Απειλείται με... λουκέτο το "Πιέρος"

06.06.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, σε "αναμμένα κάρβουνα" κάθονται οι celebrities του τόπου μας, μετά από τα μαντάτα πως απειλείται με "λουκέτο" η γνωστή ντίσκο - μπαρ της Μυκόνου, "Πιέρος". Οι κάτοικοι του νησιού με προσφυγή - το Συμβούλιο Επικρατείας έκανε εισήγηση να γίνει δεκτή - ζητούν το κλείσιμο του εν λόγω μαγαζιού και άλλων που βρίσκονται σε περιοχές κατοικίας.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Σε "αναμμένα κάρβουνα" κάθονται οι celebrities του τόπου μας, μετά από τα μαντάτα πως απειλείται με "λουκέτο" η γνωστή ντίσκο - μπαρ της Μυκόνου, "Πιέρος". Με το που έμαθαν πως οι κάτοικοι του νησιού με προσφυγή - το Συμβούλιο Επικρατείας έκανε εισήγηση να γίνει δεκτή - ζητούν, άκουσον άκουσον, το κλείσιμο του εν λόγω μαγαζιού και άλλων που βρίσκονται σε περιοχές κατοικίας, έχασαν πάσα ιδέα. "Μα τι θα απογίνουμε εμείς; Που θα πάμε να τέρψουμε την καταταλαίπωρη ψυχή μας;" εύλογα αναρωτήθηκαν.

Την ίδια απορία, συν για το ποιο θα είναι το μέλλον του νησιού, είχε και εκπρόσωπος του Δήμου, ο οποίος αντέκρουσε την προσφυγή των συντοπιτών του. "Μα καλά θέλουν να την κάνουν νησί για πάστες και γλυκίσματα;" φέρεται να είπε. Εδώ, που τα λέμε, ένα τέτοιο ύφος δεν θα είχε και πολύ επιτυχία, διότι ο άλλος αν θέλει να φάει την βάφλα και την σοκολατίνα του, πετάγεται μέχρι τη Γλυφάδα που είναι κοντά κι έχει και τα κλαμπάκια της. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος είπε πως άπαξ και συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα μετατρέψουν ένα από τα γνωστότερα νησιά διασκέδασης του κόσμου σε τόπο τουρισμού γερόντων.

Πάντως, όπως επεσήμανε ο εισηγητής, οι κάτοικοι έχουν το δίκιο με το μέρος τους, διότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπονται τα κέντρα διασκέδασης στη Μύκονο. Αυτό, σημαίνει πως το υπουργείο Αιγαίου και οι δημοτικές αρχές μπορούν να προσχωρήσουν σε σφράγιση του μαγαζιού, ανά πάσα στιγμή. Ακόμη και η περίπτωση να λειτουργήσει το "Πιέρος" ως σνακ μπαρ, μάλλον απορρίπτεται καθώς σύμφωνα με τον εισηγητή: "Το μπαρ προσιδιάζει περισσότερο με κέντρο διασκέδασης παρά με εστιατόριο- αναψυκτήριο". Με λίγα λόγια, άστα να πάνε. Και οι celebrities να δούμε που θα πάνε.