Εξω και ο Παναγιώτης

20.05.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, "Σκυλί του πόλεμου" αποδείχθηκε ο Αλέξανδρος, μία σωστή "Γάτα εφτάψυχη" που έχει καταφέρει να τη σκαπουλάρει και τις πέντε φορές που ήταν υποψήφιος. "Θύμα" του αυτή τη φορά έπεσε ο Παναγιώτης, ο οποίος είναι αλήθεια σαν άκουσε τα μαντάτα δεν κατέβασε "Θεούς και δαίμονες!
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


"Σκυλί του πόλεμου" αποδείχθηκε ο Αλέξανδρος, μία σωστή "Γάτα εφτάψυχη" που έχει καταφέρει να τη σκαπουλάρει και τις πέντε φορές που ήταν υποψήφιος. "Θύμα" του αυτή τη φορά έπεσε ο Παναγιώτης, ο οποίος είναι αλήθεια σαν άκουσε τα μαντάτα δεν κατέβασε "Θεούς και δαίμονες", επειδή αυτός πήρε την άγουσα για την πραγματικότητα και ο "Νίκος Ξανθόπουλος" -όπως συνήθιζε να αποκαλεί τον Αλέξανδρο - παρέμεινε μέσα. Η παραγωγή, πάντως, που είναι φιλεύσπλαχνη σκέφτηκε αντί να βάλει πιπέρι στο στόμα του τέκνου Παναγιώτη για τα "δαιμόνια" που άκουγαν τα αυτιά μας κάθε μέρα, προτίμησε να του κάνει μία έκπληξη.

Έξω, στο περίφημο... Bar του Big, εκτός από κάτι συγγενείς, φίλους και πέντε - έξι περαστικούς, τον περίμενε ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο οποίος σαν έμαθε ότι ο εν λόγω νέος είναι μέγας φαν του, δε μπορούσε να μην του κάνει το "Welcome back to reality". Προηγουμένως, η παραγωγή του έφερε ειδικά για την περίσταση από την Ξάνθη την αγαπημένη του στην οποία είχε τάξει γάμο. Ο Big, λοιπόν, που είναι τύπος κουβαρντάς αγόρασε βέρες και τις έδωσε στον Παναγιώτη να τις φορέσει στην καλή του. Δυστυχώς, αυτός αρνήθηκε να πέσει στα γόνατα και με δάκρυα στα μάτια να της πει: "Παντρέψου με", οπότε το Πανελλήνιο...έχασε τη μοναδική ευκαιρία να δει πως γίνονται προτάσεις γάμου.

Στα της αποχώρησης, ο 25χρονος έπεσε από τα σύννεφα όταν άκουσε τα αποτελέσματα καθώς θεωρούσε εαυτόν ακλόνητο φαβορί. Αλλωστε, μέχρι στιγμής η συνταγή "Τσάκας, ο ασυμβίβαστος επαρχιώτης" είχε γκαραντί επιτυχία, άρα γιατί να μη συμβεί το ίδιο και με αυτόν; Μόνο που στην περίπτωση του, ο Παναγιώτης το πήρε αλλιώς και το κοινό του έδειξε το δρόμο της εξόδου με ποσοστό 77%. Την παρατήρηση αυτή έκανε ακόμη και ο Ανδρέας, ο οποίος αν και τρέχει με τα γυρίσματα του "Θησαυροφυλακίου", προλαβαίνει όταν ξαποσταίνει στα διαλείμματα, να ψυχολογεί τους παίκτες. Και για τον Παναγιώτη αμέσως κατάλαβε ότι ήταν ένας "κοινωνικός ρατσιστής" που χώριζε τους συμπαίκτες του σε σούργελα, Γκούφηδες, Ξανθόπουλος και ξαδέρφια. Μάλιστα, ο Ανδρέας, που αν δεν παρουσίαζε τον Big θα μπορούσε να είχε ιδρύσει μία παγκόσμια οργάνωση "Σώστε τον πλανήτη από τους ρατσιστές", τα έχωσε κανονικά στον αποχωρήσαντα. Αυτός πάλι για να κρατηθεί να μην αρχίσει τα μπινελίκια, λίγο έλειψε να σπάσει τους τραπεζίτες του από το πολύ σφίξιμο.