Πελαργοί και αποκλειστικά στα πρωινάδικα της TV

31.08.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, στην αρχή κυκλοφορούσε ως φήμη, τώρα είναι γεγονός και στην πρεμιέρα του «Σαν στο σπίτι σας» θα έρθει η επίσημη αναγγελία μεταξύ σου, εργολάβων και σαμπάνιας. Ο λόγος για την εγκυμοσύνη της Μαρίας Μπακοδήμου, η οποία διανύει τον πέμπτο μήνα. Στον, δε, ΑΝΤ1 δεν αποκλείεται να έχουμε τις ίδιες σκηνές συγκίνησης, ενώ η Ρούλα κλείνει συμφωνίες με ηχηρά ονόματα της εγχώριας show biz.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Μέχρι χθες πίστευα πως το χειρότερο κακό που θα μπορούσε να με βρει είναι να βγει νόμος που να τιμωρεί με ποινή φυλάκισης όσους επιδίδονται στην τέχνη των κους κους. Έλα όμως που η θεία μου με ένα απλό τηλεφώνημά της μου απέδειξε πως το χειρότερο είναι να σου λένε κουτσομπολιό κι εσύ να μη μπορείς να συμμετέχεις, ούτε με ένα απλό σχόλιο του τύπου: «Ρε, σοβαρά; Πω,πω», διότι μόλις σου κόψανε τον ύνπο και δε θυμάσαι ποια είσαι, που βαδίζεις, πότε αγόρασες αυτό το νυχτικό που παρεμπιμπτόντως είναι νόστιμο. Αυτό, έπαθα φίλτατε, όταν από την άλλη άκρη της γραμμής άκουσα: «Έρχεται ο πελαργός στο Mega. Είναι απολύτως εξακριβωμένο».

Εννοείται, πως η θεία μου δεν εννούσε ότι το εν λόγω πτηνό έφτιαξε φωλιά στο κτίριο του καναλιού, ούτε ότι πήρε εκπομπή οικολογικού περιεχομένου. Αναφερόταν στη Μαρία Μπακοδήμου, η οποία - αν κατάλαβα καλά - διανύει τον πέμπτο μήνα εγκυμοσύνης. Αυτό η αλήθεια είναι πως το είχα ξανακούσει, όμως δε σου είχα πει τίποτε, επειδή δεν ήμουν σίγουρη. Τώρα όμως οι πηγές μου βάζουν το χέρι τους στη φωτιά για την εγκυρότητα της είδησης. «Η Μαρία είναι πράγματι σε ενδιαφέρουσα και σε τέσσερις μήνες θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο αγοράκι της», όπως διαπίστωσες η θεία Βάσω προχώρησε εις βάθος το ρεπορτάζ και μόνο το υπερηχογράφημα δε μου έφερε για να πιστέψω τα λεγόμενά της.

«Τόσο καιρό δεν έχει επιβεβαίωσει τίποτε στον Τύπο, διότι θέλει να το αναγείλει μόνη της στην πρώτη εκπομπή. Από τα πλατώ θα φύγει το Νοέμβριο και στη θέση της μάλλον θα πάει η Αλέκα Καμηλά, ξέρεις η πρώην του Σαρτίνι, είπε και μου έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα. Όπως βλέπεις, Σωτήρη μου, φέτος τα πρωινά θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και κυρίως οι πρεμιέρες. Η Μαρία όλο χαρά θα μας ενημερώνει γαι την εγκυμοσύνη της, η Ελένη κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει το ίδιο - φήμες τη θέλουν σε ενδιαφέρουσα - και στης Ρούλας η Καίτη Γαρμπή θα αναρωτιέται «Τι έχουνε τα μάτια της».

Γενικά φίλτατε όλες αυτές τις μέρες γράφονται πολλά για τα πρωινάδικα των καναλιών, όπου ο «πόλεμος» μέρα με τη μέρα φουντώνει. Αυτό εμένα διόλου δε με χαλάει, αφού θα έχω να σχολιάζω με τις φίλες μου, καθώς θα παίρνουμε τον καφέ μας. Απ' όσα έμαθα, η Κορομηλά στον Alpha ετοιμάζει μεγάλα πράγματα, ενώ έχει κιόλας κλείσει μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος για την εκπομπή της. Μάλιστα, τους έχει βάλει να υπογράψουν και αποκλειστικό συμβόλαιο, ότι μόνο σε αυτήν θα εμφανιστούν. «Κι αυτοί το δέχτηκαν»; Βέβαιως, διότι εκτός των άλλων τους παρέχεται κύρος, προβολή και πιθανή συνεργασία σε συνθετικό και στιχουργικό επίπεδο για τους αοιδούς.

Στον ΑΝΤ1 η Μενεγάκη έκανε το πρώτο της χτύπημα, αλλάζοντας ριζικά τα σκηνικά του «Καφέ». Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν διαρρεύσει, ούτε αν το χρώμα ροζ παραμείνει η σταθερή αξία της εκπομπής. Επίσης, θα έχει πολλά εξωτερικά γυρίσματα με γνωστα ονόματα της Show biz, τα οποία ωστόσο δε γνωρίζω αν έχουν υπογράψει ειδικό συμβόλαιο. Πάντως, αναμένεται κοσμοσυρρόη, καθότι ένα ταξίδι στη Μάλτα ή το Παρίσι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να έρθεις κοντά στο κοινό σου.