Ο Λιβιεράτος στο Bar

17.05.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, η εβδομάδα αυτή στο Bar χαρακτηρίστηκε από τα γενέθλια του Γιώργου. Ο εν λόγω άνδρας έκλεινε τα 32 του κι επειδή δε σου τυχαίνει κάθε μέρα τέτοια επιτυχία, η παραγωγή είπε να γιορτάσει το γεγονός δεόντως με μία έκπληξη.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Η εβδομάδα αυτή στο Bar χαρακτηρίστηκε από τα γενέθλια του Γιώργου. Ο εν λόγω άνδρας έκλεινε τα 32 του κι επειδή δε σου τυχαίνει κάθε μέρα τέτοια επιτυχία, η παραγωγή είπε να γιορτάσει το γεγονός δεόντως με μία έκπληξη. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και στυψίματος του μυαλού αποφάνθηκε πως μία απλή τούρτα με το καθιερωμένο "να ζήσεις Γιωργάκη και χρόνια πολλά μεγάλος να γίνεις με άσπρα μακριά μαλλιά" πέρα από ένα χλιαρό χειροκρότημα κι ένα τσίρισμα από τη Γιώτα δεν προσφέρει τίποτε άλλο. Έτσι, είπαν να του στήσουν ολόκληρο κόλπο και να τον "ψαρώσουν".

Η ιδέα να έρθουν δύο αμερικάνοι και να ζητήσουν συνεργασία με τον Λορέντζο και τον Γιώργο φώναζε μεν από μακριά ότι ήταν "μούφα", όμως ο Γιώργος έπεσε στην παγίδα. Με το ταπεινό και απονήρευτο μυαλό του πίστεψε πως στη μακρινή Καλιφόρνια οι μουσικοί παραγωγοί του τόπου καθηλώνονται μπροστά στην τηλεόραση όταν δείχνει Bar και πως με το έμπειρο μάτι τους είδαν το μουσικό ταλέντο των δύο νέων. Το κόλπο συνεχίστηκε, ώσπου ήρθε η "μέρα της κρίσης", η μέρα και καλά που θα έπεφταν οι υπογραφές. Λόγω της σοβαρότητας της στιγμής οι δύο άνδρες φόρεσαν τα καλά τους, κάτι σμόκιν αλά "Οι Blue Brothers στο Bar". Τελικά, ο μεγαλοπαραγωγός ήταν ο Λάμπης Λιβιεράτος, φίλος καρδιακός του Γιώργου. Η χαρά του σαν είδε μπροστά του τον αοιδό ήταν όμοια, ίσως λίγο μικρότερη μην είμαι και υπερβολική, με αυτή της Φραντζέσκας όταν και πάλι για έκπληξη, υποδέχτηκε στο Σπίτι του Big τη δίχρονη κόρη της. Μόνο που αυτή τη φορά ο Λάμπης ήταν ένα μεγάλο παιδί που είχε τη συγκατάθεση από τη σύζυγο Εύη Αδάμ να μπει για λίγο έστω στο σπίτι.

Κατά τα άλλα, το βράδυ της Πέμπτης οι παίκτες με βαριά τη καρδία (ορισμένοι), πήγαν για το καθιερωμένο "ποιος μου την έσπασε και ποιος όχι την εβδομάδα που μας πέρασε", δηλαδή την ψηφοφορία. Οι επιχειρηματικές τους, πάλι, δραστηριότητες ως...barοπαιδα πηγαίνουν καλά, ενώ την Πέμπτη είχαμε και τη "Βραδιά παραφωνίας", ή αλλιώς Καραόκε. Η Γιώτα από εβδομάδα σε εβδομάδα όλο και πιο πολύ την βλέπει αηδόνι του Bar, μεγαλώνοντας μάλιστα το ρεπερτόριο της. Εκεί που ξεκίνησε με ποπ άσματα " Τα κορίτσι ξενυχτάνε μ' ένα μυστικό. Ω, ω" το γύρισε σε λαϊκά "Γιατί καλέ γειτόνισσα" και δε βρίσκεται κανένας Χριστιανός να της πει ότι...καλύτερα να μασάει, παρά να τραγουδάει!