Ρωσίδα η νέα "Μις Υφήλιος"

31.05.2002
Αγαπημένη μου Γεωργία, την δική τους "αρχηγίνα" βρήκαν οι απανταχού βόρειες: Ρωσίδες, Λετονές, Εσθονές, Λιθουανές, Λυκορωσίδες όλου του κόσμου, στο πρόσωπο της Ρωσίδας, Οξάνα Φεντάροβα. Η 24χρονη μοντέλα από το βράδυ της Τετάρτης είναι η νέα "Μις Υφήλιος".
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Την δική τους "αρχηγίνα" βρήκαν οι απανταχού βόρειες: Ρωσίδες, Λετονές, Εσθονές, Λιθουανές, Λυκορωσίδες όλου του κόσμου, στο πρόσωπο της Ρωσίδας, Οξάνα Φεντάροβα. Η 24χρονη μοντέλα από το βράδυ της Τετάρτης είναι η νέα "Μις Υφήλιος", βάζοντας τα γυαλιά σε όλες τις Λατινοαμερικάνες που είχαν κάνει το στέμμα...υπόθεση προσωπική. Δε λέω ωραίο και το Λατίνο girl, αλλά και το βόρειο Ευρωπαίο έχει τη δική του χάρη. Κάπως έτσι σκέφτηκε η κριτική επιτροπή στο Πουέρτο Ρίκο, όπου έγιναν τα καλλιστεία κι έδωσε την πρωτιά στην Ρωσίδα, αφήνοντας πίσω την Κολομβία, την οποία όλοι είχαν ως το ακλόνητο φαβορί.

Φαβορί για έναν τίτλο, εδώ που τα λέμε είχαν και την Ελληνίδα, την Λένα Παπαρηγοπούλου, η οποία δεν κατάφερε καν να μπει στην τελική δεκάδα. Βλέπεις, άλλο ο ψηφοφόρος από το internet κι άλλο το "αετίσιο" μάτι της επιτροπής. Ασε, που η δική μας δεν βγήκε με παραδοσιακή στολή, επειδή δεν πρόλαβε να την ετοιμάσει η...μοδίστρα. Κάτι τέτοια έβλεπε το "μάτι" που είπαμε και δεν προχώρησε η κοπέλα. Η Κύπρος, πάντως, τα πήγε περίφημα, αφού η εκπρόσωπός της, Δήμητρα Ελευθερίου κατάφερε να μπει στις 10 πρώτες. Μέχρι και η αλβανική ομορφιά τιμήθηκε δεόντως καθώς η "Μις Αλβανία" ήταν επίσης στην τελική δεκάδα και μάλιστα σε καλή θέση. Όχι παίζουμε!

Από το διαγωνισμό είχαμε και αποχωρήσεις, που έδωσαν ένα άλλο χρώμα στην εκδήλωση. Οι αραβικές χώρες πήραν τα κορίτσια τους κι έφυγαν, επειδή η "Μις Ισραήλ" είχε την φαεινή και άκρως σχετιζόμενη με τη βραδιά ιδέα να φωτογραφηθεί με έναν χάρτη παραμάσχαλα, όπου έδειχνε τα σύνορα της χώρας της να εκτείνονται σε ολόκληρη την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Αφού δεν μπήκαν τίποτε καμικάζι στο ξενοδοχείο που έγιναν τα καλλιστεία και να τραβήξουν για την πλάκα δυο τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας, πάλι καλά να λένε. Η " Μις Αίγυπτος από την άλλη προτίμησε να αναγράψει στην παραδοσιακή της φορεσιά την λέξη "Ελευθερία" σε δώδεκα γλώσσες.

Και μετά από την πολιτική παρένθεση της εκδήλωσης, να περάσουμε στα στοιχήματα που έπεφταν βροχή κι έδιναν ως φαβορί την Κολομβία, την Βενεζουέλα και το Πουέρτο Ρίκο. Χαμός σου λέει γινόταν στα παρασκήνια, ενώ μέχρι λεφτά δεν πόνταραν στις άνωθεν κοπέλες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τους έρθει κόλπος όταν άκουαν ότι "Μις Υφήλιος" ανακηρύσσεται η Ρωσία. Μόνο που δεν ρώτησαν "Είχαμε καμιά τέτοια στην αποστολή";