Γιαγιά προς αποφυγή

31.08.2001
Αγαπημένη μου Έβελυν, κάνοντας την καθιερωμένη μου βόλτα στο Διαδύκτιο έπεσα πάνω σε μία είδηση που όντως με συγκλόνισε. Ο 2χρονος εγγονός της Γούπι Γουλμπεργκ, περνάει ένα...δράμα, καθώς του απαγορεύτηκε δια βίου η είσοδος στο δημοφιλέστερο φαστφουντάδικο της περιοχής του.
Αγαπημένη μου Έβελυν,


Κάνοντας την καθιερωμένη μου βόλτα στο Διαδύκτιο έπεσα πάνω σε μία είδηση που όντως με συγκλόνισε. Ο 2χρονος εγγονός της Γούπι Γουλμπεργκ, περνάει ένα...δράμα, καθώς του απαγορεύτηκε δια βίου η είσοδος στο δημοφιλέστερο φαστφουντάδικο της περιοχής του. Κι όχι τίποτε άλλο, το εν λόγω μαγαζί τυχαίνει να είναι και το αγαπημένο του μπόμπιρα, κι άντε τώρα να τον πείσεις πως τις αγαπημένες του πατάτες με μαγιονέζα μπορεί να τις φάει παντού, αλλά όχι στο "Chucky Cheese".

Θα απορείς, για ποιο λόγο τιμώρησαν με ισόβιο αποκλεισμό έναν πελάτη - βρέφος. Να έχει πάει με το νεροπίστολό του και να φωνάζει: "Ληστεία, δώστε όλες τις πατάτες και τις κρέμες καραμελέ" είναι κομμάτι αδιανόητο. Εκτός και αν αντί των Στρουμφ, των Πόκεμον και των δεινοσαύρων, βλέπει Κλιντ Ίστγουντ, Μικι Ρουρκ κ.α. Ο μικρός, λοιπόν, μες στο ντελίριο που η μαμά του παρήγγειλε τσιζ-χάμπουργκερ, πατάτες και μεγάλη κόκα κόλα ανέβηκε πάνω σε μια καρέκλα και εν τω μέσω της αιθούσης άρχισε να ουρλιάζει τη λέξη "fuck".
Μη νομίζεις, το μικρό δεν είναι ούτε βλαμμένο, ούτε εκκολαπτόμενος ... κρατούμενος του αναμορφωτηρίου. Απλά, η γιαγιά του, Γούπι, η οποία αρέσκεται στις βωμολοχίες, φρόντισε να δώσει στον εγγονό της τα...φώτα της. Κάθε φορά, δηλαδή, που ο μικρός έκανε μια καλή πράξη - στα πρώτα του βήματα, οι πρώτες λεξούλες - η ηθοποιός τον χειροκροτούσε φωνάζοντας την άνωθεν λέξη. Ε, δεν ήθελε και πολύ για να περάσει στο εγγόνι ότι αυτό σημαίνει "Μπράβο".

Γι αυτό την έπαθε στο φαστφουντάδικο το δύσμοιρο. Ανέβηκε απλά για να ζητωκραυγάσει τη μαμά του για την καλή της πράξη. Έλα, όμως που το παράδειγμά του ακολούθησαν και οι υπόλοιποι μπόμπιρες, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να τον πετάξουν, μαζί με τη μαμά του, έξω με τις κλωτσιές. Η κόρη της Γούλπμεργκ πήρε ανάποδες κι έκοψε την καλημέρα της μάνας της, διότι δίνει το κακό παράδειγμα. Θα τη δεχτεί στο σπίτι της, μόνο αν σταματήσει τις βωμολοχίες κι αρχίσει να μιλάει στα εγγόνια της για την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Κοντορεβιθούλη, τα τρία γουρουνάκια, κ.α.