Ποιος θα φύγει;

28.11.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, οι τρεις νέες υποψηφιότητες - Τσάκας, Χρήστος, Νικόλ - δε σου κρύβω ότι με έχουν βάλεις σε μεγάλους προβληματισμούς. Κι αυτό, διότι τυγχάνει οι τρεις νέοι να χαίρουν της άκρας εκτίμησης και συμπάθειάς μου. Επειδή, όμως, πρέπει να ρίξω την πολύτιμη ψήφο μου, έβαλα τα πράγματα κάτω και βασάνισα τη σκέψη μου για το ποιος θα πρέπει να φύγει.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Οι τρεις νέες υποψηφιότητες - Τσάκας, Χρήστος, Νικόλ - δε σου κρύβω ότι με έχουν βάλεις σε μεγάλους προβληματισμούς. Κι αυτό, διότι τυγχάνει οι τρεις νέοι να χαίρουν της άκρας εκτίμησης και συμπάθειάς μου. Επειδή, όμως, πρέπει να ρίξω την πολύτιμη ψήφο μου, έβαλα τα πράγματα κάτω και βασάνισα τη σκέψη μου για το ποιος θα πρέπει να φύγει. Δυστυχώς, άκρη δε βρήκα, καθώς όλοι έχουν τα αρνητικά και τα θετικά τους. Έτσι:

Ο Τσάκας πρέπει να φύγει, διότι:
α) Δεν έχει αφήσει άνθρωπο ασχολίαστο μέσα στο Σπίτι. Τους έχει ... θάψει όλους δύο μέτρα μέσα στη γη με τις κακίες του. Ακόμη και για τον "κουμπάρο" του Πρόδρομο έχει κάτι να πει. Δεν τα λεει, όμως, σε τρίτους για να μη "ρουφιανέψουν" τη σχέση τους.
β) το μάτι του έχει αγριέψει και θυμίζει πλέον του τρελού. Επειδή, νομίζω ότι καλύτερα είναι να φύγει να πάει σπιτάκι του, διότι στο τέλος δεν γλιτώνει τον εγκλεισμό στο...Δρομοκαϊτειο.
Δεν πρέπει να φύγει:
α) "Θάβει" και σχολιάζει τους πάντες με τέτοιο τρόπο που ακόμη και οι θείες στα χωριά, με οικογενειακή παράδοση στο "ξεκατίνιασμα" υποκλίνονται στο μεγαλείο του.
β) επιβάλλεται να είναι ο τελικός νικητής, διότι το ποσό των 50 εκατομμυρίων θα πάει σε ιερό σκοπό, τη ρύθμιση των χρεών του. Εχε υπόψη σου ότι όποιος δηλώνει κάτοικος Βέροιας και περιχώρων είναι "φεσομένος" από τον Τσάκα. Γι αυτό, λοιπόν, "Τσάκα γερά παρ' τους τα λεφτά".

Ο Χρήστος πρέπει να φύγει:
α) πιστεύει πως όταν "Ο Θεός μοίραζε τη γνώση επί παντός επιστητού" αυτός ήταν ο μόνος που πήγε να την ... παραλάβει.
β) δηλώνει ότι δεν τον νοιάζει άμα φύγει, όμως μέσα του λεει: "μάρτυρα Ειρήναρχε, κάνε να παραμείνω και θα σου ανάψω μια λαμπάδα στο μπόι μου και την περιφέρεια της Δώρας",
γ) Μας έχει μπερδέψει η σχέση του με τη Δώρα. Εκεί που ήταν όλο "μωράκι μου, λατρεία μου, καμένη μπαταρία μου" και μάτσα μούτσα, του είπε η Μαίρη για την Αλεξάνδρα και ήρθε έγινε ένα ράκος.
Δεν πρέπει να φύγει:
α)
είναι ωραίος,
β)
είναι ο μόνος λογικός μέσα στο Σπίτι και παίρνει πάντοτε στα σοβαρά τις αποστολές,
γ) η σχέση του με τη Δώρα - έστω αυτό το μπαλαμούτιασμα και τα φιλάκια στο λαιμό, τα μαγουλάκια - είναι μία ευχάριστη νότα, καθότι ποιος τρελός κάθεται να βλέπει το Ντίνο και τον Πρόδρομο να προσποιούνται τους αοιδούς;

Η Νικόλ πρέπει να φύγει:
α)
τσιρίζει συνεχώς, ενώ κανείς δεν έχει την όρεξη να βλέπει μια υστερικιά που προσπαθεί να γελάσει,
β) αν φύγει από το Σπίτι, η παραγωγή δεν πρόκειται να διαλύσει το παιχνίδι. Η παρουσία της δεν είναι απαραίτητη, καθότι δεν προσφέρει και πολλά,
γ) στους χαλεπούς καιρούς αυτούς καιρούς, αν κι εφαρμόζει το "γυναίκες ενωμένες, ποτέ νικημένες" η καρδούλα της ξέρει πως βάσταξε και δεν καταψήφισε τη Δώρα.
Δεν πρέπει να φύγει:
α)
ως γυναίκα στάθηκε στο ύψος της και κατανικήθηκε από το πάθος της στέρησης. Οι άνδρες του Σπιτιού την αγκαλιάζουν με τρυφερότητα κι αγάπη,
β) είναι μες στην καλή χαρά και ξέρει να κάνει αστεία με τους υπόλοιπους,
γ) της αρέσει ο Ερος Ραμαζότι.

Ωστόσο, Σωτήρη μου, η παράδοση λεει ότι όποιος κάνει παρέα με το Ντίνο και είναι υποψήφιος, την Κυριακή πάει και βρίσκει τον Μικρούτσικο. Δυστυχώς, για τη Νικόλ ο ελληνοαμερικάνος δήλωσε ότι τις τελευταίες μέρες τη νιώθει πολύ...κοντά του. Αχ, δύσμοιρη τι σου έμελλε να πάθεις!