η κοπέλα φανταζόταν πως θα έλεγε κάποτε το "ναι", υπό το φως των κεριών, ρομαντικής μουσικής υπόκρουσης και μετά από το επιδόρπιο. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, την ερχόμενη εβδομάδα να συμβεί ένα τέτοιο σκηνικό και τότε...τύφλα να έχουν κάτι άλλα ζευγάρια.

Δήμητρα Ζάρκου