Αυτά τα 50 ποιος θα τα πάρει;

10.06.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, η μεγάλη ώρα πλησιάζει και το Bar έφθασε στο τέλος του. Λίγες ώρες απέμειναν μέχρις ότου ο Μίλτος πει το πολυπόθητο: "Και τα 150 χιλιάδες ευρώ τα παίρνει..." και η αγωνία χτυπάει...κόκκινο. Μαίρη, Ανδρέας ή Γιώργος θα είναι ο μεγάλος νικητής;
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Η μεγάλη ώρα πλησιάζει και το Bar έφθασε στο τέλος του. Λίγες ώρες απέμειναν μέχρις ότου ο Μίλτος πει το πολυπόθητο: "Και τα 150 χιλιάδες ευρώ τα παίρνει..." και η αγωνία χτυπάει...κόκκινο. Συγγενείς και φίλοι των εναπομείνατων παικτών - Μαίρη, Ανδρέας, Γιώργος - ζήτημα να έχουν κλείσει μάτι όλη νύχτα από το πολύ άγχος, ενώ μεταξύ μας δεν θα ήθελα να ήμουν αδελφή Μαίρης, διότι αν έχασε εφτά κιλά λόγω "παράγκας", το βράδυ δεν αποκλείεται να θυμίζει...ακτινογραφία. Είναι βλέπεις το άγχος και η αγωνία. Τα παιδιά είναι λογικό να έχουν τα ίδια συναισθήματα, όμως δεν αφήνουν να τους πάρουν από κάτω καθότι πλέον μετρούν ώρες για το μεγάλο "αντίο".

Το ερώτημα "ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής" απασχολεί κόσμο και κοσμάκη, τόσο πολύ που ήδη έπεσαν τα πρώτα στοιχήματα. Μέχρι στιγμής βλέπεις και οι τρεις έχουν το κοινό τους. Πάντως, την Κυριακή, τελευταία μέρα λειτουργίας του μαγαζιού, τα παιδιά λίγο έλειψε και θα πάθαιναν...τενοντίτιδα από τα τόσα αυτόγραφα που υπέγραψαν. Ειδικά, η Μαίρη δεν πρόφταινε να αφιερώνει και μεταξύ μας μπροστά της τύφλα να χει η...Δέσποινα Βανδή. Ο Ανδρέας, πάλι, δεχόταν προτάσεις γάμου με τόση ευκολία λες και του έλεγαν "Ψυχή μου έχω και αυτοκίνητο. Θέλεις να πάμε μια βόλτα;".

Βλέπεις, τα θηλυκά της πόλης έμαθαν τα περιουσιακά του ανθρώπου και πλάκωσαν για γάμο. Μεταξύ μας καλά κάνουν, διότι τη σήμερον ημέρα ένας ωραίος άνδρας με χιούμορ και...λεφτά αισθήματα αποτελεί είδος προς εξαφάνιση. Ο Γιώργος, τέλος, έχει λίγες μεν, φανατικές δε θαυμάστριες. Το τι ουρλιαχτό και κακό βγάζουν σαν τον δουν να ξεπροβαίνει δε λέγεται. Άσε, που είναι και πιο...συνειδητοποιημένες και κατά το "άνδρα θέλω τώρα τον εθέλω" φέρνουν σε δύσκολη θέση τον "Φέρμπι", ο οποίος δεν είναι και το πρότυπο του άνδρα του Καζανόβα. Τέλος πάντων, από το βράδυ όλα αυτά θα αποτελούν μία γλυκιά ανάμνηση για τους τρεις κι αυτό το γνωρίζουν γι αυτό και ήδη τους έπιασε μια στεναχώρια.