Hands care: Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις για να διατηρήσεις νεανικά τα χέρια σου

Hands care: Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις για να διατηρήσεις νεανικά τα χέρια σου
ΠΗΓΗ:PEXELS
Και φυσικά απαλά.

Η φροντίδα της επιδερμίδας μας δεν περιορίζεται μόνο στο πρόσωπο, αλλά επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές του σώματος που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, όπως τα χέρια. Το δέρμα στα χέρια συχνά εκτίθεται σε συνθήκες που προάγουν τη ξηρότητα, τις ρυτίδες και τις κηλίδες. Συχνά, οι συνήθειές μας συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Ας δούμε τα συνήθη λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να διατηρήσεις τη νεανική όψη των χεριών σου.

1. Παράλειψη αντηλιακού

Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα χέρια. Το αντηλιακό δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στο πρόσωπο, αλλά και σε κάθε περιοχή του σώματος που εκτίθεται στον ήλιο, συμπεριλαμβανομένων των χεριών. Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) προκαλεί βλάβες στο DNA των κυττάρων του δέρματος, οδηγώντας σε φλεγμονές, ξηρότητα και πρόωρη γήρανση. Η τακτική χρήση αντηλιακού βοηθά στην πρόληψη αυτών των προβλημάτων και διατηρεί την επιδερμίδα σου προστατευμένη.

2. Χρήση σκληρών σαπουνιών

Η συχνή πλύση των χεριών είναι αναγκαία, αλλά η επιλογή σκληρών σαπουνιών μπορεί να είναι επιβλαβής για το δέρμα σου. Αυτά τα σαπούνια συχνά περιέχουν θειικά άλατα που αφαιρούν τα φυσικά λιπίδια της επιδερμίδας, καθιστώντας την ξηρή και ευάλωτη. Η χρήση ζεστού νερού σε συνδυασμό με αυτά τα σαπούνια εντείνει το πρόβλημα. Αντίθετα, επίλεξε σαπούνια που περιέχουν φυσικά συστατικά, όπως αλόη και φυτικά έλαια, που ενυδατώνουν και προστατεύουν το δέρμα. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς καθημερινά μια ενυδατική κρέμα για τα χέρια σου, για να διατηρήσεις την υγρασία και να προλάβεις την ξηρότητα.

Με αυτές τις αλλαγές στη φροντίδα των χεριών σου, θα μπορέσεις να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου νεανική και υγιή για μεγαλύτερο διάστημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17.08.2024 - 20:21